X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • HANA Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to sie dzis zasłodzicie! Kurde, a ja mam tylko wafle z masa z mleka w proszku :D
    No dawac kobietki imionka !!!

• aga.just Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam Amelkę :) W zanadrzu dla dziewczynki jest Ania. Dla chłopca Marcel, Antoś, Ignaś :)

HANA lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to tak: dla córeczki - Pola, Hania, Kornelia (kiedyś byłam pewna Poli, ale od tamtego czasu się wokół mnie urodziło tyle dziewczynek o takim imieniu, że szok…)
    A dla chłopca to Franciszek,ale raczej mówiłabym do niego Franiu a nie Franek. :)

Ach… rozmarzyłam się :)

HANA lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracaja stare polskie imiona widze...bardzo mi sie podobaja Hania, Zosia czy Antos...ale Antosia juz mamy w domu( tesciu) acamy i moj synek Stasiu ma na imie...zostajemy na stale w Anglii, nie wracamy juz na pewno...myslalam ze ze stasiem bedzie problem, ale dzieci i nauczycielki mowi do niego Stan ( Stanley)...to tutaj tez stare imie. Maz bardzo chce, zeby nastepne dziecko mialo imie zydowskie, Sarah dla dziewczynki wlasnie i jest tez mnostwo kobitek ang ktore maja tak na imie wiec bedzie latwiej. Moj nie ma typowego nazwiska polskiego, wiec nie bedzie glupio brzmiec. Chlopiec David od biblijnego Davida i rowniez popularne w Anglii, wiec znow mamy 2 w 1 :)

HANA lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Stasiu to maz w 4 miesiacu ciazy dal mi takie wybor : ALBO STAS ALBO PROTAZY!!!!!!!! boze jak ja bym do niego wolala? protek? Protex? haha...wystraszyl mnie wtedy jak nic powiem wam...mial tak powazna mine, ze uwierzylam ze nie zartuje :) mielismy nie wiedziec do konca jaka plec...ale przy USG babka powiedziala ze widac jajca :) takze dowiedzielismy w 4 miesiacu o plci :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż upiera się przy Rysiu ;) Jak będzie chłopiec, to chyba nic nie poradzę na Ryszarda ;)

HANA, weronika86 lubią tę wiadomość

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie Ryski to fajne chlopaki:)

Ładne te Wasze imiona, wszystkie w moim typie!!! Weroniki mąż z imieniem Protazy jest z the best of the best ;)

Sebza u mnie jak nie Ignacy to tez bedzie Franciszek! :D I dla dziewczynki mialam Danusia jeszcze, i Helenka (ale pierwsza bedzie Anielka). Fajnie byłoby juz wymawiac te imiona.

Anielcie kocham juz, chociaz jej nie mam jeszcze, i czasem do niej mowie :D

weronika86, kasjja, sebza lubią tę wiadomość

• gosia81 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Miłosza. Nie znaliśmy płci aż do momentu porodu,bo chcieliśmy mieć niespodziankę. Gdyby udało się raz jeszcze, to tez nie będziemy sprawdzać. W planach jest Mieszko lub Maryla :)

FAJNIE TAK POMARZYĆ!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2013, 15:39

weronika86, HANA lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA wrote:
    Wszystkie Ryski to fajne chlopaki:)

Ładne te Wasze imiona, wszystkie w moim typie!!! Weroniki mąż z imieniem Protazy jest z the best of the best ;)

Sebza u mnie jak nie Ignacy to tez bedzie Franciszek! :D I dla dziewczynki mialam Danusia jeszcze, i Helenka (ale pierwsza bedzie Anielka). Fajnie byłoby juz wymawiac te imiona.

Anielcie kocham juz, chociaz jej nie mam jeszcze, i czasem do niej mowie :D
    Moja mama Danusia a babcie Helena :) Hana z checia zamienilabym sie na wafle :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Maja i Alicja. A męskie...hmmm może Mateusz albo Damian, ale mi to się pewnie zmieni ze 100 razy ;)

HANA lubi tę wiadomość

• olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach dziewczynkę o imieniu Natasza i chłopca Borysa, ale pewnie jak mi się w końcu uda to mi się zmieni. Z imionami mam trochę pod górkę, bo na co dzień pracuję z małymi dziećmi, więc prawie każde dziecięce imię kojarzy mi się z jakimś małym podopiecznym :)

weronika86, Chanela lubią tę wiadomość

• Mlenka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie marzy dla chłopca Gabriel a dla dziewczynki Jagoda, Liliana... Kiedyś była Maja:), ale tyle ich dookoła juz, ze chyba zrezygnuje.

HANA lubi tę wiadomość

• gosia81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Wam stronę http://bankimion.pl/# , na której nie tylko można sprawdzić znaczenie, ale także częstotliwość występowania i popularność na przestrzeni wielu lat. Ja np. dowiedziałam się, że dostałam imię, szalenie popularne w czasie kiedy się urodziłam. To właśnie jakby dziś dać imię Julia albo Maja. Ciekawa sprawa :)

weronika86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, po co ja pokazałam tę dyskusję mężowi ;) Najpierw się śmiał, ale po chwili zaczął mówić : Protazy, to brzmi naprawdę nieźle ;) Co ja narobiłam ;)
    To mam teraz wybór: Rychu albo Protazy :D
    Może dziecko będzie mieć szczęście i będzie dziewczynką, której to ja wymyślę imię. Jakieś normalne ;)

gosia81, liloe, Mlenka, HANA, weronika86 lubią tę wiadomość

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjjowy Protek :D

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasjja wrote:
    Weronika, po co ja pokazałam tę dyskusję mężowi ;) Najpierw się śmiał, ale po chwili zaczął mówić : Protazy, to brzmi naprawdę nieźle ;) Co ja narobiłam ;)
    To mam teraz wybór: Rychu albo Protazy :D
    Może dziecko będzie mieć szczęście i będzie dziewczynką, której to ja wymyślę imię. Jakieś normalne ;)

hahahah Bedziesz miala Protka :) hahahahah

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie na moj wykres, cholera temperatra rosnie mi od 3 dni zamiast spadac a nie jestem chora...raczej po ciazy biochemicznej nic tam nie zostalo co?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta poradźcie proszę, nie chcę się nakręcać, ale wolę dmuchać na zimne. Otóż jestem 10po dzisiaj i planowałam iść jak w każdy wtorek na aerobic, moje pytanie, czy takie ćwiczenia fizyczne moga mieć negatywny wpływ na zagnieżdżający się zarodek? Czy lepiej powstrzymać się od ćwiczeń?

• HANA Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroniko jak moge napisac w tym temacie ze po biochemicznej moj cykl byl na bardzo wysokich tempkach normalnie (36,2-3) przed owu, a po biochemicznej to startowalam z 36,72 przed owu. W tym cyklu normalnie juz mam, cos tam sie poprzestawiało.

Mlenko Ja nie pomoge, bo nie wiem sama co pomaga przy zagniezdzeniu, a co nie ;) Zastanawiałam przez ostatni rok i stwierdziłam ze unikalam wszystkiego, a i tak w ciaze nie zaszłam. Wiec dopiero doszło do mnie w tym cyklu ze jedyne czego bede unikac, to rzeczy ktore powoduja u mnie zły nastrój, a wszystkie dzieki którym jestem szczesliwa zostaja. Tylko wszystko z głowa oczywiscie :)

Ingebjorg lubi tę wiadomość

• Mlenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz i rację Hana :), w sumie co ma być to będzie. Jak jest silny zarodek to sobie poradzi nawet jak mamusia będzie fikała na aerobiku!

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ