X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Marse Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga masz chyba krótkie cykle? W którym dc nakład transfer ? A poza tym skoro masz już termin miesiączki a nie ma krwawienia to dobrze :D
    Ja termin miesiaczi mam w czwartek i pewnie wtedy zrobię test - mam taka wielka nadzieję, że zrobię

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to inna sytuacja, bo miałam długi protokół, więc teraz wszystko jest w cały świat.... Transfer wypadł mi w 25 dc.

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 16:01

Marse lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Marse Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga powiedz mi jakie dawki lutinusa i luteiny przyjmujesz ?
    Ja właśnie stwierdzam, że strasznie mi brzuch puchnie i to chyba po luteinie, chociaż takiego skutku ubocznego nie wyczytałam. Mam popołudniu tak olbrzymi brzuch, że nie mogę oddychać. Pomijam już fakt, że wyglądam jak w 9 a nawet 11 m-cu ciąży :O to najgorsze jest to uczucie olbrzymiego balona. Czuję się jak kangurzyca z kieszenia pełna ceglowek .

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse - lutinus po 1 tabletce rano i wieczorem, a luteina podjęzykowo 2 tabletki w godz. 12-16, ja brzuch też mam napuchnięty, ale chyba nie aż tak jak ty, mierzę codziennie to mam 86 cm, a jestem osobą bardzo szczupłą. Mam cały czas uczucie pełności, zresztą pisałam już o tym wcześniej.

• Marse Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie same dawki. Cóż zrobić jak ma tak być to niech będzie, grunt żeby przyczyna byla tego znana :D
    A jak humor? U mnie bez zmian albo chwilami myślę tak tak na pewno będzie wszystko dobrze a za chwilę już podkowka...
    Nie wiem jak ja dociagne do czwartku? :p

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse - ja zaczynam bać się kolejnej porażki, raz myślę że może się uda, a raz ze na pewno nic z tego. Ja test zrobię pewnie w środę... bo nie wytrzymam dłużej. A ty czujesz coś?

• Marse Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję,że mi nas psyche siada :p Nic poza tym wielkim brzuchem, czasami pikanie jajników ale w innych cyklach też tak było więc można powiedzieć, że nic nie czuje, dokładniej nic szczególnego

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse - jak dzisiejsze samopoczucie? Ja coraz większe mam przekonanie, że nic z tego... Z takim nastawieniem to nawet dość mam juz tych leków, dostinex na hiperkę mnie wykańcza - źle się po nim czuję. Jak tu dotrwać chociaż do środy?....

• Marse Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Iga jak tu dotrwać ? Ale czuje się tak samo jak ty. Tzn psychicznie bo fizycznie to bez zmian , żadnych objawów ciążowych nie ma. Pocieszające jest to, że większość dziewczyn nie ma na tym etapie żadnych objawów. Dzisiaj za wiele się nie zastanawiałam bo byłam trochę zajęta. Miałam gości, bo to moje imieninki :)

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystkiego najlepszego i z całego serca życzę ci upragnionej kruszynki:)

Marse lubi tę wiadomość

• Marse Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję :) produkuje jak się spełni :) :*

• Marse Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * podziekuje

• bizona Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego! :)

Marse lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    znalazłam wasz wątek, bo szukałam opinii na temat Novum. Bylam ciekawa co ludzie o nich piszą, bo sama korzystałam z ich usług. Chciałam wam tylko napisać, żebyście nie traciły nadziei. My staraliśmy się o dziecko 5 lat. Przeszłam 3 procedury in vitro. Byłam juz na prawdę załamana. A teraz......moje największe szczęście leży obok mnie i robi minki przez sen :)
    Życzę też wam takiego szczęścia i nie wolno wam się poddawać. Marzenia się spełniają :)
    Pozdrawiam

Gdybyście chciały o cos zapytac to mzoe piszcie na priv bo nie wiem czy będe tu jeszcze zaglądać ;)

bizona, Asia_88, Marse lubią tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 16:01

Marse lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Marse Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga jak tam samopoczucie ? Ja dzisiaj już do pracy i mam taką nadzieję, że to nie na długo :)

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse - rano bolało mnie bardzo podbrzusze, myślałam, że będę musiała ratować się nospą. Teraz już przeszło. Jeszcze trochę i wyląduję w psychiatryku - cały czas nie wierzę w to , żeby mogłoby się udać.... A Ty jak się czujesz? Kiedy masz zamiar testować? Ja test chcę zrobić w środę....

• Marse Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie też zrobię w środę ... Czuję się dobrze tylko głowa mnie boli, chyba ciśnienie? Encorton tak na mnie działa

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

my po wczorjaszych warsztatach w Wawie jestesmy mega zadowoleni :D
    coprawda w Invimedzie bo tam ma te warsztaty i ogólnie przyjmuje dr Dorota
    Gawlikowska ale mega polecam :)

My co prawda byliśmy na warsztatach rodzicielstwo dzięki dawstwu :)

ale sa tez grupy wsparcie, warsztaty jak radzic sobei z niepowodzeniami :)

i dal zainteresowanych 5 kwietnia od 18:30 w kawiarni ( mam zapisane ale nie przy sobie której- na Mokotowie) bedzie spotkanie przy kawie z ta psycholog oraz z Anna Krawczak bedzi emozna pogadać o wszytskim i o niczym :) o leczeniu, nie powodzeniach , o tym jak radzic sobie itp itd :)

Asia_88, Asiula86, Marse lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ