NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
kajaM wrote:Hej dziewczyny mam wizytę kwalifikacji do i.V u dr.Lewickiej jaka ona jest jestem na początku tej drogi i bardzo się boję
-
Milkowiec wrote:Ja nie wystartuje zbyt szybko bo lekarz kazał 10-15 kg zrzucić inaczej nie chce stymulować. Przy moim rozhulanym pco i tarczycy to średnio wykonalne. Miała któraś z was podobnie i udalo się tyle zrzucić i wystartować? Podlamalam się tym, szczególnie że znam dziewczyny tęższe, ważące 100 kg i mające 3 dzieci.
Przyznam szczerze, ze tez "nie rozumiem", dlaczego dziewczyny w moim otoczeniu - znacznie tezsze niz ja (mi waga wskazuje 83kg przy wzroscie 160cm - nawet nie probuje sie tu tlumaczyc brakiem tarczycy i zyciem na hormonach sztucznych od 2009 roku) i ciesza sie maluszkami. Ale w moim przypadku dr Staroslawska nic na ten temat nie wspominala, ze mam schudnac bo inaczej nie zaczniemy stymulacji. Wiadomo, w informatorze jest adnotacja, ze powodzenie zajscia w ciaze poprzez invitro zalezy m.in od wagi pacjentki. Zobaczymy. Tak na marginesie - dr Starosławska jest niesamowicie sympatycznym lekarzem - w swojej konkretnosci i bezposredniosci potrafi przemycic slowa otuchy i sprawic, ze nawet jak ma sie dołka, potrafi zrobic tak, ze czlowiek na chwile o tym zapomina i znowu zaczuna miec nadzieje, ze sie uda. A kiedy czyta sie tak pozytywne informacje od dziewczyn, którym betka rosnie, moja nadzieje rowniez ciesze sie z Wami dziewczyny, ze Wam sie udalo - uwazajcie na siebie i dbajcie o siebie
Pozdrawiam cieplo z Bydgoszczy.Milkowiec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dorota1 wrote:hej dziewczynki czy zawsze musi pojawić się plamienie implantacyjne?
Mamusie piszcie jak to jest...
ja nie miałam plamieniadorota1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dorota1 wrote:A jakieś objawy?
Do 6dpt nie czułam nic. 7 dpt po dłuższym chodzeniu zaczęło mnie kłuć w podbrzuszu, przestało jak usiadłam. Wtedy pomyślałam że mogło się udać 8 dpt rano z pierwszego moczu zrobiłam test czułości 10, wyszedł cień cienia - mój mąż nic nie widział bo ma słabszy wzrok. 9 dpt poszłam na betę wyszła 33,7 mIU/ml i od tego dnia przez półtora tygodnia miałam okropne skurcze macicy - to są moje bóle okresowe, zawsze miałam bolesne miesiączki. Od 1 dpt brałam 3x2 nospa max i 3x2 magnez max i mimo to skurcze były okropne.
ale każdy organizm jest inny nie ma co się doszukiwać u siebie cudzych objawów, wiele dziewczyn nie czuje kompletnie nic a mino to się udaje. Trzymam kciukidorota1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emcia123 wrote:DOROTA1 NIE SZUKAJ OBJAWÓW TYLKO ODPOCZYWAJ
Nastawiam się co mnie może czekać, ale narazie jestem spokojna bo to dopiero pierwszy dzień z moim maleństwem.
Już mnie tyłek boli od leżenia a co dalej he he....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 10:06
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Jestem tu nowa Staramy się z mężem o dziecko już jakieś 2 lata. Po ostatniej wizycie lekarz ginekolog stwierdził, że u mnie jest wszystko ok natomiast w związku ze słabym nasieniem męża według niego zostaje nam liczyć na cud lub zdecydować się na invitro. Polecił nam klinikę Novum i na początku kwietnia jestem zapisana na wizytę do dr Magdaleny Langder. Czy któraś z Was o Niej może słyszała? Jak przygotować się do pierwszej wizyty?
Pozdrawiam
I gratulacje dla Zafasolkowanych:D dajecie nadzieję, że niedługo każda z nas będzie mogła zaliczyć się do tego zacnego gronaczynnik męski
kwiecień 2017 - NOVUM Warszawa -
Hej, dr Langner mnie prowadzi od ponad roku. Wg mnie super babeczka, ale najlepiej samemu sie przekonać. Na kogo byś nie trafiła to opinie sa różne - każdemu pasuje co innego.
Na pierwsza wizytę weź wszystkie badania, jakie macie zrobione do tej pory, cala reszta zostanie Wam dokładnie opisana i zlecona na wizycie. -
A powiedzcie mi jakis jest koszt mniej więcej całej procedury in vitro w Novum. Jest na stronie cennik, ale nie wiem co należy jeszcze do tej kwoty doliczyć Dopiero zaczynam się interesować tym tematem, bo wcześniej miałam nadzieję, że jednak uda nam się naturalnie...
kajaM lubi tę wiadomość
czynnik męski
kwiecień 2017 - NOVUM Warszawa