Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Kasjju :(, ale wierzę że Ci się szybciutko uda. Dziwne to, że i test pozytywny i wysoką temperaturkę masz, a tu kurcze ta beta zero :/.
    Ale tak jak mówisz walczymy dalej!

• Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi kasjja, kurcze, czemu tak musi być !
    Jak byłam młodsza to myślałam sobie, że te starania to będzie najlepszy okres na świecie, seks bez stresu.
    A tutaj okazuje się że wcale tak nie jest, bo człowiek co miesiąc wylicza, mierzy, bierze suplementy i ... myśli
    A jak już w końcu po ciężkich bojach się uda to też nie może się najzwyczajniej w świecie cieszyć, bo ciągle się martwi
    ... i gdzie tu ta radość... wiem, wiem, jak się zdrowe urodzi to radość, ale wcześniej to istna męczarnia

GYNCENTRUM
    31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
    Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
    04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
    - zamrożona wczesna blastocysta AB
    10 dpt-0
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba musiała spaść szybko, drugą kreską miała wyraźną.
    Chyba coś tam było i się skończyło, co jest częstsze.
    Albo jakaś syfna torbiel podwyższyła betę gigantycznie, to by dopiero było okropne :(

Trudno mi uwierzyć, cycki mam pełne, pęcherz tez jak w ciąży, tempka wysoka, no kurczę, no :(
    Tak bywa i trzeba się na to nastawić, za wcześnie testujemy w naszych czasach.

Na początku szanse są 50/50 % (okolice @), pierwszy trymestr ryzyko poronienia 25 % (przy pcos wyższe, ale nie wiem o ile).
    W dodatku mam mięśniaki, co zwiększa ryzyko :(
    Drugi trymestr to już ryzyko spada do 3%.

Walczymy dalej :) Ale trzeba pamiętać, że test "+" to jeszcze nie wygrana, zwłaszcza wczesny.

Ech :(

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasjja bardzo mi przykro, ale walczmy dalej.

A tak na marginesie to przy PCOS mogę pić zioła ojca Sroki, brać Clo i Pregnyl? jednocześnie? Macie w tym temacie jakieś doświadczenia?

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • sebza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjja, ja bym nie czekała z lekarzem do poniedziałku. To dużo czasu.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka ja tez mam zioła Sroki, ale wolę nie łączyć ziółek z tabelkami. Jak piłam ziółka to na cyklach bez żadnej stymulacji. Czytałam wtedy trochę o tym i podobno do końca nie wiadomo jaki wpływa mają ziółka na organizm, więc jak leczy się tabletkami to lepiej nie łączyć bo mogą sobie szkodzić.
    Ja trzymam się tej wersji :-)

poczytałam trochę i piszą, że na początku 5-6-7 tydzień beta bardzo szybko spada jak coś jest nie tak i jest to normalne niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 15:40

GYNCENTRUM
    10 dpt-0
  • anita Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassja moze to ciaza biochemiczna bylo zaplodnienie ale nie zarodek nie mogl sie zagniezdzic ,podonie wyglada to do mojej ostatniej ciazy tez rozwijalal sie do 22 bhcg i koniec za tydzien dostalam okres :/
    Nie lam sie widocznie to jeszcze nie teraz..

• gosia81 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjja - o nie :( Bardzo mi przykro :( Tak mocno wierzyłam, że u Ciebie będzie ok. Trzymaj się i nie poddawajcie się! Pozdrawiam ciepło.

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telenowela ;) Beta hcg z krwi 0,29 rano, a amil zajebiście pozytywny (2. krecha od razu się pojawiła i to mega mocna), pre-test i pink test też. DZIŚ z wieczornego moczu.
    Albo:
    1) beta z labo to błąd, ale trudno w to uwierzyć
    2) jeden z dwóch zarodków obumarł
    3) nie wiem dokładnie na czym polega różnica między beta hcg a hcg (które się składa z alfa i beta hcg). Możliwe, że to tę alfę mam tylko wysoką i produkuje ją coś innego niż ciąża? Np. torbiel podnosi samą alfę a bety nie? Słyszałyście o czymś takim? Czy jest tak, że i torbiel i ciąża wydzielają całe hcg, więc jak się ma wysokie hcg, to i alfę i betę?
    To taka zagadka na dziś ;)

Jutro zrobię gdzie indziej, w innym labie betę i niezależnie od wyników skontaktuję się z lekarką. Ona tylko w poniedziałki przyjmuje, więc na wizytę poczekam.

Kurczę beta 0,29, a po niej trzy testy pozytywne i to wieczorem, są emocje ;)

Staram się je studzić.
    I nie mieć za dużo nadziei, bo jednak mam wynik czarno na białym: 0,29.
    A przecież testy mają czułość od 20-25! I druga kreska jest od razu, mocna wyraźna, leciutko tylko jaśniejsza od testowej.

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasjja - Trzymam mocno kciuki. Koniecznie napisz jutro co z tą betą.

kasjja lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • sebza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjja, całą lekcję z kursu niemieckiego spędziłam na główkowaniu o co chodzi, a tu wracam i taka wiadomość. Niezła huśtawka… Ja uważam, że mogli się w labo pomylić, w końcu to tylko ludzie, mogło im się coś pomieszać,wiadomo, że zdarza się do rzadko, ale się zdarza.
    Nie mam zielonego pojęcia na czym polega różnica między tymi hcg… I nie wiem, czy torbiel byłaby w stanie wywoływać pozytywne testy… nie wydaje mi się.
    Ja wierzę! Parz melisę!!! :)

Edit, może coś się maszynie popaprało i jest 29 a nie 0,29! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 20:36

kasjja lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :D

Jedyne, co znalazłam po grzebaniu w necie:

"Jeżeli wynik beta-HCG z krwi jest negatywny a dwa testy ciążowe są pozytywne to przede wszystkim należy ponownie wykonać badanie poziomu beta-HCG z krwi. Jeśli wynik będzie ponownie negatywny będzie to oznaczało, że na pewno nie jest Pani w ciąży. Jeśli wynik będzie pozytywny, będzie to oznaczało ciążę."

Ot co.
    Tak teraz pomyślałam, że może jeśli w krwi szybciej się pojawia beta hcg niż hcg w moczu, to może i w krwi szybciej opada, a w moczu jeszcze jest.
    No nic, nie mam co rozkminiać, druga beta z krwi wszystko wyjaśni, ale coś nie mam dobrej myśli już.

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja bym umówiła się do jakiegoś lekarza i wydusiła z niego wszelkie info. No ale ja to ja :)

OMG, ja też sobie zaparzę meliski…
    Daj koniecznie jutro znać, co i jak, będę oczekiwać na szpilkach.

kasjja lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjju czytałam, że torbiel na jajniku moze produkować hCG wykrywalny przez test ciążowy, no ale miałaś ładna owulkę, ładny cykl, a torbielom często towarzyszą zaburzenia. Nie wierzę żeby to była torbiel. Czekamy na info od Ciebie po drugiej becie. To musiała być pomyłka!

Poza tym czytałam trochę w necie i parę dziewczyn opisuje błędy w laboratorium, gdy testy byly pozytywne. Głowa do góry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 09:39

kasjja lubi tę wiadomość

• Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasjja, jeśli test wychodzi Ci pozytywny po kilkunastu godzinach od badania krwi to coś może być z tym badaniem krwi nie tak, bo test powinien wychodzić coraz słabiej albo wcale nie wyjść.
    Daj znać proszę jaki następny wynik, a my tu dalej trzymamy kciuki za Ciebie- tylko się nie stresuj, bo zaraz okaże się, że to ciąża a stres tu niewskazany :-)

kasjja lubi tę wiadomość

GYNCENTRUM
    10 dpt-0
  • HANA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasjja witaj!! U mnie w poprzednim cyklu TE "cenzura" z laboratorium zrobili zła bete, wyszło brak ciazy (>2) w jednym laboratorium. Na wyniki trzeba było czekac tydzien wiec poszłam do innego i na drugi dzien wyszła ciaza 27miu/ml, a trzy dni pozniej spadło do 9miu/ml wiec widzisz. Juz miałam isc skarżyć ze gdyby okazało sie ze ciaza rozwija sie prawidłowo a ja bym odstawiła leki o matulu, ale brakowało mi siły na nich patrzeć. Nigdy nie pojde tam zrobic badan. Co to za system, nawet jak zaplacisz to nie masz pewnosci. Dlatego tez w tym cyklu jak beda niejasności, to jade do kliniki na bete. A Ty idz jeszcze raz sobie powtórz

kasjja lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlenko, ale jeśli torbiel produkuje bhcg to i krew by to pokazała. Przynajmniej tak mi się wydaje.
    Ja dalej trzymam kciuki za ciążę! Myślę, że tam malec rośnie, a głupole z labo coś namieszali. Widzisz, nie musisz daleko szukać takich przykładów, u Hany też namieszali.
    Czekam z niecierpliwością na znak. Kiedy wyniki bety?

atdci09k89ytpjkc.png
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, też napisałam tak w komentarzu pod wykresem Kasjii, więc liczę na to,że to jednak błąd laboratorium.

kasjja lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj.. dopiero doczytałam co pisałyście pod wykresem…
    W takim razie uzbrajam się w cierpliwość i czekam na jutrzejszy wynik bety.

kasjja lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) No muszę się nastawiać i na pozytyw i na negatyw.

sebza, gosia81 lubią tę wiadomość

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ