X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Hej dziewczyny, nie mazać mi się tutaj !! Przecież Alda wymyśliła świetny plan!! Macie brać witaminki, zdrowo się odżywiać i zero stresu. Prędzej czy później musi nam się udać :)

A jakie bierzecie dziewczyny witaminy? pati1980 masz racje czekanie najgorsze :( ale tak jak pisza dziewczyny trzeba sie ogarnac i myslec pozytywnie , kiedys napewno sie uda ;)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaja wrote:
    Ja od początku zaczynałam w Porsgrunn pierwszy transfer w maju 2016 ale brak ciąży, drugi transfer we wrześniu 2016 również bez ciazu , i teraz w październiku miałam miec trzeci ale zarodek przestał się dzielić i transfer odwołany ...

Alda te wyniki to dziewczyn z nazzgo forum??
    Czyli teraz w pazdzierniku mialas jeszcze raz pobierane jejeczka?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Martaja Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus85- tak mialam pobranych 11 jajeczek , 4 sie zaplodnily i mielismy czekac do 5 doby , Ale przestaly sie dzielic w 3 dobie...

• Kasik_W Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.Prosze pomozcie mi.Opisze w skrocie o co mi chodzi.Bylam przed wakacjami w Porsgrunn na wizycie.Dostalam recepty miałam podchodzić do in vitro we wrześniu bo tak chciałam ale niestety musiałam wyjechać i to odłożyć .Mam recepty i chciałbym podchodzić w styczniu .I teraz moje pytanie jak mam się z nimi skontaktować ? Nikt tam telefonu nie odbiera .Nie wiem czy muszę ich informować ze w styczniu chce podchodzić czy tam muszę znów jechać .Mam daleko i nie wiem co robić .Dziekuje za odpowiedz

• Martaja Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasik_W spróbuj się z nimi skontaktować przez aplikacje Crypho, jak dla mnie najlepsze rozwiązanie , bo faktycznie kontakt tel. Jest trochę utrudniony No i trzeba dzwoniccw określonym czasie w ciągu dnia...
    Mysle, ze i tak musisz się z nimi skontaktować zanim pojedziesz , żeby ktoś miał tam czas dla Ciebie, ale mysle ze wszystko z nimi można załatwić na odległość.

Hannanna- a propo załatwiania na odległość ;) jak się miewasz?

• alda Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik_W tak jak napisała Martaja kontakt z kliniką przez aplikacje Crypho.

Ja napisałam do nich e-mail na adres [email protected] w odpowiedzi dostałam instrukcje jak założyć konto w Crypho ;-)

Albo możesz założyć konto w Crypho i wysłać im zaproszenie ;-)

Når du har opprettet bruker og er inne i CRYPHO:

1. Klikk på «+» tegnet i fanen «Contacts»
    2. Skriv [email protected] i feltet «People to invite» og send invitasjonen
    3. Vent til du får svar fra oss før du sender personlig/medisinsk informasjon

e5skzzc.png

[**]

• Aggga08 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !!! Co myślicie o spotkaniu "na żywo" ? Często chodzę na spotkania z dziewczynami z norweskiej grupy O endometriozie i świetnie pogadać sobie z kimś kto przez to samo przechodzi.
    Co wy na to? Mam na myśli spotkanie w Oslo

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaja wrote:
    Hej Kasik_W spróbuj się z nimi skontaktować przez aplikacje Crypho, jak dla mnie najlepsze rozwiązanie , bo faktycznie kontakt tel. Jest trochę utrudniony No i trzeba dzwoniccw określonym czasie w ciągu dnia...
    Mysle, ze i tak musisz się z nimi skontaktować zanim pojedziesz , żeby ktoś miał tam czas dla Ciebie, ale mysle ze wszystko z nimi można załatwić na odległość.

Hannanna- a propo załatwiania na odległość ;) jak się miewasz?

Hej wszystkie dziewczyny :)
    Ja się miewam w sumie ok. Pogodziłam się już z trzecia porażką. Jako,ze moje życie kręci się ostatnio wokół okresów i owulacji nie zaskoczę Was pisząc,że znów czekam na jedno i drugie :D Jeśli dostanę przed 19.11 to jeszcze w tym roku załapie się na transfer. Jak nie,a znając moje szczęście to dostanę 20.11 , to przyszły rok. W klinice maja jakieś remonty,przerwy świąteczne i będą zamknięci. No nic,pożyjemy zobaczymy.
    Co do kontaktowania się z klinika - to faktycznie nie jest łatwa sprawa. Ja muszę dzwonić,nagrać się na automatyczna sekretarkę i oni oddzwaniają. Cyrk. Kiedyś złapałam się na tym,ze dzwonię ,gadam,czekam na odpowiedź i cisza. Naklęłam na to wszystko,a pielęgniarka oddzwania i pyta co jest,bo ona nic nie rozumie

Zoja36 lubi tę wiadomość

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna mam pytanie bralas tez plastry ja jej trzeba brac? mozesz mi cos na ten temat napisac,bede bardzo wdzieczna :)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Kasik_W Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuje za odpowiedz

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Hannanna mam pytanie bralas tez plastry ja jej trzeba brac? mozesz mi cos na ten temat napisac,bede bardzo wdzieczna :)
    Zaczynałam brać drugiego dnia cyklu i zmieniałam co drugi dzień. Tyle, żadnej większej filozofii ;) :) Kolejny transfer też będzie z plastrami.

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna wrote:
    Zaczynałam brać drugiego dnia cyklu i zmieniałam co drugi dzień. Tyle, żadnej większej filozofii ;) :) Kolejny transfer też będzie z plastrami.

pytam bo ja mam zaznaczone ze mam wziasc 1 dnia 4 , 7 , 10, 13, to trzeba je nosci do nastepnego dnia czy do tego dnia co bede naklejac nastepny ?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    A jakie bierzecie dziewczyny witaminy? pati1980 masz racje czekanie najgorsze :( ale tak jak pisza dziewczyny trzeba sie ogarnac i myslec pozytywnie , kiedys napewno sie uda ;)
    Ja teraz biorę Pregnacare , Mama mi w UK kupiła jakiś czas temu. Brałam też folik, żelazo, witaminę a+e i D3 z K2 .

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    Dziewczyny !!! Co myślicie o spotkaniu "na żywo" ? Często chodzę na spotkania z dziewczynami z norweskiej grupy O endometriozie i świetnie pogadać sobie z kimś kto przez to samo przechodzi.
    Mi do Oslo to za daleko :/ ale chyba kilka z Was ma bliżej :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    pytam bo ja mam zaznaczone ze mam wziasc 1 dnia 4 , 7 , 10, 13, to trzeba je nosci do nastepnego dnia czy do tego dnia co bede naklejac nastepny ?

juz znalazlam mam zmieniac co 3 dni :)

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna a ja trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli i transfer odbył się jeszcze w tym roku !!

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Martaja Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga08 wrote:
    - ja do Oslo tez mam troche drogi ale gdyby nam sie udalo cos zorganizowac to na pewno bym dojechala :)

Alda, pati - wy dziewczyny mialyscie laparoskopie tutaj , uwazacie ze to badanie cos daje? w sensie oprocz zdiagnozowania endometriozy na jakim stopniu sue posiada? bo ja zaczynam sie nad tym zastanawiac... u mnie objawy sa, wzmagaja sie od poziomu stresu albo faktycznie od diety( jadlospisu jak dobrze sie odzywiam -lepiej przechodze mesiaczke) stesu...dzisiaj bede dzwonic do kliniki w Oslo i chce sie z nimi umowic prywatnie, bo nie chce czekac wieki w kolejce do mojego gin,

Alda mam jeszcze pytanie ( oczywiscie jezeli nie doczytalam to przepraszam) czemu mialas odwolany ostatni transfer?

Ja witaminy tez biore - kwas fol,magnez, wit D3+k synk+selen :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 10:41

• Martaja Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jezcze zapomnialam co do witamin, ze zamierzam sie zaopatrzyc w koenzym q10 podobno ma dobry wplyw na komorki jajaowe- nie wiem ile w tym prawdy, ale chce do naszego nastepnego podejcia sprobowac :)

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Mi do Oslo to za daleko :/ ale chyba kilka z Was ma bliżej :)

mar2śka a gdzie mieszkasz?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaja wrote:
    Aha jezcze zapomnialam co do witamin, ze zamierzam sie zaopatrzyc w koenzym q10 podobno ma dobry wplyw na komorki jajaowe- nie wiem ile w tym prawdy, ale chce do naszego nastepnego podejcia sprobowac :)

a tutaj mozna go kupic czy w Polsce?

f2wldqk3t9cfiynw.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ