PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarmi bleeee!
Przyznaję, że jestem piwożłopem i żadne inne specyfiki mnie nie cieszą ale z uwagi na starania ograniczam do zera prawie.
Poinformowałam męża żeby od przyszłego cyklu się nie zdziwił jak któregoś pięknego dnia się obudzi i zastanie mnie z termometrem w kroczu.Oczywiście wytłumaczyłam mu na spokojnie co i jak no i co on na to? ''uuuuuu żona teraz mam nowy target... będziesz moja każdej nocy żebyśmy mieli najlepszą serduszkową statystykę na całym forum!''
Bożeeeee to takie typowe dla męskiego gatunku!
Doris-83, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natt to się przyklei:-)
A ja jestem po ostatniej borowinie. Polożna dodala,że jak teraz nie wyszło to w następnym cyklu mamy duże szanse:-)
Zerknijcie na wykresik...czy jest ok?kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChętnie bym powiedziała co tam z tym wykresem ale jak wiesz jestem na etapie edukowania się w tej dziedzinie.
Tak czy siak z całego serca trzymam kciuki i wierzę, że się uda!
Tymczasem u mnie 30 dc, cycki bolą, pryszcz na brodzie oznajmujący nadchodzącą @. Kwestia tylko tego kiedy się przypałęta. Jak do poniedziałku będzie cisza to i tak zrobię test, na wszelki wypadek przed wizytą u endo.Doris-83 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Wczoraj na wizycie w klinice Novum stwierdzono u mnie PCOS, Problemy z okresem odkąd zaczęłam go mieć.... dostałam tabun dodatkowych badań, mąż również, no i książkowo najpierw stymulacja potem drożność jajowodów.. no i w ostateczności IVF. Jestem przerażona..... latami chodziłam do lekarzy z NFZ i każdy mnie olewał, mówił, że wszystko ok a okres co 2 lub 3 miesiące to taka moja uroda i tylko czekać czekać na dziecko. Boję się jak cholera bo tych pęcherzyków mam naprawdę dużo, chciałabym aby ktoś dał mi garść nadziei.... Pomóżcie4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
nick nieaktualnyIzik przejrzyj sobie ten temat i dostaniesz nie tylko wielką garść nadziei ale także porad i wsparcia.
Też pamiętam, że byłam załamana jak się o tym dowiedziałam. Pewnie każda z nas była bo to nie powód do radości ale ważne żeby ochłonąć , szukać rozwiązań i się nie poddawać. Głowa do góry. -
Izik! Spokojnie jak na wojnie. Zróbcie badania, ochłoń, poczytaj o PCOS i nie załamuj się. Ja też zaszłam w ciążę ....niestety nie utrzymałam jej. Ale to daje nadzieję
Głowa do góry!
-
Izik ważne, że masz diagnozę i opiekę fachowców, wiele z nas latami błąkało się między konowałami, którzy nie umieli (bądź nie chcieli) zdiagnozować PCOS. Znasz wroga i zaczynasz walkę, więc głowa do góry - to już połowa sukcesu. PCOS to nie wyrok - można doświadczyć macierzyństwa - spójrz na moje suwaczki, co osiągnęłam przez 8 lat walki z PCOS...
Doris-83 twój wykres wygląda bardzo ładnie i obiecująco!!!
Pozdrawiam i życzę powodzenia!natt, Doris-83, aja, Idia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZrobiłam test. Dupa ale dupy się spodziewałam więc nie było ani cienia rozczarowania. Czekam na @ i zaczynam obserwować.
A tymczasem idę dokształcić swój angielski w dziedzinie endokrynologii.
Wieczorem jakieś wino może albo malibu.
Doris a Ty jak tam? Kiedy testowanie planujesz? -
Ja teścik zrobię w przyszły czwartek albo piątek - zobaczę kiedy będę miała ochotę :-)Sama wiesz,że do takiego testowania trzeba mieć odpowiedni humor
Teraz relaks, spacerki z psem i ulubiona muzyka.
ostatnio uwielbiam: http://www.youtube.com/watch?v=urbmwI8APdonatt lubi tę wiadomość
-
HALLLO!!!Co tu taka cisza
A dzisiaj rano niespodzianka, tempka poszła w górę .....czekam na II albo @ ...piersi pobolewają, uczucie ciągnięcia w macicy.
A wy pewnie teraz palmy święcicie
Ja wybieram się dopiero na wieczorną mszę....mam lenia -
nick nieaktualny
-
dziewczyny biore duphaston 3 dzien 2x1 i strasznie bolą mnie jajniki, nie wiem czy to normalne.. na ulotce nie ma bólu jajników jako skutek uboczny.4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito