NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
rudi wrote:Kilku miałam w sumie.
dr Obuchowska, potem dr Starosławska, dr Taszycka
i na końcu zajął się mną dr Lewandowski.
Pisałam już wcześniej, że lekarze chcieli przerwać moją stymulację, bo nie reagowałam na leki. Ja się na to nie zgodziłam i wtedy trafiłam do dr Lewandowskiego. Walczyliśmy z dr L. o 2 komórki a okazało się, że wyprodukowałam 6 dojrzałych
Super, że się nie poddałaś i walczyłaś. Jeszcze raz wielkie gratulacje. Teraz dbaj o siebie i bąbelkirudi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem w programie rządowym, ostatnio na wizycie dowiedziałam się że powinnam zrobić scratching endometrium ale odpłatnie nie mogę tego zrobić u nich skoro jestem w programie... Czy nie jest tak że powinni mi to zrobić bezpłatnie w ramach programu???Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Elmirka wrote:Dziewczyny jestem w programie rządowym, ostatnio na wizycie dowiedziałam się że powinnam zrobić scratching endometrium ale odpłatnie nie mogę tego zrobić u nich skoro jestem w programie... Czy nie jest tak że powinni mi to zrobić bezpłatnie w ramach programu???
W jednej klinice da się zrobić wszystko, a w innej nie da się zrobić nic. Przepisy są dla wszystkich takie same, ale interpretacja przepisów to co innego
Ja miałam dwa dni temu scratching w novum. Zapłaciłam 270zł. -
Elmirka wrote:Dziewczyny jestem w programie rządowym, ostatnio na wizycie dowiedziałam się że powinnam zrobić scratching endometrium ale odpłatnie nie mogę tego zrobić u nich skoro jestem w programie... Czy nie jest tak że powinni mi to zrobić bezpłatnie w ramach programu???
Ja w Katowicach w GynC miałam scratching, AH, EG za darmo w ramach programu. Tak więc ma_pi ma rację, że to kwestia podejścia kliniki. -
No ja też jestem w Novum i dr powiedział mi że nie mogę tego zrobić nawet prywatnie... a orientujecie się czy biopsja endometrium to jest to samo co scratching? bo to odpłatnie mogę u nich zrobić...Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Elmirka, podpytałabym wprost lekarki na konsultacji telefonicznej, czy jak wykupisz biopsję, to zrobi Ci bardziej scratching.
Teoretycznie te dwa zabiegi wyglądają podobnie. Przy biopsji jest jeszcze oddawany materiał do histo-pato, a ten materiał jest pobierany przez scratching endometrium przecież.
Tylko teraz pytanie, czy biopsja nie jest droższa w cenniku? -
Biopsja kosztuje u nich 326 zł podpytam na kolejnej wizycie, sama na razie jestem w kropce bo właściwie czekam na crio ale nie wiadomo czy odbędzie się w tym cyklu, jeśli nie to na 99% zrobię tę biopsję...Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Zgadzam się ze zdaniem Anatolki. W mojej klinice też nic się nie da zrobić w ramach programu. Za każdy " wspomagacz" każą sobie płacić. Póki co grzecznie płacę ale po zakończeniu 3 - go podejścia równie grzecznie się o to upomnę. U mnie jest problem z implantacja więc jasnym by było, żeby wykonać u mnie scratching ale mój prof. " zwala" winę na komórki ( moje dochodzą do stadium blastki więc wtf? ) i nie widzi powodu aby go u mnie wykonywać. Tak się wkurzyłam, że zrobię to na własny koszt i bez wiedzy mojego prof. Nie wsponę o tym, że po tym jak mi odmówił napisałam do MZ i mam odpowiedź, że wszelkie metody wspomagające są pokrywane przez MZ. Pomijam fakt, że to będzie mój 5 transfer ( nieudany) więc wszelkie metody należą mi się jak psu kość Dlatego nie poddajemy się i bierzemy co swoje prawda ?
-
Im mniej dadzą w rządówce tym więcej z ryczaltowej opłaty za procedurę im zostanie w kieszeni. Tylko o to chodzi. Nie oszukujmy się, że to, że np klej kosztuje w klinikach około 300zł to tyle wynosi jego realna wartość... Wartość wytworzenia i zakupu dla kliniki hurtowo. To samo z intralipidem. Sam lek kosztuje grosze a reszta to zarobek kliniki (ok jeszcze wenflon i pościel po pacjentce muszą wymienić ). Z każdym dodatkiem tak jest... Niepłodność to biznes. Przykre ale prawdziwe. Zbierajcie faktury za opłacone w klinice dodatki. Może po zakończeniu tej przygody uda się odzyskać kasę albo chociaż jej cześć, bo kliniki nie mają prawa pobierać opłat od pacjentów zakwalifikowanych do programu MZ. Program nie przewiduje wspolfinansowania przez pacjenta a wszystko co potrzebne do przeprowadzenia skutecznej procedury zapłodnienia pozaustrojowego jest refundowane. Takie jest oficjalne stanowisko MZ. Też mam je na piśmie.
never give up, Elmirka lubią tę wiadomość
-
Świadomość tego, że na nas zarabiają nie wkurza mnie tak jak fakt, że idziesz do guru od ivf po pomoc a otrzymujesz w zamian coś w stylu pomoc " z łaski na uciechę".
P.s. Z racji tego, że uwielbiam bajkę Masza i niedźwiedź będę teraz przy moim ostatnim podejściu równie upierdliwa co ona. Zapamiętają mnie w tej klinice na dłuuuuugie lata oj zapamiętająElmirka lubi tę wiadomość
-
Mnie lekarz w pierwszej klinice powiedział "mam z panią 7 światów" okazało się, że ja miałam z nim jednak więcej problemów, ale cóż było minęło...
A Masza powróci (w ostatnim odcinku odjechała pociągiem). Czytałam niedawno na jakiejś rosyjskiej stronie, że (o ile dobrze liczby zapamiętałam) w ciągu 3 lat na powstać 20 nowych odcinkówWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 06:43
-
Hahaa mój jak słyszy mój głos przez tel to na dzień dobry wysypki dostaje A ponieważ to jeszcze nie koniec naszych wspólnych zmagań to chyba mu wapno kupię. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo
Anatolka może i ja stara jestem ale ukochałam sobie tą bajkę do tego stopnia, że moje aktualne postanowienie to obejrzeć wszystkie od początku. Oglądamy tą bajke zawsze przy okazji odwiedzin naszych znajomych, którzy mają 2 letniego synka ( z tym, że wyrywkowo i nie zawsze po polsku więc obowiązkowo muszę nadrobić te odcinki których nie znam no i te po polsku bo ja po rosyjsku to nie za bardzo Zanim Masza wróci nardobię z pewnością wszystko
-
never give up wrote:Zgadzam się ze zdaniem Anatolki. W mojej klinice też nic się nie da zrobić w ramach programu. Za każdy " wspomagacz" każą sobie płacić. Póki co grzecznie płacę ale po zakończeniu 3 - go podejścia równie grzecznie się o to upomnę. U mnie jest problem z implantacja więc jasnym by było, żeby wykonać u mnie scratching ale mój prof. " zwala" winę na komórki ( moje dochodzą do stadium blastki więc wtf? ) i nie widzi powodu aby go u mnie wykonywać. Tak się wkurzyłam, że zrobię to na własny koszt i bez wiedzy mojego prof. Nie wsponę o tym, że po tym jak mi odmówił napisałam do MZ i mam odpowiedź, że wszelkie metody wspomagające są pokrywane przez MZ. Pomijam fakt, że to będzie mój 5 transfer ( nieudany) więc wszelkie metody należą mi się jak psu kość Dlatego nie poddajemy się i bierzemy co swoje prawda ?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
never give up wrote:Świadomość tego, że na nas zarabiają nie wkurza mnie tak jak fakt, że idziesz do guru od ivf po pomoc a otrzymujesz w zamian coś w stylu pomoc " z łaski na uciechę".
P.s. Z racji tego, że uwielbiam bajkę Masza i niedźwiedź będę teraz przy moim ostatnim podejściu równie upierdliwa co ona. Zapamiętają mnie w tej klinice na dłuuuuugie lata oj zapamiętająEndometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Elmirka wrote:Mnie to juz tam znają, dzisiaj babki w rejestracji jak mnie zobaczyły powiedziały Pani Aniu a Pani nawet dzisiaj...
Trzeba było zażartować, że z życzeniami
Ech... no niestety...
Elmirka, u mnie w Invikcie też już zaczynają załamywać ręce. Lekarz stwierdził, że co dalej powie dopiero po kolejnym transferze (ostatnim już).
Ale ja i tak zdecydowałam się na zmianę na Novum. Tu widzą niedociągnięcia z poprzedniej kliniki, więc póki co mam jeszcze nadzieję
Wesołych Świąt wszystkim! A przede wszystkim spokojnych!Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
Dziekuje Kochane Wam również zdrowych spokojnych Świat spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń!
Asia_88 lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Wesołych świąt
ja całe świeta i przed w begu wczoraj zostałam mama ... co prawda chrzestna ale mój chrześniak jest cudowny i juz wiem że jak nie bedziemy mieli dzieci to ten panicz będzie moim ulubiencem
Iga jak sie czujesz ??