NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania daj znać jak wrażenia z poniedziałkowej wizyty!
Ania_84 wrote:Iga trzymam kciuki
Marse skoro cos wyszło to moze jednak jest jakas nadzieja ?? zrób dla pewnosci bete ja odebrałam wcoraj biocenoze gr IV 16 dni po HSG wiec chyba to po HSG jakis stan zapalny
jutro wyniki posiewu , a w poniedziałek wizyta u dr Łukasiewicz
wiec pewnie z tego cyklu nici
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Marse przykro mi
Katarzya dam znac hoć i tak zakładam że nastene podejscie jednak w nastepnym cyklu
Marse lubi tę wiadomość
-
amygdala wrote:Cześć Dziewczyny, mozecie mi powiedzieć jaki jest orientacyjnie koszt ivf w Novum? Na stronie nie podają żadnych cen. Czy tam tez mają jakies pakiety tak jak np. w Inwikcie, czy za wszystko płaci się oddzielnie wizytu, punkcja, transfer, mrozenie?
Będę wdzieczna za jakiś szacunkowy koszt jednej calej procedury bez lekow. Z gory dziękuję
Mają podane ceny na stronie. W zakładce "O novum". Do ceny procedury trzeba doliczyć cenę leków i obowiązkowe badania przed procedurą. Generalnie, na stronie jest opisane co wchodzi w skład pakietu. -
amygdala wrote:Dziękuję, zaraz poszukam. A jakie są te badania obowiązkowe?
No te z ustawy. Badania obowiązkowe przed ivf. Na pewno już wiesz, o co chodzi.
Mogą też dodatkowo coś chcieć w novum, jeśli będą widzieć potrzebę, ale to już indywidualna sprawa. -
Dziewczyny, ja się dzisiaj pożegnałam z kliniką, miałam drugie usg i wygląda na to, że moje bąbelki ładnie się rozwijają. Aż łzy miałam w oczach, tak się wzruszyłam.
W sumie kawał życia spędziłam w tej klinice, z przerwami ok 4 lat.
Trzymam kciuki za Was, nie poddawajcie się, bo lekarze naprawdę są wspaniali i wierzę, że każdej z Was się uda!Marse, Asiula86, bizona, Ania_84, anouk11, ka_tarzyna, Asia_88, 84karolina lubią tę wiadomość
-
rudi wrote:Dziewczyny, ja się dzisiaj pożegnałam z kliniką, miałam drugie usg i wygląda na to, że moje bąbelki ładnie się rozwijają. Aż łzy miałam w oczach, tak się wzruszyłam.
W sumie kawał życia spędziłam w tej klinice, z przerwami ok 4 lat.
Trzymam kciuki za Was, nie poddawajcie się, bo lekarze naprawdę są wspaniali i wierzę, że każdej z Was się uda!
Rudi to takie piękne. Wszystkim daje nam nadzieję. W sumie ja jak narazie potrzebuje czasu ale może kiedyś wrócę do starań. W każdym razie życzę Ci dużo dużo zdrowka i siły, do dzwigania babli
rudi lubi tę wiadomość
-
Rudi Gratulacje
Katarzyna już po wizycie dr bardzo miła sympatyczna.. troche roztrzepana mi sie wydała , ale to moze dlatego ze w sumie u nas byłą kwestia podjęcia decyzji jaki antybiotyk
nie wiem jak prowadzi stymulacje .. się okaze .. póki co na tych których przerobiłam lekarzy
1. dr Langner
2. dr Łukasiewicz
3 dr Czerkwinski
dr Langner poki co mój faworyt mimo wszytskorudi lubi tę wiadomość
-
No ale milutka ogólnie, na kolejnej wizycie już bardziej ogarnięta
Z tego co mi powiedziała, to "lubi" gonadotropiny, ale zawsze zostawia wybór
Ania_84 wrote:Rudi Gratulacje
Katarzyna już po wizycie dr bardzo miła sympatyczna.. troche roztrzepana mi sie wydała , ale to moze dlatego ze w sumie u nas byłą kwestia podjęcia decyzji jaki antybiotyk
nie wiem jak prowadzi stymulacje .. się okaze .. póki co na tych których przerobiłam lekarzy
1. dr Langner
2. dr Łukasiewicz
3 dr Czerkwinski
dr Langner poki co mój faworyt mimo wszytskoAnia_84, Ania_84 lubią tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Nie no tak to bardzo sympatyczna bede chciala zawsze sie umawiac do niej albo do mojej dr ..jakos zerkwinski mi nei przypadl do gustu po tej ostatniej wizytcie na IUIbyl ok .. a pozniej juz niekoniecznie .. jak pytałam sie o odczucia meza to tez potwierdza moje zdanie
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
No on chyba niewielu osobom przypada do gustu
Miałam dokładnie tak samo jak Ty. Pierwsza wizyta OK, a druga niekoniecznie.
Więcej do niego na wizytę nie pójdę, nawet gdyby został jedynym z wolnymi terminami (co z resztą często tak jest).
A w dr. Łukasiewicz podoba mi się mi.in., że nie jest sztywnym urzędnikiem i można z nią o wszystkim pogadać. I nie patrzy z niecierpliwością na zegarek gdy 20 min. dobiega końca, co niestety u innej lekarki już odczułam (sugestia, że musimy kończyć, bo inni czekają)...Ania_84 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
to fakt i jak sie rozgada to łoooo
u na s poki co tez nie maila sie jak wykazac
bo w sumie wyszła mi ecoli i musiała dobrac mi antybiotyk a z raji tego ze jestem uczulona na penicyline/ ampicyline to bidna sie naszukala
no i po tym szkoleniu z HSG powiedziała mi dokladnie jak to u mnie jest .. i okazuje sie ze to ze mnie hsg na poczatku nie bolalo toonaka ze jajowod jeden byl lekko przytkany , a drugi wlew gdy bolalo przetkal go
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
Xena86 wrote:Rudi gratulacje i powodzenia,a kto był Twoim lekarzem prowadzącym?
Kilku miałam w sumie.
dr Obuchowska, potem dr Starosławska, dr Taszycka
i na końcu zajął się mną dr Lewandowski.
Pisałam już wcześniej, że lekarze chcieli przerwać moją stymulację, bo nie reagowałam na leki. Ja się na to nie zgodziłam i wtedy trafiłam do dr Lewandowskiego. Walczyliśmy z dr L. o 2 komórki a okazało się, że wyprodukowałam 6 dojrzałych
Ania_84, Xena86 lubią tę wiadomość
-
Ratunku! wlasnie spojrzałam online na wyniki stopnia czystosci pochwy i chyba nie jest dobrze. .mozecie sprawdzic?:
Nablonki liczne
Leukocyty dosc liczne
Paleczki Doderlein dosc liczne
Ziarniaki Grama (+) nieliczne
Paleczki Grama (-) dosc liczne
Paleczki Grama (+) nieliczne
Stopien czystosci pochwy II/ III
Czekam jeszcze na posiew z kanalu szyjki macicy i sklepienia pochwy.
Boje sie, ze nie bede movla zrobic IUI a moja pierwsza miala byc w tym tygodniu. Jak myslicie?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec