PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kochane mam 17 dc i od wczoraj biorę luteinę. Mam zalecenie od lekarza zrobić badania: testosteron, androstendion (?), DHEA, DHEA SO4, progesteron i SHBG. Czy luteina nie zaburzy wyniku? Lekarz nic nie wspominał o tym żeby na czas badań przerwać zażywanie leku.
-
mrth666 wrote:Kochane mam 17 dc i od wczoraj biorę luteinę. Mam zalecenie od lekarza zrobić badania: testosteron, androstendion (?), DHEA, DHEA SO4, progesteron i SHBG. Czy luteina nie zaburzy wyniku? Lekarz nic nie wspominał o tym żeby na czas badań przerwać zażywanie leku.
-
Dawno nie pisałam bo u mnie bez zmian- leżę. Ale coś dziś zauważyłam, a wiem że tu są specjalistki od tematu.
Ja ogólnie wiem że przy PCOS nadmierne owłosienie to norma, ale teraz w ciąży to jakaś masakra.
Ja mam mega dużo ciemnych włosów na twarzy. Takie bokobrody. I do tego jeszcze wąs mi się zrobił. A włosy łonowe to prawie do kolan. Koszmar.
Co się dzieje. Zauważyłam to jakoś miesiąc temu, ale potem to plamienie, leżenie itp. Nie zwracałam uwagi bo do lustra nie patrzyłam. Dziś myję lustro, patrzę a ja mam brodę jak nastolatek.
A jestem bardzo ciemną brunetką
To hormony? Jeśli tak to jakie. Kurcze co ja mam zrobić? -
nick nieaktualny
-
Hello:-)
Jest pęcherzyk, jest tam gdzie ma być, endo grube i nic więcej pani nie powiem bo więcej nie widzę - uwielbiam mojego gina.
Mam odpoczywać,nie denerwować się i tyle.
Idia ja mam mega wąsa i muszę go woskiem rwać bo teraz nie będę stosować kremu do depilacji. Ale wczoraj pęsetą rwałam czarne kłaczory z brody:-) Jak ty sie czujesz w ogóle. Ja dzisiaj drzemka poobiednia ale tak to nawet mam sporo energi.
Aha i ja mam kilka czarnych kłaczorów między cycorami i na sutkach:-) I nie wyrywam ich:-)Izik, gosia81, Idia, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Doris no to świetnie
Ja na szczęście mam jasne włoski więc tylko pęsetą wyrywam jak coś tam urośnie. Ja dzisiaj wzięłam drugą tabletkę clo. Na razie czuję tylko taki ból miesiączkowy i nic więcej. Jeszcze 3 tabletki - jednym słowem hoduję jajomam nadzieję że się uda.
kapturnica, Izik, Idia, Doris-83 lubią tę wiadomość
-
Ja też w ciąży mam intensywniejszy atak tych niechcianych włosków (grubych i czarnych!!!). Codziennie pęseta idzie w ruch i nie ruszam się bez niej i lusterka z domu, choć normalnie (dawniej) wystarczało usunąć je dwa-trzy razy w tygodniu. Taki "urok" niestety nad górną wargą, pod brodą, wokół sutków, pod pępkiem... Ale przynajmniej włosy na głowie mi już nie wypadają.
Pozdrawiam was i gratuluję Doris!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 07:44
Doris-83 lubi tę wiadomość
-
Ehhh ja mam za dużo włosów na twarzy na pęsetę. Widziałyście kiedyś brodatego mężczyznę? Pomyślcie że wyrywacie mu włosy brody pęsetą... Się nie da.
Jak się czuję. Ok. Znudzona ciągłym leżeniem. Dziś od rana mdli. Ale nie jest źle
Mi akurat włosy z piersi wypadłyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 08:54
-
nick nieaktualny
-
też mam problemy z włosami ;/ sutki, broda, pod nosem, całe szczęście, że są jasne. tylko te pojedyncze na brodzie ciemniejsze i po wewnętrznej stronie uda. na głowie burza włosów, za to rzęsy liche i żadne cudowne odżywki nie działają.