PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny ja nie mogę się opamiętać i z uporem maniaka przeczesuję strony o PCO i szanse na ciąże są takie że na dwoje babka wrózyła.
Pocieszam się plusami że mam 27 lat nie jestem otyła nie mam żadnej innej choroby ładne endometrium i tsh więc może Clo wystarczy oby........4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
a ja jestem po wizycie u nowego lekarza. Jestem bardzo zadowolona. Facet ma super podejście. Pooglądał moje wyniki, powiedział że bez sensu że już mi tyle badań ktoś zlecił. Powiedział zupełnie inne rzeczy niż mój poprzedni. Tamten kazał mi się odchudzać, a ten powiedział że przecież mam wagę w normie, mam normalną budowę i nie widzi potrzeby żeby coś kombinować.
Przepisał mi luteinę i powiedział że nie mam brać do końca opakowania jak wcześniej tylko max 7 dni. No chyba że dostanę okres bo coś zaczyna się dziać a dzisiaj jest 31 dc. No i w zależności czy okres będzie wywołany czy przyjdzie sam to będzie monit owulacji i ewentualnie zażyję clostilbegyt.kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzik- w sumie to ze wszystkim można powiedzieć ,że na dwoje babka wróżyła. Czasem zdrowe babeczki też wcale nie mają z górki i starania trwają miesiącami. Ważne, że wiele kobiet z pcos rodzi zdrowe piękne Cudaczki i tego trzeba się trzymać.
Smarta- nie chcę się mądrzyć ale obsesyjne myślenie o ciąży wcale do niej nie przybliża... Dużo leży w naszej psychice. Owszem, ja też myślę o ciąży ale nie w taki sposób że muszę, że już albo że nigdy się nie uda. Bardziej w takim sensie, że kiedyś będę się toczyła okrągła po ulicy i czekała na mój cud. Tak po prostu, pozytywnie z uśmiechem na ustach.
Chanela- widzisz, chyba dobra passa z dobrymi lekarzami nas dopadła. Oby tak dalej !kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie wyczuwam @ ...piersi pobolewają. lewy jajnik też.
Mam mega apetyt i jakiś przypływ energii
Tempka stoi w miejscu.
Next week po świętach zatestuję ponownie.
U mnie dzisiaj piękna pogoda!
-
jeszcze wam napiszę że rozmawiałam z moją kuzynka bo spytała o nasze sprawy. Opowiedziałam jej troszkę mojej historii, a ona odpowiedziała że również starała się rok, ma PCOS a lekarz jej powiedział że z takimi pęcherzykami nigdy nie będzie mieć dzieci. Ale starali się z clostilbegytem i udało się i teraz mają świetnie bliźniaczki. A druga koleżanka stara się z jakieś 5-6 lat, nie ma przeciwskazań i nadal nie mogą zaskoczyć.
kapturnica lubi tę wiadomość
-
oby. Ten wczorajszy dzień przyniósł mi dużo siły, bo mój poprzedni lekarz tak mnie nastroił że przypuszczałam że jest tak beznadziejnie że skończy się zapewne jakąś adopcją albo in vitro. Mój obecny daje mi bardzo duże szanse że będzie dobrze, a nastawienie i rozmowa to ogromnie ważne rzeczy.
kapturnica, Doris-83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBosko Doris, boskoooo!
Chanela wiem o czy mówisz, też w końcu czuję ,że ktoś się mną zajął jak należy i od razu nastawienie lepsze.
@ się rozkręciła w końcu. Nie mogę prosto stać bo tak brzuch ciągnie, proszki nie pomagają a tu trzeba jeszcze osiem godzin pańszczyzny odklepać. Ojjj to będzie długi dzień. -
Doris-83 wrote:Dokładnie :-)Ehhh ja mam podły nastój i tyle.
Spadam popracować
u mnie się zanosi na cykl bezowulacyjnyniska tempka, śluzu dużo, ale gęsty. poza tym jestem taka przemęczona i ciągle senna, że nawet nie mam ochoty na
-
To się zmuś
Już tu taka jedna była co po monitoringu i niby bezovu zaciążyła:-)
Wiosna pora radosna!
Ja już mam tak wszystkiego dość,że żre neopersen forte i mam wyje....ne na wszystko.
Wezmę se drugiego psa ze schroniska. Koty i na starość one mnie zeżrą jak umrę. Taki kurwa mam dziś wspaniały dzień....
Ale ja, właśnie ja zawsze powtarzam,że życie nie jest sprawiedliwe.... -
dziewczyny wiem że to pytanie tendencyjne ale proszę o odpowiedź
już chyba 10 dzień test owulacyjny jest pozytywny krecha testowa bardzo mocna a kontrolna blada to przez PCO tak?4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
niedoczynność tarczycy
05.2021 poronienie 6tc
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Izik dokładnie. Tak działa PCO, dlatego nie ma sensu robić testów bo i tak nic nie wyjdzie.
aja, a robiłaś jakieś badania żeby stwierdzić skąd u Ciebie taki nastrój i przemęczenie?
natt gratulujębardzo ważne jest również nastawienie lekarza. Mój powiedział mi bardzo wiele na temat tych badań które mu przyniosłam a tamten nie miał ochoty powiedzieć a ja bałam się spytać bo ciągle słyszałam że jest bardzo źle.
-
dziś 23 dc cyklu robiłam różne badania najbardziej martwi mnie progesteron 0,44 przy normie 4-24 a biore duphaston dramat
dzieki za odp odnośnie testówWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 21:34
4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
niedoczynność tarczycy
05.2021 poronienie 6tc
Chanela wrote:aja, a robiłaś jakieś badania żeby stwierdzić skąd u Ciebie taki nastrój i przemęczenie?