Parens Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, polecam dr Chrostowskiego, ja się na nim nie zawiodłam. Dr Mirocki, hmm, nie jest najgorszy, ale myślę, że są lepsi. Natomiast pana Janeczko serdecznie odradzam. Pan potrafi kłamać w żywe oczy. Dla mnie taki lekarz jest absolutnie nie godny zaufania.
-
Hej Koralik, gratuluję ciąży! A z czym Ci naklamal Janeczko? Ja przez jakiś czas do niego chodziłam i jak już pisałam wyżej, nie polecam. Tasmociag i bufonowatosc.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Anuśla wrote:Hej Koralik, gratuluję ciąży! A z czym Ci naklamal Janeczko? Ja przez jakiś czas do niego chodziłam i jak już pisałam wyżej, nie polecam. Tasmociag i bufonowatosc.
-
Co za perfidia! Czyli jednak w Polsce zostaliście? Też w Krk? Widze, że zdecydowaliście sie na AZ?
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla wrote:Co za perfidia! Czyli jednak w Polsce zostaliście? Też w Krk? Widze, że zdecydowaliście sie na AZ?
Anuśla lubi tę wiadomość
-
Koralik wrote:Tak, poszliśmy do innej kliniki w Krk. Zdecydowałam się na AZ ze względu na obniżone AMH i najwyraźniej kiepską jakość moich komórek, chociaż KD też braliśmy pod uwagę.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
kondziomama wrote:Hit z cyklu ' jestem lekarzem i wiem co robię':
- od roku dr M twierdzi że wyniki męża są ok. Wizyta u dr J- ale Panstwo z takim nasieniem nie mają co liczyć na cud - ratuje was iui ze specjalnym preparowaniem nasienia.
To była moja ostatnia wizyta u szanownego dr M. 3 cykle stracone przez źle przeprowadzoną stymulację. Mam dość.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Chyba Artvimed skoro poleca dr Chrostowskiego
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Podzielę się naszą historią i opinią o klinice.
Leczyliśmy się w Parens u doktora Maduzi. Podchodziliśmy do invitro, bez zarodków, ciąża naturalna w następnym cyklu. Sama punkcja była zupełnie bezproblemowa, lekarz zawsze dbał o mój komfort psychiczny. Na każdym etapie. Dla mnie ta klinika to złoto. Położne pogadają, doradzą i uspokoją ze wszystkim! Do lekarza mogłam zawsze zadzwonić. Pomógł, gdy po 21 szpital nie chciał mi zrobić zastrzyku niezbędnego przed punkcją. Wykonał kilka telefonów i pokierował dokąd jechać. W nocy! Cierpliwie odpisywał na smsy gdy panikowałam po każdym mailu, z coraz gorszymi informacjami o zarodkach. Po ich utracie, robił burzę mózgów z andrologiem partnera, układał plan na kolejną procedurę, przez co czułam, że działamy i nie jesteśmy bezczynni. Prowadził moją ciążę, pomógł gdy potrzebowałam echa serca płodu, a nie było terminów. W trakcie porodu magicznie pojawił się podczas partych i został już do końca. Syn miał małe problemy zdrowotne, dr Maduzia codziennie podczas obchodu dopytywał się, które badania już wykonano, jak się dziecko czuje. Byliśmy zaopiekowani w pełni. Szczerze polecam klinikę i tego lekarza!Figunia lubi tę wiadomość
Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
Amalia, gratulacje dzidziusia. Pamiętam Cie, dyskutowalysmy dawno temu na wątku Parens. Widzę, że dr Maduzia bardzo wam pomógł. Ja również uważam go za cudownego lekarza. Mieliśmy u niego do ivf podchodzić, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Artvimed ze względu na lepsze opinie i lepsze statystyki. Natomiast nadal uważam, że to najlepszy lekarz jakiego spotkaliśmy na naszej drodze leczenia nieplodnosci, a trochę się ich przewinęło.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla wrote:Amalia, gratulacje dzidziusia. Pamiętam Cie, dyskutowalysmy dawno temu na wątku Parens. Widzę, że dr Maduzia bardzo wam pomógł. Ja również uważam go za cudownego lekarza. Mieliśmy u niego do ivf podchodzić, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Artvimed ze względu na lepsze opinie i lepsze statystyki. Natomiast nadal uważam, że to najlepszy lekarz jakiego spotkaliśmy na naszej drodze leczenia nieplodnosci, a trochę się ich przewinęło.
Gratuluję ciążyAnuśla lubi tę wiadomość
11.11.18 punkcja
chłopiec!!
-
Cześć dziewczyny. Jestem nowa na tym wątku. Wpadłam do Was, żeby zapytać się o waszą opinie, wrażenia, polecenia.
Z mężem staramy się bezskutecznie o dziecko już prawie półotrej roku. Od roku jestem uboższa o jeden jajowód, który został usunięty po ciąży pozamacicznej. Z tego względu szanse na naturalną ciąże maleją z miesiąca na miesiąc. Obecnie jestem na stymulacji zastrzykami z Gonalu i daję sobie jeszcze ok 3 cykle. Ale nieuchronnie zbliżamy się do kliniki ivf bo nie moge sie stymulowac w nieskonczonosc. Ewentualnie myslimy nad IUI przed podejsciem do ivf.
I tu właśnie chciałabym zapytać o waszą opinię dot. Parens w Krk. Ewentualnie innych krakowskich klinik jeśli macie w temacie doświadczenie. Jakiego lekarza polecacie, jak wygląda podejscie do pacjenta, jak klaruja sie koszty leczenia, ogolne wrazenia. Kazda pomoc będzie dla mnie nieoceniona i bede wam ogromnie wdzieczna. Widze, ze watke troszke podupadl, ale moze znajdzie sie ktoras z was, ktora by chciala mi odpowiedziec.
Pozdrawiam was serdecznieGosia24 lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:Cześć dziewczyny. Jestem nowa na tym wątku. Wpadłam do Was, żeby zapytać się o waszą opinie, wrażenia, polecenia.
Z mężem staramy się bezskutecznie o dziecko już prawie półotrej roku. Od roku jestem uboższa o jeden jajowód, który został usunięty po ciąży pozamacicznej. Z tego względu szanse na naturalną ciąże maleją z miesiąca na miesiąc. Obecnie jestem na stymulacji zastrzykami z Gonalu i daję sobie jeszcze ok 3 cykle. Ale nieuchronnie zbliżamy się do kliniki ivf bo nie moge sie stymulowac w nieskonczonosc. Ewentualnie myslimy nad IUI przed podejsciem do ivf.
I tu właśnie chciałabym zapytać o waszą opinię dot. Parens w Krk. Ewentualnie innych krakowskich klinik jeśli macie w temacie doświadczenie. Jakiego lekarza polecacie, jak wygląda podejscie do pacjenta, jak klaruja sie koszty leczenia, ogolne wrazenia. Kazda pomoc będzie dla mnie nieoceniona i bede wam ogromnie wdzieczna. Widze, ze watke troszke podupadl, ale moze znajdzie sie ktoras z was, ktora by chciala mi odpowiedziec.
Pozdrawiam was serdecznieMlodamezatka lubi tę wiadomość
11.11.18 punkcja
chłopiec!!
-
Mlodamezatka wrote:Cześć dziewczyny. Jestem nowa na tym wątku. Wpadłam do Was, żeby zapytać się o waszą opinie, wrażenia, polecenia.
Pozdrawiam was serdecznie
My teraz leczyliśmy się u dr W. To było nasze 4ivf. Wizyty były w krakovi , punkcja w parens. Powiem Ci,że narkoza w tym miejscu to było coś pieknego! Czujesz się dyskretnie przed, masz dopilnowane dokumenty, badania , anestezjolog dobrał mi świetnie dawkę do znieczulenia, po punkcji 1 kroplówką na moje życzenie i wstałam,jak nowa . Po punkcji leżysz w dużym pokoiku, masz łóżeczko, kocyk , muzykę , obok pokoik z szafką na rzeczy anestezjolog podchodzi pyta, jak się czujesz itd . Po punkcji 3 maile odnośnie hodowli ...ewentualnie 4,jak hodują do 6 doby. Ja byłam b. Zadowolona. 7.200 z fertil chip(600zl) picsi (punkcja,transfer i zapłodnienie, w tym embrioskop) do tego 450 kosztuje anestezjolog. No ,a reszta to już były leki,ale u nas bez refundacji itd ,po 3 nieudanych ivf było trochę do zrobienia. Badania powtórka,komplet bez semino i amh 1200 zł on i ona. No i wizyty USG . Wyszły nam z tego 2 blastke, zwykle była 1 lub 0