PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe
pamiętam jeszcze staranka, wiadomo były ciężkie chwile, ale same staranka były takie przyjemne :p teraz troszkę cierpie, dochodze do siebie i nie jest kolorowo, ale zagoi się i nie będę pamiętała, Malusze wszystko wynagradza, tylko nie mogę się jeszcze cieszyć tym macierzyństwem w pełniprzez te niedogodności no ale... Czego się nie zniesie
malutki jest cudowny, właśnie z tatusiem na spacerku pierwszym dłuższym, ja odpoczywam. Sebza mam nadzieje,że już niebawem Ci się uda, bo ja z drugim to jeszcze troszkę :p więc nie warto czekać :psebza, Doris-83, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Izik wrote:ovufriend jest przydatny zdrowym osobom mi daje nie potrzebne nadzieje ponieważ testy owu pozytywne temperatura super śluz super owulacje wykrywa a przecież jej nie mam.
Izik a skąd wiesz, że nie ma? Robią się torbiele czy co? -
Cześć dziewczyny. Dawno, dawno nie pisałam na tym wątku, ale nie jestem tutaj całkiem nowa
Serdecznie gratuluję na początku tym, którym się udało i nieustannie trzymam kciuki za te ciągle starające się (w tym ja).
Mam PCOS stwierdzone na mojej pierwszej wizycie u ginekologa jako młody podrostek, zawsze o tym wiedziałam. Długie lata brałam tabletki anty i wogóle o tym nie myślałam. Od roku staramy się z mężem o dziecko i w tym miesiącu była moja pierwsza owulacja od wielu, wielu lat!!!Zaczęłam stymulację Clo. Teraz czekamy.
Izik, nie przejmuj się. Ja mam AMH >160!!!! Moja ginekolog jak to zobaczyła to powiedziała, że jeszcze w życiu nie widziała takiego wysokiego!
Ale nie kazała mi się tym tak bardzo martwić. Potwierdza to PCOS, a z dwojga złego lepiej mieć za wysokie niż za niskie. Powiedziała mi, że największy mój problem w związku z tym jest taki, że musimy być baaardzo ostrożne ze stymulacją bo jak te wszystkie jajeczka zaczną na raz dojrzewać to będzie to dość niebezpieczne. Ale byłam pod stałą kontrolą i urósł tłuściutki jeden dominujący, jak bozia przykazała.Izik, gosia81, sebza, Doris-83 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za słowa otuchy;-)4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Hej dziewczyny, na razie tylko jeden test wykonany. Jeszcze trzeba na betę polecieć. Ale powiem wam że mi dużo dała zmiana lekarza. Tamten zlecał tylko badania i gnębił. A ten od razu powiedział co i jak, odpowiedział na moje pytania, pocieszył i dał nadzieję że powinno się udać już w pierwszym cyklu. A tak właśnie się stało, jeszcze niedowierzam, ale to zaskakujące ile potrafi dać dobre podejście lekarza.
kapturnica, gosia81, sebza, natt, Izik, HANA lubią tę wiadomość
-
niestety Andi, jestem z dolnośląskiego. Też szukałam, dopiero za trzecim razem znalazłam lekarza który dał mi przede wszystkim wiarę.
Zaczęło się od zdiagnozowania PCO w listopadzie. Diety itp. Ale cały czas coraj gorzej się czułam. Doszło hashimoto do tego i niedoczynność. Jak tylko wyregulowałam hormony i zeszłam z wagi (6 kg) dzięki metforminie również, poszłam do tego który mi teraz pomógł i powiedział że zobaczymy z clo. No i za pierwszym razem się udało.hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chanela witamy w gronie tym co się udało przechytrzyć PCO:-)
Ja znowu w szpitalu wylądowałam ale tym razem tylko na 3 dni i jestem już w domku.
Jutro idę na wizytę do swojego gina:-)
A wy walczcie!!! Każdego dniaChanela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Doris a kiedy poszłaś do lekarza? Który to był tydzień? Jutro odbieram betę i dowiem się co i jak, w piątek będę chciała powtórzyć żeby sprawdzić przyrost. No i trzebaby do lekarza zadzwonić i się umówić tylko nie wiem czy to jeszcze nie jest za wcześnie. Bardzo chciałabym już wiedzieć czy wszystko jest ok.
-
Chanela mozesz isc po 30dc (ovu14dc) pecherzyk rosnie od tego czasu po 1 mm na dobę, no ale to nic sie nie dowiesz oprocz czy jest macicy a mozesz sie zdenerwowac jak będzie za maly. No i mozesz pojsc dopiero 8 tyg zeby w spokoju zobaczyc serduszko i zarodek
No ja nie zapomne o starankach nigdy, ale nie żałuję tych miesiecy przeplakanych, nie zaluje niczego z czego zrezygnowalam zeby zajsc w ciaze, wrecz przeciwnie jestem dumna z wytrwalosci (ale bylo ciezko byc wytrwalym)
Sebzo za Ciebie szczegolnie trzymam kciuki!Nina, kasjja lubią tę wiadomość
-
sebza od poniedziałku mam zawroty głowy i mi słabo, i jak przepraszam za wyrażenie robię siku to czuję jak mnie ciągnie macica.
A do lekarza jestem umówiona na środę bo w czwartek lecimy na tydzień do Irlandii i lekarz powiedział że będę bardziej spokojna jak zobaczę fasolkę. Powiedział też że nie widzi potrzeby żeby robić jutro drugi raz betę bo mi mówił że wszystko u mnie wygląda ok, to ten wcześniejszy tak mnie nastraszył.
A moja beta z wczoraj to 44,1 co wg harmonogramu wskazuje na 3 tydzieńIzik, natt lubią tę wiadomość