NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok, dam znać. Ja mam nadzieję, że u nas w miare szybko przystąpimy do działania. Do tej pory z badań wychodzi, że ze mną wszystko jest ok, problem jest z nasieniem męża a chcemy szybko działać (na tyle ile się da), bo mąż ma system pracy 4 miesiące za granicą i tylko 2 w domu, więc jeszcze bardziej mamy wszystko utrudnioneczynnik męski
kwiecień 2017 - NOVUM Warszawa -
emka29 wrote:Ja pierwszy transferu miałam u dr Sowinskiej i sama zaproponowała podanie dwóch.
-
U mnie od początku zdroworozsądkowo była mowa o jednym ze względu na niepełnosprawnego męża, nawet słabsze zarodki mam zamrożone każdy osobno. Nawet Nie miałam odwagi wziąć dwóch choć marzą mi się bliźniaki
-
Wiadomo, że 2 zarodki to niby większe szanse, ale ja też raczej zdecyduje się na początku na jeden właśnie z tego względu, że przez większość czasu jestem bez "stacjonarnego męża". Z jednym maleństwem jest dużo roboty a co dopiero z dwójką ale zobaczymy co usłyszymy w kliniceczynnik męski
W novum raczej dają po jednym zarodku. Mi dawali dwa, ale zawsze w zestawie "ładny" i "słaby", czyli taki mało rokujący.
Jeśli to nie pierwsze podejście to łatwo namówić lekarza na dwa, ale raczej nie podadzą dwóch ładnych zarodków. Przynajmniej u mnie tak było. -
emka29 wrote:To był mój drugi crio. Tym razem miałam podane dwa zarodki kompaktujace w poprzednim był tylko jeden. Wszystkie leki miałam w takich samych dawkach.
Co to znaczy zarodki kompaktujące?
Może ja też powinnam się zastanowić nad dwoma przy crio?
-
nick nieaktualny
-
dorota1 wrote:Co to znaczy zarodki kompaktujące?
Może ja też powinnam się zastanowić nad dwoma przy crio?Karo-Linka, dorota1 lubią tę wiadomość
-
emka29 wrote:To jest 4 doba po zaplodnieniu. Dzisiaj byłam na wizycie bo miałam plamienia. I dr zrobił mi usg jest jeden pęcherzyk i już biło serduszko. Jak to mój mąż wczoraj powiedział masz małego lokatora. Z usg wychodzi 5 tydzień i 1 dzień.2 lata starań
33 lata
03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
04.2017 - Novum start
05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka -
Witajcie
Ja też jestem pod opieką Novum.
Ciekawa jestem co mi zaproponują
dziś rozpoczęłam iniekcje hormonalne, 2dc, az sie boje co bedzie dalej
2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
04.2017 - 1 IFV -ICSI - 05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
08.2017 - 3 IFV ICSI 11.2017 - histeroskopia OK
20.12.2017 - 4 crio ... -
nick nieaktualnyemka29 wrote:To jest 4 doba po zaplodnieniu. Dzisiaj byłam na wizycie bo miałam plamienia. I dr zrobił mi usg jest jeden pęcherzyk i już biło serduszko. Jak to mój mąż wczoraj powiedział masz małego lokatora. Z usg wychodzi 5 tydzień i 1 dzień.
-
Emcia123 wrote:Gratulacje a jak sie czujesz masz,mdlosci, bo moi lokatorzy daja mamie codziennie rano popalić.
-
Dziewczyny, czy któraś z Was ma/miała macicę dwurożną z przegrodą? U mnie zdiagnozowano to już jakiś czas temu i zastanawiam się, czy będzie ona miała wpływ na in vitro...
Jutro pierwsza wizyta a ja tak strasznie się denerwuję, że już dziś w nocy nie mogłam spaćczynnik męski
Staraczka90 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was ma/miała macicę dwurożną z przegrodą? U mnie zdiagnozowano to już jakiś czas temu i zastanawiam się, czy będzie ona miała wpływ na in vitro...
Jutro pierwsza wizyta a ja tak strasznie się denerwuję, że już dziś w nocy nie mogłam spać -
Staraczka90 wrote:emka29, po jakim czasie od usunięcia przegrody podchodziłaś do IVF?
-
Dziewczyny czy przy crio podając 2 zarodki zwiększe swoją szansę????
Czytam że wiele z was się decyduje i się udaje. Choć jeden zarodeczek zostaje. Choć prawde mówiąc nie wiem czy bym sobie poradziła z bliżniakami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 18:09