X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mąż wyjedzie na budowę na 2 lata. W domu będzie na weekendy.

Teraz mamy szansę, może jeszcze w marcu.

Wolę o tym nie myśleć.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kolejny cykl bez szczęśliwego zakończenia. tempka spadła, test negatywny :( stwierdziłam, że chyba umówię sie na konsultacje z endo w klinice w KRK. i tak pójdę w poniedziałek do endo żeby wiedzieć co robić. nie biorę euthyroxu. czekam na @. no i nowy cykl zaczynam z nowym termometrem. trochę mi smutno. ale jak zwykle musze sobie popłakać przed @ no i męża już opierdzieliłam tylko sie obudziłam ;/

do mojego gina już jestem umówiona na 20 marca (powinna mieć wtedy koniec płodnych dni w nowym cyklu, więc jak zrobimy usg, to może coś zobaczymy). do endo w klinice w KRK nie ma szans się w marcu dostać, chyba, że się stanie cud i ktoś z kolejki wypadnie. w nowym cyklu jeszcze muszę zrobić fsh i lh.

Kapturnica, do kogo chodzisz na monitoring cyklu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 13:11

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    u nas kolejny cykl bez szczęśliwego zakończenia. tempka spadła, test negatywny :( stwierdziłam, że chyba umówię sie na konsultacje z endo w klinice w KRK. i tak pójdę w poniedziałek do endo żeby wiedzieć co robić. nie biorę euthyroxu. czekam na @. no i nowy cykl zaczynam z nowym termometrem. trochę mi smutno. ale jak zwykle musze sobie popłakać przed @ no i męża już opierdzieliłam tylko sie obudziłam ;/

do mojego gina już jestem umówiona na 20 marca (powinna mieć wtedy koniec płodnych dni w nowym cyklu, więc jak zrobimy usg, to może coś zobaczymy). do endo w klinice w KRK nie ma szans się w marcu dostać, chyba, że się stanie cud i ktoś z kolejki wypadnie. w nowym cyklu jeszcze muszę zrobić fsh i lh.

Kapturnica, do kogo chodzisz na monitoring cyklu?
    tak jak pisalam ci kiedys do asztabskiego tam kolo muzeum na maslanym rynku

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bylam na monicie , 19dzien cyklu wg mnie ovu byla w 16dniu....
    i na usg na prawym jajniku pecherzyk 15mm , na lewym 2widoczne jeden na 15mm drugi az 35mm(torbielka) trzeciego nie ma,,,,, widoczny plyn w zatoce douglasa uwidocznione naczynka krwionosne po pecherzyku ale niewidoczne cialko zolte Wg lekarza torbiel moze go zaslaniac..
    Reasumujac sytuacje- wg lekarza ovu byla , mam brac duphaston 10dni by podtrzymac ewentualna ciaze jak i pomoc wchlonac sie torbieli... , potem odstawic zrobic test ciazowy i bez wzgl na wynik przyjsc 19marca na wizyte..
    Wiem, ze teraz pozostaje mi tylko czekac co ma byc to bedzie.. , ale potwierdzaja sie moje przypuszczenia ze laparo jest wskazana, pecherzyki maja problem z pekaniem
    Dziołchy wie ktoras moze czy jest sens badac progesteron przy braniu dupka???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 13:18

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny, zestresowałyście mnie. Ja nawet nie wiem czy pękło.
    Co ma być to będzie, ale intuicja milczy :(

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Och dziewczyny, zestresowałyście mnie. Ja nawet nie wiem czy pękło.
    Co ma być to będzie, ale intuicja milczy :(
    No ja bylam pewna ze to wieksze jajco peklo a tu duupa to wieksze przeroslo a peklo inne..Na szczescie jest jakas jeszcze szansa ze z 4jedno peklo....
    Tak co ma byc to bedzie...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dlatego tak Cię bolało. Że przerosło to jajo. Oby tamto czwarte wylazło i oby była ciąża.

My w poniedziałek badamy nasienie. 12 marca czyli w terminie miesiączki gin. Cóż więcej możemy?

Nic nie boli, nic nie pika. Zupełna cisza :(

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Pewnie dlatego tak Cię bolało. Że przerosło to jajo. Oby tamto czwarte wylazło i oby była ciąża.

My w poniedziałek badamy nasienie. 12 marca czyli w terminie miesiączki gin. Cóż więcej możemy?

Nic nie boli, nic nie pika. Zupełna cisza :(

Nie to ze mnie tak bolalo nie mialo nic wspolnego z tym przerosnietym,wynika z plynu w zatoce douglasa ktora podrazniala otrzewna jak i z popekanych naczynek po owulacji Dodatkowo bol moze byc spowodowany tym ze jajeczko mialo problem z uwolnieniem sie...Tak czuje ze jakby nie pregnyl bylyby jaja , w kwietniu kaze mu przepisac podwoja dawke pregnylu...
    ..Ta przerosnieta nie boli nawet nie czuje nic ani na na lewym ani na prawym jajniku , a bol czwartkowy mialam umiejscowiony centralnie na srodku w podbrzuszu i dotyk w szyjke macicy bolal bardzo,,,i tak jak stwierdzil gin taki bol to typowy bol owulacyjny..Wiec owulka byla...Dla pewnosci co z poziomem progesteronu zrobie badanie w 7 albo 8dniu cyklu bo dupek nie wplywa na poziom badanego progesteronu bo doczytalam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 14:04

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zeby stwierdzic 100%czy byla owulka to usg lub i badanie progesteronu.A bede szla na badanie tsh to od razu zrobie przy okazji poziom progesteronu

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wpadam zakomunikować, że druga beta wyniosła 83,7 , czyli ciut więcej niż podwojona wartość pierwszej. Jestem prze-szczęśliwa i dużo spokojniejsza :D
    Mogę wreszcie iść kurować się do łóżka ;)

Idia, kasjja, aja, Kami, kapturnica, sebza, Chanela lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 7 dc idę na badanie progesteronu. Dziś Dziadziuś dał mi kilogram łuskanych orzechów z ogrodu. Wiem, że to już po owu, ale chyba jeszcze warto je jeść? Czy zostawić na kolejny miesiąc na endometrium? Jak to z nimi jest? To pytanie do Doris chyba głównie:)

Ja nienawidzę orzechów ;)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, kiedy Ci wyszła tamta beta? Po ilu dniach i w sumie dlaczego zrobiłaś test?

gosia81 lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia orzechy sa dobre w kazdym dniu cyklu, samo zdrowie :) a jeszcze takie od dziadziusia z ogrodka to juz skarb :) Gosia strasznie ci gratuluje!!!!!!!!!!!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    asia ile inseminacji masz za sobą?
    Dwie, pierwsza w styczniu, druga w połowie lutego - udana :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=18&s_id=1& warto pcowiczki przeczytac,,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Ja w 7 dc idę na badanie progesteronu. Dziś Dziadziuś dał mi kilogram łuskanych orzechów z ogrodu. Wiem, że to już po owu, ale chyba jeszcze warto je jeść? Czy zostawić na kolejny miesiąc na endometrium? Jak to z nimi jest? To pytanie do Doris chyba głównie:)

Ja nienawidzę orzechów ;)
    to idziemy razem....

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia, test z moczu zrobiłam 9 dpo wieczorem, bo odebrałam wtedy wyniki progesteronu z 7 dpo, a że był wysoki jak na mnie (bo zazwyczaj miałam niedomogę lutealną), to siknęłam na test i wyszedł. A prawdziwym powodem, było wkurzenie na piękny wykres, gdy gin. powiedział: nic z tego ;)

Idia lubi tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ??jaki mialas zazwyczaj wynik progesteronu????
    ,,,,Ale sie ciesze ze udalo ci sie...naprawde ci gratuluje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 18:32

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj miałam 20-25 nmol/l, a tym razem 43,2 nmol/l

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to niezly wynik nie dziwie sie ze zatestowalas prawie podwojona wartosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 22:06

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ