X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmi bleeee! :D Przyznaję, że jestem piwożłopem i żadne inne specyfiki mnie nie cieszą ale z uwagi na starania ograniczam do zera prawie. :)

Poinformowałam męża żeby od przyszłego cyklu się nie zdziwił jak któregoś pięknego dnia się obudzi i zastanie mnie z termometrem w kroczu. :D Oczywiście wytłumaczyłam mu na spokojnie co i jak no i co on na to? ''uuuuuu żona teraz mam nowy target... będziesz moja każdej nocy żebyśmy mieli najlepszą serduszkową statystykę na całym forum!'' :D Bożeeeee to takie typowe dla męskiego gatunku! :D

Doris-83, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a tak poza tym to mam cycory jak słynna Pamela i mam wrażenie, że chyba wybuchnąąąąąąąąąąąąąą! :D

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt. To może czas przyjmować zakłady na ilość serduszek w cyklu:-) Ciekawe po jakim czasie wymiękną nasze chłopy:-)

kapturnica lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam stwierdzone PCO. Ale pecherzyki mam tylko na prawym jajniku. Lewy narazie jest ok. Brałam CLO ale dostalam hiperstymulacji jjaników i gin odstawil mi je. Narazie jem Luteine.

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Doris może lepiej nie bo mój to taki , że jak już sobie ubzdura to nie popuści a boję się ,że od tego przytulania non stop w końcu fujarka mu odleci. :D

Chanela, kapturnica, aja, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt to się przyklei:-)
    A ja jestem po ostatniej borowinie. Polożna dodala,że jak teraz nie wyszło to w następnym cyklu mamy duże szanse:-)
    Zerknijcie na wykresik...czy jest ok?

kapturnica lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym powiedziała co tam z tym wykresem ale jak wiesz jestem na etapie edukowania się w tej dziedzinie. :)
    Tak czy siak z całego serca trzymam kciuki i wierzę, że się uda! :)

Tymczasem u mnie 30 dc, cycki bolą, pryszcz na brodzie oznajmujący nadchodzącą @. Kwestia tylko tego kiedy się przypałęta. Jak do poniedziałku będzie cisza to i tak zrobię test, na wszelki wypadek przed wizytą u endo.

Doris-83 lubi tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rób rób teścik :-)Niech Ci 2 krechy wyjdą ;-)

natt lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Wczoraj na wizycie w klinice Novum stwierdzono u mnie PCOS, Problemy z okresem odkąd zaczęłam go mieć.... dostałam tabun dodatkowych badań, mąż również, no i książkowo najpierw stymulacja potem drożność jajowodów.. no i w ostateczności IVF. Jestem przerażona..... latami chodziłam do lekarzy z NFZ i każdy mnie olewał, mówił, że wszystko ok a okres co 2 lub 3 miesiące to taka moja uroda i tylko czekać czekać na dziecko. Boję się jak cholera bo tych pęcherzyków mam naprawdę dużo, chciałabym aby ktoś dał mi garść nadziei.... Pomóżcie

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PCO to nie wyrok mozna miec dzieci..Jestem tego zywym przykladem..Po resekcji klinowej jajnikow zaczelam miec wlasne owulacje i w 4mies zaszlam w ciaze..Teraz staam sie o drugi taki cud..
    Glowa do gory....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik przejrzyj sobie ten temat i dostaniesz nie tylko wielką garść nadziei ale także porad i wsparcia. :)

Też pamiętam, że byłam załamana jak się o tym dowiedziałam. Pewnie każda z nas była bo to nie powód do radości ale ważne żeby ochłonąć , szukać rozwiązań i się nie poddawać. Głowa do góry. :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik! Spokojnie jak na wojnie. Zróbcie badania, ochłoń, poczytaj o PCOS i nie załamuj się. Ja też zaszłam w ciążę ....niestety nie utrzymałam jej. Ale to daje nadzieję:-) Głowa do góry!

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik ważne, że masz diagnozę i opiekę fachowców, wiele z nas latami błąkało się między konowałami, którzy nie umieli (bądź nie chcieli) zdiagnozować PCOS. Znasz wroga i zaczynasz walkę, więc głowa do góry - to już połowa sukcesu. PCOS to nie wyrok - można doświadczyć macierzyństwa - spójrz na moje suwaczki, co osiągnęłam przez 8 lat walki z PCOS...

Doris-83 twój wykres wygląda bardzo ładnie i obiecująco!!!

Pozdrawiam i życzę powodzenia!

natt, Doris-83, aja, Idia lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test. Dupa ale dupy się spodziewałam więc nie było ani cienia rozczarowania. Czekam na @ i zaczynam obserwować. :)

A tymczasem idę dokształcić swój angielski w dziedzinie endokrynologii. :D
    Wieczorem jakieś wino może albo malibu. ;)

Doris a Ty jak tam? Kiedy testowanie planujesz? :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teścik zrobię w przyszły czwartek albo piątek - zobaczę kiedy będę miała ochotę :-)Sama wiesz,że do takiego testowania trzeba mieć odpowiedni humor :-)
    Teraz relaks, spacerki z psem i ulubiona muzyka.

ostatnio uwielbiam: http://www.youtube.com/watch?v=urbmwI8APdo

natt lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HALLLO!!!Co tu taka cisza :-)
    A dzisiaj rano niespodzianka, tempka poszła w górę .....czekam na II albo @ ...piersi pobolewają, uczucie ciągnięcia w macicy.

A wy pewnie teraz palmy święcicie ;-)
    Ja wybieram się dopiero na wieczorną mszę....mam lenia :-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh Doris, zostałyśmy same na placu boju. :)
    Na dodatek po tym Twoim skoku wytestujesz te || za tydzień i zostanę sama jak palec. :D Ale to dobrze, czym nas mniej tym lepiej! :D
    Trzymam kciuki!

• Izik Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny biore duphaston 3 dzien 2x1 i strasznie bolą mnie jajniki, nie wiem czy to normalne.. na ulotce nie ma bólu jajników jako skutek uboczny.

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie przestaje boleć. I brzuch się zmniejszył. Może to już znak że kryzys mija?

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt ja tu zostanę i będę Was wspierać....ale nie dzielmy skóry na niedźwiedziu :-)

Idia leżysz i pachniesz mam nadzieję! Hoduj fasolę :-)

Idia lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ