PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,mam już dość..ok. 10 dni temu zaczęły się u mnie lekkie plamienia. Potem była 2-3 dniowa przerwa i teraz kiedy powinnam mieć już @ to znów zamiast niej mam plamienia(chyba że to baaardzo skąpy okres,ale nigdy tak nie miałam). Test robiłam wczoraj i wyszedł negatywny. Piersi bolą mnie tak,że nie da się wytrzymac:(Viola25
Ludzie,którzy mają marzenia,nigdy nie tracą nadziei... -
Idia wrote:Nie było mnie tu dawno. Miałam bardzo, bardzo dużo pracy. Dziś byłam u gina. Mam zagrożoną ciążę. Twarda macica w skurczach. Dostałam luteinę 2x1 i relanium.
Cudak ma 1cm i bijące serduszko.
Ja mam leżeć.Zero seksu, zero podniecania.
Będzie Ci ciężko ale dasz radę!
Dzisiaj pomodlę się za Ciebie i Cudaka:-)
Z całym serduchem jestem z Tobą!weronika86, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
Viola25 wrote:Hej dziewczyny,mam już dość..ok. 10 dni temu zaczęły się u mnie lekkie plamienia. Potem była 2-3 dniowa przerwa i teraz kiedy powinnam mieć już @ to znów zamiast niej mam plamienia(chyba że to baaardzo skąpy okres,ale nigdy tak nie miałam). Test robiłam wczoraj i wyszedł negatywny. Piersi bolą mnie tak,że nie da się wytrzymac:(
Kochana moim zdaniem powinnaś pójść do lekarza. Może to nic poważnego. Może to być jak mówisz skąpy okres albo torbiel. Przy PCO takie torbiele mogą się robić.
Ale nie gdybajmy. Idź do gina.kapturnica, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Idia wrote:Nie było mnie tu dawno. Miałam bardzo, bardzo dużo pracy. Dziś byłam u gina. Mam zagrożoną ciążę. Twarda macica w skurczach. Dostałam luteinę 2x1 i relanium.
Cudak ma 1cm i bijące serduszko.
Ja mam leżeć.
Idia, 3mam za Was bardzo, bardzo mocno kciuki! będzie dobrze -
Dzięki dziewczyny. Cudak bo lekarz mówił że z moimi jajnikami to że zaszłam w 2 cyklu clo to cud. Teraz leżę w domu. Za 2 tygodnie kontrola i jak będzie źle to szpital.
Ja pal licho będę leżeć choćbym miała odleżyn dostać. Byle nasz Cudaczek przetrwał!weronika86, julianna, aja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIdia, trzymam kciuki za Ciebie i Cudaka z nadzieją, że będzie dobrze.
Viola25 - mnie też się to zdarzyło i mój gin wtedy mi powiedział, że bardzo możliwe, że było to spowodowane brakiem owulacji więc okres był bardzo skąpy a raczej były to plamienia. Potem też miałam kilka takich zdarzeń, np w zeszłym miesiącu. Jeśli nie daje Ci to spokoju to może faktycznie wybierz się do lekarza a on na pewno pomoże Ci rozwiać wątpliwości.Idia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNormalnie przeznaczenie!
''Porada dnia
Zniechęcają Cię drobne niedogodności związane z codziennym pomiarem temperatury i obserwacją śluzu szyjkowego? Pomyśl sobie o wiedzy jaką zyskasz (praktycznie bez żadnych kosztów) na temat funkcjonowania swojego ciała oraz o możliwości świadomego uczestniczenia w procesie płodności. Badania pokazują, że określenie terminu owulacji przy staraniach o dziecko za pomocą metody objawowo-termicznej może być równie skuteczne co wyznaczenie owulacji z wykorzystaniem technologii medycznych. ''
Dobra, od następnego cyklu obiecuję być grzeczna i w końcu zacząć obserwować.kapturnica lubi tę wiadomość
-
natt wrote:Normalnie przeznaczenie!
Dobra, od następnego cyklu obiecuję być grzeczna i w końcu zacząć obserwować.
Natt powiem ci ze dzieki mierzeniu tempki wyczailam neidoczynnosc tarczycy..Mialam bardzo niskie wlasne temp i porownywalam z dziewczynami i cos mi nie pasilo ze ja wiecznie ponizej 36jestem ....Okazalo sie ze jest juz niedoczynnosc tarczycy..Takze warto mierzycnatt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKapturnica, no właśnie zdaję sobie sprawę, że to ważne.
Przyznam, że moja ignorancja w tym temacie jest spowodowana tym, że to dopiero trzeci cykl starań, dopiero za tydz wizyta u endo więc na razie zero leków na prolaktynę a poza tym młoda dupa i mało doświadczona jestem więc bywa, że mam olewczy stosunek czasem.
Ahhhh co ja bym bez Was zrobiła!+ 100 do motywacji i nie bijcie już!
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Twoj 3ci moj 2gi staran , ale badania warto robic juz , przed staraniami
Ja juz nawet po laparoskopi a antyki odstawilam koncem listopada i w sumie raz tylko staraklismy sie..resztza to obserwacja , badania i leczenie....Plus badanie nasienia..Tez wazne przed staraniami..Jak tylko moj malz zjedzie w sobote w poniedzialek myka na badania...
Ja uwazam ze najpierw przynajmneij p[odst badania siebie i meza po to by sie starac ze spokojna glowa..Jest tyle roznych chorob co wpl na nasza plodnosc ze chuchanie na zimne wskazane
To sie wie chyba z perspektywy juz wieku , jak bylam mloooodsza to jak zaszlamw ciaze to ani raz mi przez mysl nie rpzeszlo ze moze cos sie dzic z ciaza..A teraz??Kurde glowa malanatt lubi tę wiadomość
-
Idia wrote:Dzięki dziewczyny. Cudak bo lekarz mówił że z moimi jajnikami to że zaszłam w 2 cyklu clo to cud. Teraz leżę w domu. Za 2 tygodnie kontrola i jak będzie źle to szpital.
Ja pal licho będę leżeć choćbym miała odleżyn dostać. Byle nasz Cudaczek przetrwał!i będzie śliczny i zdrowy
Idia lubi tę wiadomość
-
julianna wrote:dziewczyny czy macie sporo śluzu.. bo wg tego co piszecie tak,
ja mam go troszkę tak na moje, raczej sucha jestem od czasu do czasu cos tam trochę wypłynie, ja u siebie zauważyłam przezroczysty i lepki więc to chyba ten najlepszyMózg to nie świnia, więc nie rób z niego pasztetu. -
Idia leżeć,leżeć i wspierać cudaka:-)
Ja dzisiaj zaliczyła wzrost tempki:-) Oby się trzymała nad czerwoną linią
Czekam na kolejny cud. Rozczarowania już się nie boję. Po takim czasie już twardą dupę mam:-)Idia, natt lubią tę wiadomość