PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aja wrote:Doris, już melduję w wielkim skrócie:
TSH 1,352 ulU/ml
FT4 10,03pmol/l - niżej normy ;/
Prl 21,69ng/ml - jest lepiej, bromek działa
Progesteron 3,22ng/ml - trochę mnie martwi
Ft4 nie za wesolo bo jesli ponizej normy to sama wiesz co to znaczy ehhh
Prolaktyna wg tego co sie orientuje jest mimo wszystko jeszcze za wysoka..Moze kaze ci brac wiecej bromka na jego zbicie....Ale ja bym upatrywala raczej problem z nia powiazany z niskim ft4 niestety...
Co do progesteronu wszystko zalezy w jakim dniu cyklu jestes..jesli jestes w fl to taki wynik raczej swiadczy o cyklu bezowulacyjnym niestety....Ewidentnie tarczyca nadal szwankuje bo hormonow masz malo... -
Chanela wrote:aja, prolaktyna jeszcze troszkę do zbicia. A progesteronu nie pamiętam norm więc nie będę się wymądrzać.
Ale u mnie właśnie burza napierdziela. A ja sama(
-
hej dziewczyny u mnie sto procent potwierdzone pco fsh 7 a lh 18 prawie 1:3
a progesteronu prawie nie mam. Zastanawiam się czy ja wogóle jestem płodna.
Doris ja już ci gratuluję4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
kapturnica wrote:w ktorym dniu cyklu robilas te badania???
Ft4 nie za wesolo bo jesli ponizej normy to sama wiesz co to znaczy ehhh
Prolaktyna wg tego co sie orientuje jest mimo wszystko jeszcze za wysoka..Moze kaze ci brac wiecej bromka na jego zbicie....Ale ja bym upatrywala raczej problem z nia powiazany z niskim ft4 niestety...
Co do progesteronu wszystko zalezy w jakim dniu cyklu jestes..jesli jestes w fl to taki wynik raczej swiadczy o cyklu bezowulacyjnym niestety....Ewidentnie tarczyca nadal szwankuje bo hormonow masz malo... -
nick nieaktualny
-
Sorki. Beta ok 1800. Leżę w domu i odpoczywam:-) Pan Doktor odesłał mnie z kwitkiem i kazał przyjść w poniedziałek
Bo wtedy zobaczymy kijankę i być może serducho:-)
aja, gosia81, natt, kapturnica, Chanela, Idia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Doris-83 wrote:O nie:-) Medować się
Jak zobaczęsprawne serducho mojej fasolki to będę tu żywym przykładem,że pcos to nie koniec marzeń o ciąży:-)
Cześć dziewczyny PCOS to nie wyrok wszytsko jest możliwe,żeby zajść w ciążę...ja starałam się o dziecko 2,5 roku mialam robioną laparaskopię i nic nie pomagało...tylko tabletki tabletki i tabletki...a na luteine pod język juz patrzec nie mogłam...aż pewnego dnia trafilam do kliniki w KATOWICACH Gyncentrum i Pani dr na pierwszej wizycie powiedziała ze muszę schudnąć 30 kg i bez problemu powinnam zajść w ciążę...poleciła mi dietetyka również z kliniki...schudłam 6,5 kg w dwa tygodnie i zaszłam w ciążę...pomogły mi dwa zastrzyki na urośnięcie pęcherzyka i na pęknięcie pęcherzyka i sie udalo jestm w 7 tygodniu ciąży...ciąża zagrożona bo pojawiła się torbiel ale ma sie wchlonąć...TAKŻE DZIEWCZYNY GŁOWY DO GÓRY I DO ROBOTY...moim zdaniem trzeba trafić do dobrego lekarza aby postawił dobra diagnozę....ŻYCZĘ WAM WSZYTSKIEGO DOBREGO ZEBY WKOŃCU POJAWIŁY SIĘ FASOLKIgosia81, aja, Doris-83 lubią tę wiadomość
mimika1986 -
nick nieaktualnyMimika- gratuluję ciąży i trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie.
Wiesz... Myślę, że o PCO jak o wyroku myśli się tylko na początku. Jak już się zagłębi w temat to pojawiają się promyki nadziei. Kilka takich promyków mamy również i tu.
A jeśli chodzi o wagę to czytałam, że często dziewczyny mają z nią problem przy PCO. Na szczęście mnie to nie dotyczy, ważę 60 kg , ćwiczę żeby rzeźbić ciało a nie odchudzać i jem zdrowo lekko więc u mnie to na pewno nie jest powodem problemów z zajściem w ciążę. Chociaż absolutnie przyznaję Ci rację, że otyłość wpływa negatywnie na płodność.
Powodzenia! -
Ja teraz przy tym rzucie hashi przytyłam z 8 kilo, ale już dzięki tabletkom i diecie schudłam 5. Lekarz mi powiedział że moje PCO nie jest wywołane moją wagą bo nie mam z nią problemów, na szczęście jem zdrowo więc trzymanie diety to nie jest nie wiadomo jaki wyczyn. Podejrzewam że mój poprzedni lekarz tak mnie zestresował że się zablokowałam.
Czekam na @ i zaczynam pierwszy cykl z clostylbegytemoby pierwszy i ostatni.
kapturnica, natt, Doris-83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Niedziela, wolne i oczywiście zamiast spać do oporu to ja od 7 na nogach.
Dlatego też temp dziś zmierzona wcześniej niż zawsze. Po wczorajszym śluzie, wzroście libido i bólu jajnika nieśmiało i po cichu liczę na owulkę... ale tak tylko trochę, żeby się nie przeliczyć.
Chociaż wydaje mi się to jeszcze wcześnie.
A co u Was? -
Natt a jesz już Donga?
Chanela głowa do góry!
Izik a powiedz kochana masz nadwagę? Ja jak schudłam 12 kg to mi się udało zajść w ciążę :-)Popieram Cię mimika 1986 :-)Dieta może zdziałać bardzo wiele.
Ja dzisiaj sporo energii.Rano spacer z psem, do kościoła, śniadanie dla gości zrobiłam. A teraz odpoczywam i piszę
PCOS to bardzo złe dziadostwo ale zawsze powtarzam: WALCZ! Walcz każdego dnia :-)Czasami sił brak, ale WALCZ!
Jutro usg.A mój mąż wyjeżdża w delegacje....oczywiście się boje. Wyczytałam gdzieś,że na dobrym sprzęcie już w 21 dniu po ovu można zobaczyć serduchoJa mam nadzieję,że jutro zobaczę kijaneczkę w pęcherzyku
Jestem cały czas z Wami!
natt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Doris!
Powodzenia jutro.
Tak zaczęłam brać Donga, dziś był trzeci dzień (biorę dwa dziennie).
Chyba wezmę przykład z Ciebie i też zacznę brać jakiś neopersen czy coś bo mam takie nerwy, że szkoda słów. Miałam dziś odpoczywać ale postanowiłam ulżyć trochę moim nerwom i dałam sobie wycisk fizyczny. Trochę mi lepiej.
Aż mi się marzy czasem żeby pier**nąć drzwiami w robocie i powiedzieć 'bujajcie się, wybywam na macierzyński a wy róbta co chceta!'Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 13:08
Doris-83 lubi tę wiadomość
-
Natt ja mam tak samo :-)Bo karwa wszyscy w robocie myslą,że młoda kobita to nie powinna mieć dzieci i tylko pomnażać majątek szefa.
A neopersen forte daje radę!
Ja już nie łykam ale i mam teraz inne podejście życiaaja lubi tę wiadomość