NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny od 2010 r staraliśmy się z mężem o dziecko i w tym roku urodziłam śliczną małą córeczkę.....droga była długa, kręta, wiele razy płakałam, byłam zdołowana, załamana i miałam ogromne huśtawki nastrojów. Nie poddawajcie się, jeśli trzeba odpocznijcie psychicznie oraz fizycznie i walczcie. Trzymam za WAS WSZYSTKIE MOCNO KCIUKI bo wiem co czuje i przechodzi kobieta krocząc drogą do upragnionego macierzyństwa i wierzę, że każda z Was zostanie mamą i tego Wam życzę !!!!
Asiula86, bizona, Asia_88, Marse, 84karolina lubią tę wiadomość
-
iga81 wrote:Marse - masz już jakiś plan działania? Ja dochodzę do siebie, ale jeszcze trochę czasu to zajmie:(
Iga a jak ogólnie się czujesz ?
Mój pan jest taki, że narazie mnie mam planu. Straciłam nadzieję, choć chciałabym ja jeszcze mieć. Jak narazie to muszę się za siebie zabrać, muszę schudnąć- dieta sport... Muszę znana pracy, nie wiem muszę wszystko poukładać i dość do ladu ze sobą -
Dziewczyny jak wyglada crio na sztucznym cyklu, w którym dc trzeba być na pierwszej wizycie?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
dreambaby wrote:Dziewczyny jak długo czeka się na wizytę w NOVUM? I kogo byście mi poleciły na pierwszą wizytę? Nasz problem to poronienia samoistne, teraz wyszły obie mutacje MTHFR, obniżona morfologia plemników.
dr Lewandowski
dr Zamora
dr Taszycka
dr Starosławska
ale najlepszy jest szef, najbardziej konkretny (przynajmniej dla mnie)84karolina lubi tę wiadomość
-
dreambaby wrote:Dziewczyny jak długo czeka się na wizytę w NOVUM? I kogo byście mi poleciły na pierwszą wizytę? Nasz problem to poronienia samoistne, teraz wyszły obie mutacje MTHFR, obniżona morfologia plemników.
Cześć, ja idę do dr Zamory, ma dobre opinie. Dzwoniłam w zeszłym tygodniu i mam wizytę na koniec czerwca. Pierwsza wizyta trwa 1,5h i trudno im znaleźć wolne miejsce. Trudno, będę czekać te 3 m-ce i tak dopiero co emek miał operowane żylaki powrózka nasiennego, więc i tak 3mce trzeba czekać na jego wyniki i decydować co dalej.
Czy do dr Lewandowskiego umawiają normalnie? Czy dopiero super specjalne przypadki? - tak piszą na stronie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:35
-
Elmirka wrote:Dziewczyny jak wyglada crio na sztucznym cyklu, w którym dc trzeba być na pierwszej wizycie?
Elmirka ja teraz będę miała crio na cyklu sztucznym i do 2 dc muszę się pojawić na wizycie. W tej chwili biorę orgametril i 6 kwietnia wizyta. Okres powinnam dostać jakieś 3 dni po odstawieniu orgametrilu więc 2 dc wypada akurat 6 kwietnia. Jakbym zaczeła krwawic wcześniej to mam się skontaktować z lekarzem i pewnie będzie mnie wciskać gdzieś.Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
lady_pink mi mój lekarz kazał zrobić badanie witaminy d3 po pierwszym poronieniu. Miałam lekki niedobór i zalecił mi brać dawkę 2000 latem i 4000 zimą. Ja biorę Vitrum D3 forte. Mój gin opowiadał mi że miał przypadek gdzie dziewczyna miała duży niedobór. Dostała chyba zastrzyk czy kroplówkę (nie wiem dokładnie) i zaszła od razu.
A podobno większość ludzi ma jakiś niedobór. Taki nasz klimat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 09:59
lady_pink lubi tę wiadomość
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Walcząca wrote:Elmirka ja teraz będę miała crio na cyklu sztucznym i do 2 dc muszę się pojawić na wizycie. W tej chwili biorę orgametril i 6 kwietnia wizyta. Okres powinnam dostać jakieś 3 dni po odstawieniu orgametrilu więc 2 dc wypada akurat 6 kwietnia. Jakbym zaczeła krwawic wcześniej to mam się skontaktować z lekarzem i pewnie będzie mnie wciskać gdzieś.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Hej, witamina D jest bardzo wazna dla płodności. Robiłam badanie w grudniu - kazała mi ginekolog- i wyszło mi 12. Gin kazała brać Pregne plus (2000) plus 2000 w kroplach. W lutym mialam juz wynik 32! Teraz biore 3000, w lato moge zejsc do 2000-2500. Dobrze jest brać witaminę d razem z k. Poprawiła sie skóra, włosy i śluz! I mam wiecej energii.
-
dreambaby wrote:Dzięki dziewczyny za pomoc. Jestem w szoku że tak długo trzeba czekać na pierwszą wizytę.
dreambaby lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Ja biorę 4000j.m. teraz już wyszło słoneczko ale zimową porą spokojnie można brać taką dawkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 10:58
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
lady_pink wrote:A czemu kazali w drugą fazę cyklu? Mi o tym nie mówili i 25 kwietnia wypadnie mi raczej 1 dc A cena za wizytę to mi powiedzieli 245 zł. Hmm skąd ta rozbieżność?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi -