Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 27 lutego 2014, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris :(

    Ale taka jedna tu nie miała owu, a teściki pozytywne. Nie ma co tracić wiary.

    Doris-83 lubi tę wiadomość

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • Doris-83 Autorytet
    Postów: 906 757

    Wysłany: 27 lutego 2014, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bzyknę się z mężusiem jeszcze w piątek i niedzielę.
    Ale nie nastawiam na zieloną kropkę.

    Idia, Malenq lubią tę wiadomość

    PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • asia099 Autorytet
    Postów: 267 298

    Wysłany: 27 lutego 2014, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    No i sprawa jasna...
    Endo 5,8
    Pęcherzyk 10,8.
    13 dzień cyklu.

    Pan Doktor określił szansę na marną.
    Życie po raz kolejny uczy mnie cierpliwości.


    Hej Doris-83
    Chciałam Ci powiedzieć, że cykl który zakończył mi się baaardzo pozytywnie wyglądał u mnie następująco: (z tym, że byłam stymulowana lekami)
    10 dc - pęcherzyk 10 mm endo 5 mm
    13 dc - 13 mm
    15 dc - 16 mm
    17 dc - 21 mm
    19 dc - 23 mm endo 11 mm
    20 dc - 25 mm + inseminacja

    także głowa do góry, ja na początku też myślałam, że z tego 10 mm nic nie urośnie a jednak... i teraz jest fasolka :)

    Doris-83, natt lubią tę wiadomość

    relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 28 lutego 2014, 06:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy of rozpoznaje owu?

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • gosia81 Autorytet
    Postów: 655 785

    Wysłany: 28 lutego 2014, 06:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY, BARDZO WAM DZIĘKUJĘ I NIGDZIE SIĘ STĄD NIE WYBIERAM!!! :)

    Asia099 - moją historię można obejrzeć/przeczytać na wykresie i w pamiętniku. Ale przyznam, że nie do końca wierzę, by ta ciąża to była zasługa CLO. Gin. też w to nie wierzy (HA HA HA)
    Jest kilka opcji, jakim cudem się udało - może gdy ZNÓW usłyszałam, że nic z tego i przebolałam tą sprawę, wtedy opadła presja i spontanicznie cieszyliśmy się sobą? Nie wiem, nie chcę nawet gdybać. Przez 4 lata nie rozpracowałam CUDU pierwszej ciąży, która była także po nieudanej stymulacji, ale wtedy to nawet ANI JEDNEGO pęcherzyka gin nie widział, no teraz przynajmniej były jakieś maluchy.

    Ja czekam jak na szpilkach na jutrzejszą betę. A potem USG. Radość jest ogromna, ale lęk też niemały. Bosz, jak patrzę na wykres to nasz Tygrysek ma zaledwie 11 dni!!! Do terminu @ jeszcze całe trzy doby... Brrrr, trzymajcie jeszcze kciuki, by wszystko było ok! Please!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 06:05

    Doris-83, aja, kasjja, Kami, jeju lubią tę wiadomość

    f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 28 lutego 2014, 06:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzymam, bardzo, bardzo mocno!

    gosia81 lubi tę wiadomość

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 28 lutego 2014, 06:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Kiedy of rozpoznaje owu?
    u mnie rozpoznalo dzisiaj ze byla w 8mym....ehhh glupoty zaznacza ze masakra

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 28 lutego 2014, 06:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    No i sprawa jasna...
    Endo 5,8
    Pęcherzyk 10,8.
    13 dzień cyklu.

    Pan Doktor określił szansę na marną.
    Życie po raz kolejny uczy mnie cierpliwości.
    Nie zalamuj sie ja w 12dniu mialam pecherzyki 13mm i endo 5mm a w16 pecherzyk mial 22mm a endo ponad9mm wiec nasze cialo czasem samo ustala tempo przyrostu..Nie zalamuj sie mozesz miec owu ale kolo20dnia nawet,,,,Moze idz jeszcze za jakies3dni podglad ich zrob

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Doris-83 Autorytet
    Postów: 906 757

    Wysłany: 28 lutego 2014, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica i wszystkie inne Laseczki.
    Dzięki za wsparcie.
    Niestety nie będę mogła pójść na podgląd -przeprowadzka.
    Może w nowym domku będzie lepiej, mniej stresu, ganiania, załatwiania.
    Plan jest ustalony.
    Koniec marca - wynik męża.
    Po tym - albo klinika niepłodności i przygotowania do inseminacji z selekcją(przy kiepskim wyniku męża)albo CLO.

    W międzyczasie wybieram się do Dusznik Zdroju na tampony borowinowe - ponoć działają cuda.

    Cierpliwość...muszę być cierpliwa. Nic nie dzieje bez przyczyny.

    Oczywiście pomimo wszystkiego w piątek i niedzielę - przytulanki z mężem.

    Już raz cud się zdarzył....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 07:18

    aja, kapturnica lubią tę wiadomość

    PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • adk_1989 Autorytet
    Postów: 2316 2507

    Wysłany: 28 lutego 2014, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia! Serdeczne gratulacje! Nadal trzymam kciuki za ladny przyrost bety i piekne widoki na usg! :)

    gosia81 lubi tę wiadomość

    ckaivfxm1aofa92y.png

    atdcx1hp01myo4wh.png
  • aja Autorytet
    Postów: 661 381

    Wysłany: 28 lutego 2014, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, też trzymam kciuki :)

    Doris, zobaczysz, w nowym domu się uda i będzie śliczny dzidziuś :)

    gosia81, Doris-83 lubią tę wiadomość

    20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2014, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh zrobiłam test bo już mnie mózg normalnie boli od tego czekania i słuchania głupot męża. No i dupa. Czytelne i jasne jak byk 'not pregnant'.
    Wiedziałam, że nic tam nie pączkuje ale pomimo to trzeba mi było tego testu żeby zakończyć gdybanie.

    A tymczasem zabieram się za pakowanie i w poniedziałek wybywam na 9 dni podbijać Stany! :D :D :D

    Może będzie mi dane przywieść pamiątkę na całe życie z wakacji... :) kto wie...

  • Klif Autorytet
    Postów: 1053 848

    Wysłany: 28 lutego 2014, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Odebrałam wczoraj wyniki, które robiłam w środę. Co prawda zrobiłam je w 7dc (cykle mam 30-dniowe), a nie 3-5 jak jest zalecane, bo laboratorium było nieczynne. Wynika z nich, że mam za wysokie LH. Moje wyniki:
    FSH- 8,4 normy (faza folikularna)- 2,5-10,2
    LH- 17,6 normy (faza folikularna)- 1,9-12,5
    Estradiol 53,64 normy (faza folikularna)- 12,5-166

    Mój ginekolog powiedział żeby na razie nie powtarzać tych badań. W poniedziałek idę na prolaktynę z metoklopramidem i TSH. Moje podwyższone LH według lekarza może wskazywać na PCOS. Ten miesiąc poświęcamy na badania moje i męża

    Idia lubi tę wiadomość

    ug37px9iyhvbmwqv.png
  • kasjja Autorytet
    Postów: 561 593

    Wysłany: 28 lutego 2014, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, mocno trzymam kciuki :) Mam dobre przeczucia :) Będzie dobrze, bierzesz dupka i tempka wysoka. Jakby nie było nic widać na usg w sobotę, to się nie przejmuj, jest jeszcze za wcześnie, w sumie to nie wiem, co gin chce oglądać na tym usg, najwcześniej można podejrzeć coś ok. 2 tygodnie po terminie @. Trzymam kciuki :)

    kapturnica, gosia81 lubią tę wiadomość

    l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • gosia81 Autorytet
    Postów: 655 785

    Wysłany: 28 lutego 2014, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja dobrze wiem, że na usg może nic nie być - zastanawiam się nad przełożeniem wizyty, ale z drugiej strony gin twierdzi że późna owulacja to może być ciąża pozamaciczna, zwłaszcza, że w 21 dc moje endo było już podobno w fazie degeneracji, niezdolne do przyjęcia zarodka. Jak o tym myślę to mam mega stres. Nie puszczajcie jeszcze kciuków!

    f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 28 lutego 2014, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia bedzie dobrze i tak masz myslec!!!..zadna pozamaciczna ja mam syna z 40to kilkudniowej owulki...

    gosia81, natt, aja, Idia lubią tę wiadomość

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 28 lutego 2014, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh dziewczyny, zazdroszczę wam tych suwaczków kilku i kilkunasto latków. Bardzo bym chciała wiedzieć, czy PCOmiałyście już wtedy. Jeśli tak to mogę mieć uzasadnioną nadzieję, że choć ta jedyna ciąża będzie.

    Wczoraj spędziłam wieczór z 19 latkiem, którego mama miała PCO.To jej jedyne dziecko. Drugiej ciąży nie donosiła, ale chłopak zdrów, ma 2m, mądry. Nic więcej i nic mniej nie chcę.

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • aja Autorytet
    Postów: 661 381

    Wysłany: 28 lutego 2014, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    załamałam się, moje tsh w ciągu tygodnia spadło z 0,22 do 0,142 ;( dobrze, że idę do lekarza w pon. szkoda, ze nie odstawiłam leku :(

    20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 28 lutego 2014, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Ahh dziewczyny, zazdroszczę wam tych suwaczków kilku i kilkunasto latków. Bardzo bym chciała wiedzieć, czy PCOmiałyście już wtedy. Jeśli tak to mogę mieć uzasadnioną nadzieję, że choć ta jedyna ciąża będzie.

    Wczoraj spędziłam wieczór z 19 latkiem, którego mama miała PCO.To jej jedyne dziecko. Drugiej ciąży nie donosiła, ale chłopak zdrów, ma 2m, mądry. Nic więcej i nic mniej nie chcę.
    Tak kochanie ja mam stwierdzone pcos juz od 2000r podczas operacji usuwania dosc duzej torbieli na lewym jajniku.. , przy okazji zrobiono mi resekcje klinowa jajnikow i w sierpniu 200or juz bylam w ciazy bez zadnych wspomagaczy...,,,,,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 16:14

    Idia, gosia81 lubią tę wiadomość

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 28 lutego 2014, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    załamałam się, moje tsh w ciągu tygodnia spadło z 0,22 do 0,142 ;( dobrze, że idę do lekarza w pon. szkoda, ze nie odstawiłam leku :(
    kurde aja strasznie ci leci w strone nadczynnosci jprdziu ...dziwne to strasznie..Moze ty juz nie potrzebujesz lekow???to raczej by byla dobra wiadomosc...nie łam sie bedzie ok

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ