PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja zakupilam clear blue digital dual hormone
http://www.amazon.co.uk/Clearblue-Digital-Ovulation-Hormone-Indicator/dp/B00BSNL77I/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1403385152&sr=8- ...one wykrywaja nie tylko pik lhale takze drugi hormon estradiol ..Uzywala moze ktoras z Was te testy?? -
Mi na ten przykład testy na okrągło wychodziły pozytywnie cały cykl.. ale AMH mam bardzo wysokie 22 więc pewnie dlatego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 19:49
4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
izik akurat amh nie ma nic do rzeczy..jezeli testy lh wychodza ci caly czas pozytywnie to z tego wzgl ze hormon lh jest u ciebie caly czas podwyzszony,,,Tak czesto bywa przy pcos.....Ale rowniez wiele kobiet robi tetsy owulacyjne i wychodza im prawidlowo w dobrych dniach cyklu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 19:55
Izik lubi tę wiadomość
-
Heloł Kochane
Ja testy owulacyjne robiłam , wychodziły pozytywne i była dupa czyli nic.
Lepszy efekt to obserwowanie swojego ciała, temperatury.
WALCZCIE Kochane bo warto.
Ja jutro ważny dzień. USG prenatalne. Trzymajcie kciuki.Izik, Chanela, natt, HANA, aja lubią tę wiadomość
-
Ja tez robiłam testy i przy PCO nie warto. Pozytywne byly nawet jak owulacji brak. Paski pokrywały sie z mikroskopem, nawet wstawialam (na temat o mikroskopach) ladne zdjecia paprotek owulacyjnych, a owulki i tak bylo.
Chcialabym sie czyms z Wami podzielic, jako że kiedys mieszkalam na tym forum i żyłam tylko nim i dziewczynami które tutaj walczylySpisywalam w pamietniku emocje jakie towarzyszyly mi przez ten koszmar walki z PCO.
Spiełam sie do zlepienia tego w całosc bo kiedys takie teksty mnie budowaly troche. Jezeli miałybyście ochotę do poczytania to zapraszam.
<edit: pozwolę sobie zrobić update dla potomnych, ponieważ link już nie jest aktywny>Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 22:24
kapturnica, kis, Chanela, gosia81, sebza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHANA - wlasnie przeczytałam Twój blog, bardzo mi sie podoba i sadze, ze odzwierciedla on historie niejednej kobietki z Pcos, ja to cholerstwo rownież posiadam, zapewne miałam je dużo wczesniej, a niestety dowiedziałam sie moze z pól roku temu i to jak zaczęłam sie starać o dziecko, od lat miałam jednego gina i jak mu sie skarzylam, ze mam @ od zawsze co 2 miesiace, ze tradzik i nadmierne owlosienie, to on uspil moja czujność i zawsze twierdził że taka juz moja uroda. Dopóki ja sama na własna rękę nie zrobiłam badań i jak pokazalam mu swoje wyniki, nagle w ten sam dzień postawił diagnozę. A wczesniej to co, nie widzial tego na USG? Z ciekawości przejrzałam USG zdjęcia z przed 2 lat i tam juz było widać caly sznur pecherzykow... Brak słów, gina oczywiście zmienilam, biore Bromka na PRL, tsh w porządku i nieco podwyższony testosteron. Oczywiście biore clo, a chłopak witaminki na nasienie, ze stymulacja staramy sie od lutego 2014, jednak nadal bezskutecznie... Zobaczymy co przyniosą kolejne miesiace... Trzymam kciuki za wszystkie staraczki !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 21:36
-
nick nieaktualnyJa na razie znikam...
Czekają mnie teraz cztery pozytywnie zakręcone tygodnie z siostrą pod jednym dachem a potem dwa tygodnie totalnego luzu na wakacjach także odpuszczam temperatury i inne bajery.
Teraz tylko bzykanie na spontanie w ukryciu przed siostrą, rodzicami i teściami więc nie lada wyczyn!
Do obserwacji wrócę w sierpniu ze zdwojoną siłą!
Wam życzę pięknych zielonych kropeczek a już zaciążonym dużo zdrowia dla Was i Maluszków!sebza, Izik, weronika86, Doris-83, HANA lubią tę wiadomość
-
anna255, to tak jak moja wcześniejsza gin . Przez rok czasu nie powiedziała mi o pco, z powietrza przytyłam 12kg a ona mi mówiła, że to po clo tak reaguję .. dopiero jak poszłam do innego gin i do kolejnego powiedzieli od razu o pco . Od razu metformax, wtedy zmienił mi sie apetyt nie miałam ciągątek na słodkie itp...