Parens Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze serio? No też tak słyszałam, że immunologia jest przereklamowana. Ja przeszlam bolerioze i o to też bym chciała zapytać, bo może to u mnie coś namieszalo.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
A jeszcze w sprawie HBA, na watku meskim właśnie jedna dziewczyna napisała, że maja poprawę o 24%. Dlatego właśnie uważam, że kliniki naciagaja. Łatwo kogoś przekonać, że nie da sie poprawić tego wyniku i zostaje ivf.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyBejzi dzięki i wzajemnie
A słyszałaś może coś o dr Chrostowskim? Dużo osób go chwali w Krk. Byłam w sumie na 1 wizycie u niego, ale jakoś mnie zdenerwował wspominając od razu o ivf i że bez sensu, że w poprzedniej klinice dawali mi tyle leków do IUI (Neoparin że względu na Pai homo, raz Encorton i raz Agapurin oraz intralipid parę razy). Ja wiem, że moja dr chciała zwiększyć szanse, nie zaszkodziło to a mogło pomóc jednak on tego nie czaił. Nie wiem, czy jak będziemy chcieli znów zrobić IUI, to tam jednak nie wrócimy, bo skuteczność ma dobrą.
Na Kato raczej też się znów nie zdecydujemy, żeby chociaż połowę bliżej to było Jak się robi IUI, to wizyty są częstsze echhWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 18:59
-
To Selina miała histero. Ja nie mialam ani histero ani laparo. A endomenda chodzi mi po głowie, bo mam dziwna przypadlosc, ze mniej wiecej raz na 2 lata mam dziwne bolesci brzucha. Nie umiem tego wytłumaczyć, zaczyna sie tak, że czuje jakbym nosila w brzuchu balon i boli mnie przy kazdym poruszaniu. Po kilku godzinach mam goraczke i czuje sie tak zle, ze nawet do toalety nie dojde. Na drugi dzień jest lepiej, ale nadal nie do konca i potem przechodzi. Ostatnio, a mialo to miejsce 2 lata temu, lekarka zlecila mi po tym bolu CRP i wyszlo podwyzszone. Opowiadalam o tym koleżance i ona stwierdzila, ze miala takie bole, tyle, ze zemdlala i wylądowała w szpitalu. Okazalo sie, ze to endometrioza. Ale CA 125 mam ok no i boje sie tej laparo. Mówisz, ze mieliscie pojedyncze plemniki, kurcze to naprawde jakis cud! A jak jest teraz?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyBejzi wrote:Wiesz, może to się wydawać śmieszne, ale jak wybieraliśmy klinikę, to oglądałam zdjęcia lekarzy, nie wiem, taki schiz, że to jak ktoś wygląda rzutuje na to jakim lekarzem może być i ten Chrostowski wydał mi się takimi ciepłymi kluchami, ale zarozumiałymi właśnie, potem wyszperałam opinię kilku par, które w sumie potwierdziły to moje pierwsze wrażenie Broń Boże nie próbuję Cię zrazić, ale nie umieliśmy wybrać nikogo w Krk, więc uznaliśmy, że uderzamy na Katowice, choć dla mnie to 200 km w jedną stronę. Powiecie: szalona, ale nam chodziło o znalezienie kogoś kto z pasji i powołania się nami zajmie. Dla wielu par liczy się skuteczność, a nie "cimcirimci", dla nas problem niepłodności okazał się dużym ciężarem i cieszę się, że jestem pod skrzydłami dr P, bo wiem, że mnie nie skrzywdzi. Nasza historia jeszcze nie ma końca, ale są u nas na wątku chyba 4 dziewczyny, które walczyły ok 10 lat bez ani jednego ciążowego epizodu i dopiero ivf przyniosło im upragnione szczęście, boję się, ze mogę być kiedyś jedną z nich, a nie chciałabym żeby ten czas okazał się luką w moim życiu tylko dlatego, że się bałam.
Tak naprawdę w zeszłym roku byliśmy blisko ivf ze względu na wyniki męża, ba! byliśmy już jedną nogą w OA, bo nawet w powodzenie ivf dr P wątpiła. Dziś mamy metkę idio(pa)tyczni i nie wiadomo, co z nami zrobić. Najgorsze, że iui dr P nie ma ochoty robić, ze względu na prawie tę samą skuteczność, co starania naturalne... jestem w kropce, bo jak dla mnie decyzja o ivf z kolei wydaje się być za szybka...
A propo takich złych wyników nasienia, to ja sprawdzała bym na pewno w 2 różnych miejscach, bo czasem laboratoria mogą się mylić a i sposoby badania tak jak napisałaś. Więc gdzieś ktoś może mieć hba czy fragmentację fatalne a w innym miejscu byłoby już w granicach normy
Mój mąż na przestrzeni 2 lat badał nasienie chyba w 4 czy 5 różnych miejscach i dopiero można wyciągnąć wniosek hehBejzi lubi tę wiadomość
-
Anuśla wrote:My swoja "przygode" z nieplodnoscia rozpoczęliśmy tez u dr. J. Na trzeciej wizycie po hsg ja zakończyłam, bo usłyszałam wtedy od niego, ze mam "balagan w badaniach". No sorki panie, chyba ty masz. Po czym zaprowadzil mnie do pielegniarek z tekstem do nich:"pani zrobi wit.d, grupe krwi i amh". Po czym galy mi wyszly jak uslyszalam ile te badania kosztuja. Co on sobie myśli, że wydawszy 400 zl na hsg wyskocze z kolejnych 300? Kazal przyjść na stymulacje nic nie tłumacząc, a ja zielona byłam wtedy. Co za typ.Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
Ja na hsg u dr J. nie narzekam, żeby nie było hehe. Też było szybko i prawie bezboleśnie. No, ale jakby nie było, różnica w kulturze miedzy dr. J a dr. M to przepaść.
Bejzi lubi tę wiadomość
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyJa miałam biedne z hsg, ale tylko przez zakładanie cewnika, bo mam mega wąską szyjkę (ale robiłam gdzieś indziej). Później samo badanie spokój nic nie bolało
Amalia to dobrze, że wszystko ok u Ciebie. Każdy chyba tak ma, że jak się na czym stoi i ma plan, to śpi spokojniej
Od kiedy zaczynasz zastrzyki? -
Selina wrote:Amalia to dobrze, że wszystko ok u Ciebie. Każdy chyba tak ma, że jak się na czym stoi i ma plan, to śpi spokojniej
Od kiedy zaczynasz zastrzyki?Selina lubi tę wiadomość
Ja: AMH 1,59
11.11.18 punkcja
chłopiec!!
-
Przez jaki okres czasu bierze sie zastrzyki? Krew też bedziesz miała pobierana?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla wrote:Przez jaki okres czasu bierze sie zastrzyki? Krew też bedziesz miała pobierana?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 20:35
Ja: AMH 1,59
11.11.18 punkcja
chłopiec!!
-
Rudzik1 wrote:Nigdy bym nie powiedziała o dr Ch., że jest ciepłymi kluchami, zarozumiałymi.
Jest spokojny, nie śpieszy się, no i najważniejsze - jest skuteczny.
Mnie też przy pierwszym spotkaniu mówił o IVF.
Myślę sobie, że lekarze z klinik nie chcą nas naciągać, tylko są po prostu realistami. Liczy się efekt w postaci ciąży, a nie wieloletnie szukanie przyczyny, której przy obecnym stanie wiedzy medycznej można nie znaleźć.
PS A w ogóle, to cześć dziewczyny, podczytuję wątki krakowskie, więc i tutaj zawitałam.
Hej Rudzik. Miło, że zawitałas. Co do in vitro, to ono nie rozwiąże wszystkich problemów. Owszem, czasami ta droga pozostaje jako ostatnia, bo wykluczeniu wszystkich potencjalnych przyczyn lub przy naprawdę tragicznych wynikach. Ale przy nienajgorszych wynikach usłyszeć od lekarza na pierwszej wizycie o in vitro, no, bez przesady.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Rudzik1 wrote:Nigdy bym nie powiedziała o dr Ch., że jest ciepłymi kluchami, zarozumiałymi.
Jest spokojny, nie śpieszy się, no i najważniejsze - jest skuteczny.
Mnie też przy pierwszym spotkaniu mówił o IVF.
Myślę sobie, że lekarze z klinik nie chcą nas naciągać, tylko są po prostu realistami. Liczy się efekt w postaci ciąży, a nie wieloletnie szukanie przyczyny, której przy obecnym stanie wiedzy medycznej można nie znaleźć.
PS A w ogóle, to cześć dziewczyny, podczytuję wątki krakowskie, więc i tutaj zawitałam.Ja: AMH 1,59
11.11.18 punkcja
chłopiec!!