PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dziś do mnie pielęgniarka dzwoniła od mojego gina przekazać mi, że mam dużo leżeć i się nie wysilać. Nogi wyżej głowy dla lepszego ukrwienia.
No to dzielę się z pozostałymi marzącymi, że to w tym cyklu się uda:)kapturnica lubi tę wiadomość
-
Idia wrote:Dziewczyny, dziś do mnie pielęgniarka dzwoniła od mojego gina przekazać mi, że mam dużo leżeć i się nie wysilać. Nogi wyżej głowy dla lepszego ukrwienia.
No to dzielę się z pozostałymi marzącymi, że to w tym cyklu się uda:)
Kazali Ci tak zeby w razie zaplodnienia wspomoc zarodek? -
12 marca mam wizytę, on nie chce robić teraz USG. Żeby nie przeszkadzać. Mam dużo leżeć by zarodek łatwiej zagnieździł się w macicy.
Tak myślę ze w zeszłym miesiącu ja sporo w tym czasie robiłam- dźwigałam, raz głupia zrobiłam nawet gorącą kąpiel bo nie wiedziałam, że to zabronione. No i potem ta biochem. Cóż teraz zero noszenia, same prysznice i będę leżeć ile się da! -
no z goraca woda nalezy uwazac zeby nie przesadzic ja tez biore szybki cieply a nie jak zawsze goracy prysznic...Ja ide jutro podejrzec co tam sie dzieje..no i moze uda sie zobaczyc czy tylko 1peklo czy wiecej skoro wczorajszy dzien tak strasznie bolala mnie macica...
-
Mnie dziś ciągnie macica. Nie wiem co to jest. Pika jajnik prawy i ciągnie mnie macica. Ogólnie jestem słaba. Nie wiem czy to efekt tego co robi mój organizm, czy może coś mnie bierze. Leżenie pomaga na jedno i drugie:)
Teraz czas mógłby zdecydowanie przyspieszyć
A może staranek za dużo i dlatego ta macica taka pobolewająca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 16:52
-
Idia wrote:Mnie dziś ciągnie macica. Nie wiem co to jest. Pika jajnik prawy i ciągnie mnie macica. Ogólnie jestem słaba. Nie wiem czy to efekt tego co robi mój organizm, czy może coś mnie bierze. Leżenie pomaga na jedno i drugie:)
Teraz czas mógłby zdecydowanie przyspieszyć
A może staranek za dużo i dlatego ta macica taka pobolewająca?
Masz racje chcialoby sie juz najlepiej 14dzien i tempke powyzej 37....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 16:55
Idia lubi tę wiadomość
-
Gosia81
Trzymam kciuki, ja to przeżywałam w zeszły poniedziałek
Dziś byłam na usg, niestety nie było jeszcze widać pęcherzyka, i mam przyjechać na kontrolę na tydzień.
Lekarz powiedział "żeby wykluczyć ciążę pozamaciczną", ale nie chcę nawet myśleć...
Beta z 14 dpo (wczoraj) to 255, przyrost według mnie w porządku (w 11 dpo - 28)
Gdybym dziś zobaczyła pęcherzyk byłabym szczęśliwsza, ale lekarz mnie uspokoił - ciałko żółte jest, edometrium 16 mm.
gosia81, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Idia wrote:Kiedy teścik jest sens robić? W środę progesteron bo to będzie 7 dzień po owu. Może do kompletu tę betę zrobię? Między 7 a 10 dniem się zagnieżdża niby.
Idia,
Nawet jeśli się zagnieździ to po 48h wzrasta hcg i w 10 dpo chyba najszybciej warto zrobić.
Myślę, żebyś lepiej poczekała, po co się rozczarować... Powodzenia, życzę wysokiej betykapturnica lubi tę wiadomość
-
Idia wrote:Kiedy teścik jest sens robić? W środę progesteron bo to będzie 7 dzień po owu. Może do kompletu tę betę zrobię? Między 7 a 10 dniem się zagnieżdża niby.
-
To beta HCG w poniedziałek 10 marca. Jeśli test wyjdzie pozytywnie:)
Tak będzie najlepiej. No i będę miała czad by w środę 12 marca zrobi powtórnie badanie
Co do temperatury i analizy dalszego jej przebiegu po cichu na Was liczę. Nie umiem rozpoznawać tych trójfazowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 18:22
-
nick nieaktualny
-
Idia wrote:To beta HCG w poniedziałek 10 marca. Jeśli test wyjdzie pozytywnie:)
Tak będzie najlepiej. No i będę miała czad by w środę 12 marca zrobi powtórnie badanie
Co do temperatury i analizy dalszego jej przebiegu po cichu na Was liczę. Nie umiem rozpoznawać tych trójfazowych.
J planuje 12tego najwczesniej jesli sie odwaze -
Kochane, a mnie jajnik dalej rwie...może rośnie to moje małe jajo
Pomimo wszystko po ciężkim tygodniu znieczuliłam się czerwonym winkiem i idę "napastować" męża
Zawsze mam nadzieję
Gosia81 najlepszym teraz dla mnie przykłademIdia, aja, gosia81, kapturnica lubią tę wiadomość