X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś do mnie pielęgniarka dzwoniła od mojego gina przekazać mi, że mam dużo leżeć i się nie wysilać. Nogi wyżej głowy dla lepszego ukrwienia.

No to dzielę się z pozostałymi marzącymi, że to w tym cyklu się uda:)

kapturnica lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Dziewczyny, dziś do mnie pielęgniarka dzwoniła od mojego gina przekazać mi, że mam dużo leżeć i się nie wysilać. Nogi wyżej głowy dla lepszego ukrwienia.

No to dzielę się z pozostałymi marzącymi, że to w tym cyklu się uda:)
    ja ci powiem ze nawet nie znajac twoich wskazan duzo leze od2dni i spie , nic mi sie nie chce Ale mysle ze to wplyw pregnylu ze jestem senna
    Kazali Ci tak zeby w razie zaplodnienia wspomoc zarodek?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia kiedy idziesz podpatrzyc co sie dzieje..???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 marca mam wizytę, on nie chce robić teraz USG. Żeby nie przeszkadzać. Mam dużo leżeć by zarodek łatwiej zagnieździł się w macicy.

Tak myślę ze w zeszłym miesiącu ja sporo w tym czasie robiłam- dźwigałam, raz głupia zrobiłam nawet gorącą kąpiel bo nie wiedziałam, że to zabronione. No i potem ta biochem. Cóż teraz zero noszenia, same prysznice i będę leżeć ile się da!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z goraca woda nalezy uwazac zeby nie przesadzic ja tez biore szybki cieply a nie jak zawsze goracy prysznic...Ja ide jutro podejrzec co tam sie dzieje..no i moze uda sie zobaczyc czy tylko 1peklo czy wiecej skoro wczorajszy dzien tak strasznie bolala mnie macica...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś ciągnie macica. Nie wiem co to jest. Pika jajnik prawy i ciągnie mnie macica. Ogólnie jestem słaba. Nie wiem czy to efekt tego co robi mój organizm, czy może coś mnie bierze. Leżenie pomaga na jedno i drugie:)

Teraz czas mógłby zdecydowanie przyspieszyć :)

A może staranek za dużo i dlatego ta macica taka pobolewająca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 16:52

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Mnie dziś ciągnie macica. Nie wiem co to jest. Pika jajnik prawy i ciągnie mnie macica. Ogólnie jestem słaba. Nie wiem czy to efekt tego co robi mój organizm, czy może coś mnie bierze. Leżenie pomaga na jedno i drugie:)

Teraz czas mógłby zdecydowanie przyspieszyć :)

A może staranek za dużo i dlatego ta macica taka pobolewająca?
    A ja dzis jak nowo narodzona tylko lekkie pikawki czasrm w macicy ale to pikus w porownaniu z tym jak sie wczoraj czulam , jak potracona przez autobus ehh....
    Masz racje chcialoby sie juz najlepiej 14dzien i tempke powyzej 37....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 16:55

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy teścik jest sens robić? W środę progesteron bo to będzie 7 dzień po owu. Może do kompletu tę betę zrobię? Między 7 a 10 dniem się zagnieżdża niby.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia81

Trzymam kciuki, ja to przeżywałam w zeszły poniedziałek :)
    Dziś byłam na usg, niestety nie było jeszcze widać pęcherzyka, i mam przyjechać na kontrolę na tydzień.
    Lekarz powiedział "żeby wykluczyć ciążę pozamaciczną", ale nie chcę nawet myśleć...
    Beta z 14 dpo (wczoraj) to 255, przyrost według mnie w porządku (w 11 dpo - 28)
    Gdybym dziś zobaczyła pęcherzyk byłabym szczęśliwsza, ale lekarz mnie uspokoił - ciałko żółte jest, edometrium 16 mm.

gosia81, kapturnica lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Kiedy teścik jest sens robić? W środę progesteron bo to będzie 7 dzień po owu. Może do kompletu tę betę zrobię? Między 7 a 10 dniem się zagnieżdża niby.

Idia,
    Nawet jeśli się zagnieździ to po 48h wzrasta hcg i w 10 dpo chyba najszybciej warto zrobić.
    Myślę, żebyś lepiej poczekała, po co się rozczarować... Powodzenia, życzę wysokiej bety :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    na bete moze byc tez za wczesnie....test tez kolo11najwczesniej tak sadze...po co sie zdolowac jak wyjdzie negatywna?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowilam do 14dnia nie robic nic.....zreszta temperatura nam prawde tez powie....

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To beta HCG w poniedziałek 10 marca. Jeśli test wyjdzie pozytywnie:)

Tak będzie najlepiej. No i będę miała czad by w środę 12 marca zrobi powtórnie badanie :)

Co do temperatury i analizy dalszego jej przebiegu po cichu na Was liczę. Nie umiem rozpoznawać tych trójfazowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 18:22

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia ile inseminacji masz za sobą?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    To beta HCG w poniedziałek 10 marca. Jeśli test wyjdzie pozytywnie:)

Tak będzie najlepiej. No i będę miała czad by w środę 12 marca zrobi powtórnie badanie :)

Co do temperatury i analizy dalszego jej przebiegu po cichu na Was liczę. Nie umiem rozpoznawać tych trójfazowych.
    nie musza byc3fazy tylko 2ga na wysokim poziomie a najczesciej juz spada tak od10tego mniejwiecej jak ciazy nie ma
    J planuje 12tego najwczesniej jesli sie odwaze

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje. Czekam na wieści i będę podczytywać....duzo spokoju i jeszcze więcej spokoju :-D

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a mnie jajnik dalej rwie...może rośnie to moje małe jajo :-)
    Pomimo wszystko po ciężkim tygodniu znieczuliłam się czerwonym winkiem i idę "napastować" męża :-)

Zawsze mam nadzieję :-)
    Gosia81 najlepszym teraz dla mnie przykładem :-)

Idia, aja, gosia81, kapturnica lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to Kapturnica swego czasu napisała (sparafrazuję nieco) : jajnik rwie- WIEDZ ŻE COŚ SIĘ DZIEJE!

Czyli życzę miłej zabawy z Mężkiem!

My dziś delektujemy się brakiem sexu:) Nareszcie!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale wam zazdroszczę że możecie coś działać, planować, obserwować. Ja jeszcze miesiąc przerwy a potem zobaczymy :(

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ale za miesiac zaczniessz dzialania.., a ja znow 2 miesiace posuchy az do swiat bede sama :(

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ