X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik a co na to twój lekarz? moze musisz zmienić lekarza, napewno jest jakiś spób leczenia

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) pamiętam jeszcze staranka, wiadomo były ciężkie chwile, ale same staranka były takie przyjemne :p teraz troszkę cierpie, dochodze do siebie i nie jest kolorowo, ale zagoi się i nie będę pamiętała, Malusze wszystko wynagradza, tylko nie mogę się jeszcze cieszyć tym macierzyństwem w pełniprzez te niedogodności no ale... Czego się nie zniesie :)
    malutki jest cudowny, właśnie z tatusiem na spacerku pierwszym dłuższym, ja odpoczywam. Sebza mam nadzieje,że już niebawem Ci się uda, bo ja z drugim to jeszcze troszkę :p więc nie warto czekać :p

sebza, Doris-83, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    ovufriend jest przydatny zdrowym osobom mi daje nie potrzebne nadzieje ponieważ testy owu pozytywne temperatura super śluz super owulacje wykrywa a przecież jej nie mam.

Izik a skąd wiesz, że nie ma? Robią się torbiele czy co?

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 a zazywałaś tabletki antykoncepcyjne w leczeniu PCOS?
    w którym cyklu się udało zdobyć zieloną kropkę?

• Topola Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno, dawno nie pisałam na tym wątku, ale nie jestem tutaj całkiem nowa :)
    Serdecznie gratuluję na początku tym, którym się udało i nieustannie trzymam kciuki za te ciągle starające się (w tym ja).
    Mam PCOS stwierdzone na mojej pierwszej wizycie u ginekologa jako młody podrostek, zawsze o tym wiedziałam. Długie lata brałam tabletki anty i wogóle o tym nie myślałam. Od roku staramy się z mężem o dziecko i w tym miesiącu była moja pierwsza owulacja od wielu, wielu lat!!! :D Zaczęłam stymulację Clo. Teraz czekamy.

Izik, nie przejmuj się. Ja mam AMH >160!!!! Moja ginekolog jak to zobaczyła to powiedziała, że jeszcze w życiu nie widziała takiego wysokiego! :P
    Ale nie kazała mi się tym tak bardzo martwić. Potwierdza to PCOS, a z dwojga złego lepiej mieć za wysokie niż za niskie. Powiedziała mi, że największy mój problem w związku z tym jest taki, że musimy być baaardzo ostrożne ze stymulacją bo jak te wszystkie jajeczka zaczną na raz dojrzewać to będzie to dość niebezpieczne. Ale byłam pod stałą kontrolą i urósł tłuściutki jeden dominujący, jak bozia przykazała.

Izik, gosia81, sebza, Doris-83 lubią tę wiadomość

• Izik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa otuchy;-)

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, na razie tylko jeden test wykonany. Jeszcze trzeba na betę polecieć. Ale powiem wam że mi dużo dała zmiana lekarza. Tamten zlecał tylko badania i gnębił. A ten od razu powiedział co i jak, odpowiedział na moje pytania, pocieszył i dał nadzieję że powinno się udać już w pierwszym cyklu. A tak właśnie się stało, jeszcze niedowierzam, ale to zaskakujące ile potrafi dać dobre podejście lekarza.

kapturnica, gosia81, sebza, natt, Izik, HANA lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela, no ja oczom nie wierzę! O ty ŁOZBUZIARKO :D W PIERWSZYM CYKLU?!? - JA CHYBA TEGO JESZCZE NIE WIDZIAŁAM NA TYM FORUM!!!

Gratuluję i czekam na wieści z bety!

Doris-83 lubi tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro wynik dziewczyny, nie omieszkam poinformować :)
    widzisz Gosiu co robi pozytywne nastawienie lekarza :)

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela a dostałaś jakies porządne leki że zaskoczyłaś?:) Gratuluje ciesze się że CI się UDAŁO:

Chanela a z jakiego jesteś wojwództwa?:) może slask albo małopolska;) to mi kogos sensowenego polecisz

• Chanela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety Andi, jestem z dolnośląskiego. Też szukałam, dopiero za trzecim razem znalazłam lekarza który dał mi przede wszystkim wiarę.
    Zaczęło się od zdiagnozowania PCO w listopadzie. Diety itp. Ale cały czas coraj gorzej się czułam. Doszło hashimoto do tego i niedoczynność. Jak tylko wyregulowałam hormony i zeszłam z wagi (6 kg) dzięki metforminie również, poszłam do tego który mi teraz pomógł i powiedział że zobaczymy z clo. No i za pierwszym razem się udało. :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela :D Wielkie gratulacje :D

Chanela lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela super wieści! Gratuluję! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak super słyszeć że ktoś pokonał PCO :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela witamy w gronie tym co się udało przechytrzyć PCO:-) :-) :-) :-)
    Ja znowu w szpitalu wylądowałam ale tym razem tylko na 3 dni i jestem już w domku.
    Jutro idę na wizytę do swojego gina:-)

A wy walczcie!!! Każdego dnia :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjjjj Doris co się działo?
    Mam nadzieję ,że wszystko w porządku...

• Chanela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a kiedy poszłaś do lekarza? Który to był tydzień? Jutro odbieram betę i dowiem się co i jak, w piątek będę chciała powtórzyć żeby sprawdzić przyrost. No i trzebaby do lekarza zadzwonić i się umówić tylko nie wiem czy to jeszcze nie jest za wcześnie. Bardzo chciałabym już wiedzieć czy wszystko jest ok.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela, a jak się czujesz? Domyślałaś się, że może być ok, czy było zupełnie jak zawsze? :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela mozesz isc po 30dc (ovu14dc) pecherzyk rosnie od tego czasu po 1 mm na dobę, no ale to nic sie nie dowiesz oprocz czy jest macicy a mozesz sie zdenerwowac jak będzie za maly. No i mozesz pojsc dopiero 8 tyg zeby w spokoju zobaczyc serduszko i zarodek :)

No ja nie zapomne o starankach nigdy, ale nie żałuję tych miesiecy przeplakanych, nie zaluje niczego z czego zrezygnowalam zeby zajsc w ciaze, wrecz przeciwnie jestem dumna z wytrwalosci (ale bylo ciezko byc wytrwalym)

Sebzo za Ciebie szczegolnie trzymam kciuki!

Nina, kasjja lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza od poniedziałku mam zawroty głowy i mi słabo, i jak przepraszam za wyrażenie robię siku to czuję jak mnie ciągnie macica.
    A do lekarza jestem umówiona na środę bo w czwartek lecimy na tydzień do Irlandii i lekarz powiedział że będę bardziej spokojna jak zobaczę fasolkę. Powiedział też że nie widzi potrzeby żeby robić jutro drugi raz betę bo mi mówił że wszystko u mnie wygląda ok, to ten wcześniejszy tak mnie nastraszył.
    A moja beta z wczoraj to 44,1 co wg harmonogramu wskazuje na 3 tydzień :)

Izik, natt lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ