NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
GOSIEK90 wrote:Też tak myślałam. Bo idzie już zwariować a to początek całej procedury. A jak to wygląda w kolejności i ile co trwa. Próbuję sobie jakoś rozpisać.
Jak już zaczniesz stymulacje to moment poleci. Gorzej potem po transferze to ciężkie i długie czekanie.... i ta niepewność.GOSIEK90 lubi tę wiadomość
-
dorota1 wrote:Odstawiłam wczoraj nospe i dziś czuję takie jakieś dziwne mrowienie w brzuchu. Czy to normalne?Nie żeby mnie bolało ale coś tam czuje
dorota1 lubi tę wiadomość
-
dorota1 wrote:Hej kochane coś straszna cisza na forum,
Mnie dziś dziwnie ciągną jajniki, boję się ale nie chce też panikować.
Mam pytanko jakie dawki progesteronu dostajecie ?
Ja mam 2 razy 1 Lutinus i 1 razy 2 Luteine.
Czy to nie za małe dawki?
Przy pierwszym crio miałam 2x1 lutinus i 2x2 luteiny.
A teraz mam 3x1 luteina dopochwowo i 3x2 luteiny pod język.
Obydwa crio oczywiście na cyklu szcztucznym.
A piersi jak?dorota1 lubi tę wiadomość
-
dorota1 wrote:Piersi to od samego początku są lekko powiększone i lekko drażliwe
dorota1, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
emka29 wrote:Trzymam kciuki za nas aby się udało. Może to głupie ale od dnia transferu zaczęłam codziennie odmawiać różaniec.
Trzeba wierzyć i to mocno!!! Ja też odmawiam, bo to mnie wycisza i daje siłę!!!
Który dzień u Ciebie ? I jak się czujesz?
Ja siedzę w domu na zwolnieniu i cokolwiek poczuje to się obawiam -
Dorotko nie martw się tymi dawkami - one wcale nie są małe po prostu jak będziesz robiła pierwszą betę to zrób też progesteron i jeśli lekarz uzna że trzeba podnieść progesteron to zwiększy Ci dawkę a może nie będzie takiej potrzeby także czekaj cierpliwie
P.S. piersi nie bolą od progesteronu tylko od estrogenów wbrew powszechnej opinii
dorota1 lubi tę wiadomość
-
dorota1 wrote:Trzeba wierzyć i to mocno!!! Ja też odmawiam, bo to mnie wycisza i daje siłę!!!
Który dzień u Ciebie ? I jak się czujesz?
Ja siedzę w domu na zwolnieniu i cokolwiek poczuje to się obawiam -
Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się, czy jest możliwość, zamrożenia nasienia partnera i z tego nasienia później podchodzenia do in vitro? Mąż za jakiś czas wyjeżdża na pół roku i ciekawi mnie, czy moglibyśmy nie tracić tego czasu...czynnik męski
kwiecień 2017 - NOVUM Warszawa -
Staraczka90 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się, czy jest możliwość, zamrożenia nasienia partnera i z tego nasienia później podchodzenia do in vitro? Mąż za jakiś czas wyjeżdża na pół roku i ciekawi mnie, czy moglibyśmy nie tracić tego czasu...
Jak najbardziej można choć trzeba pamiętać że mrożone nasienie jest z reguły trochę gorszej jakości.. Ale jeśli mąż ma dobre parametry to raczej nie powinno być problemu z zapłodnieniem. Najlepiej zapytać lekarza - doradzi na podstawie Waszych wynikówStaraczka90 lubi tę wiadomość
-
emka29 wrote:Dzisiaj to mój 6 dpt psychicznie to tak średnio, fizycznie ok tylko martwi mnie ten brak jakichkolwiek objawów no może tylko poza lekkim kłuciu w prawym jajniku, niby cycki twarde ale nic mnie nie bolą.
Emka mnie piersi też nie bolały i jak widzisz się udało głowa do góry! każda kobieta jest inna - niektóre odczuwają wszystkie możliwe objawy inne żadnych trzeba czekaćdorota1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asia_89 wrote:Jak najbardziej można choć trzeba pamiętać że mrożone nasienie jest z reguły trochę gorszej jakości.. Ale jeśli mąż ma dobre parametry to raczej nie powinno być problemu z zapłodnieniem. Najlepiej zapytać lekarza - doradzi na podstawie Waszych wyników
Właśnie niestety u męża morfologia jest nie za ciekawa dlatego ginekolog skierował nas do NOVUM na in vitro, bo według niego, mamy nikłe szanse na naturalne poczęcie i inseminacje... Ale zobaczymy co Pani dr Langner powie nam na wizycie w kwietniuczynnik męski
Asia_89 wrote:Emka mnie piersi też nie bolały i jak widzisz się udało głowa do góry! każda kobieta jest inna - niektóre odczuwają wszystkie możliwe objawy inne żadnych trzeba czekać
Ja psychicznie nie mogę sobie poradzić, że za pierwszym razem się udało przy zarodkach cztero i dwu komórkowym a teraz miałam wszystkie ośmiu komórkowe i dwa razy nic.
Tylko sutki mam ciemne i takie sterczące jak mój mąż mówi takie rodzynki.
Jak na 25 dpt masz super betę. Ja w 25 dpt miałam coś około 6000. -
Staraczka90 wrote:Właśnie niestety u męża morfologia jest nie za ciekawa dlatego ginekolog skierował nas do NOVUM na in vitro, bo według niego, mamy nikłe szanse na naturalne poczęcie i inseminacje... Ale zobaczymy co Pani dr Langner powie nam na wizycie w kwietniu
U nas jest bardzo mało plemników, nasienie było zamrożone na wszelki wypadek, żeby nie robić biopsji, ale Pani dr od razu mówiła że w pierwszej kolejności będą wybierać ze świeżego bo po prostu plemniczki są dużo lepsze. Także decyzja należy do Was -
Asia_89 wrote:U nas jest bardzo mało plemników, nasienie było zamrożone na wszelki wypadek, żeby nie robić biopsji, ale Pani dr od razu mówiła że w pierwszej kolejności będą wybierać ze świeżego bo po prostu plemniczki są dużo lepsze. Także decyzja należy do Was
Mam nadzieję, że damy radę u Ciebie Asia widzę, że udało się za pierwszym razem także gratuluję My mamy pierwszą wizytę 7 kwietnia i wtedy powinnam być mniej więcej w 10 dc i boję się, że zanim zrobimy badania i zacznie się nowy cykl to niestety mąż będzie musiał już wyjechać, stąd pytanie o zamrożenie. Trzeba być jednak dobrej myśliczynnik męski