PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Girl25 wrote:I to tak się nazywa tak? Robi się też na czczo?
Anna, wątroba nie może Cię boleć bo jest to jedyny nieunerwiony narząd. Możesz odczuwać dyskomfort z prawej strony podbrzusza po np. Przejedzeniu albo jedzeniu tłustych rzeczy.
My, osoby które i tak bardzo mordują wątrobę różnymi lekami powinny zadbać o odpowiednią lekkostrawaną dietę, unikać alkoholu, papierosów, pić wodę z sokiem z cytryny, dużo wody o niskiej zawartości sodu, herbatki ziołowe, miętę. Wątroba musi się sama zregenerować a nie oglupiać organizm jakimiś suplementami na wątrobę czy przeciwbólowymi. Przerabialam to nie raz nie dwa więc wiemAnna255 lubi tę wiadomość
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
nick nieaktualny
-
Dokładnie . Ok popytam jutro w laboratorium ale pewnie dopiero w styczniu je zrobie... I tak do ginekologa idę w maju albo czerwcu zależy kiedy będę miała początek cyklu. Znalazłam takiego który jest dobry i ktory podejmie się mojej stymulacji. Powiedział też ze moje wyniki niewykluczaja stymulacji. Tylko czy jest sens isc do niego 10 dnia cyklu? Skoro mój cykl trwa 48-56 dni[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyMam wykaz badań LSH itp, tylko zwlekam z nimi ponieważ dostałam okres i nie wiem czy podczas okresu te wszystkie badania z krwi wyjdą identycznie jak po okresie? Drugą rzeczą jest grypa która w obecnej chwili mam tzn. katar, lekki kaszel. Badania trochę kosztują stąd chce miec pewność że poprawnie je zrobię.
-
Znalazłam ginekologa który podejmie się mojej stymulacji . Powiedzial ze patrząc na moje wyniki nie można jej wykluczyć także pewnie na tym się skończy... Ale chociaz nie musze iść do endokrynologa i płacić 250 zł tylko 150 i przy częstym usg mniej weźmie[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Jeśli chodzi o badania hormonów, w którym dniu cyklu należy je wykonać to jest tak:
1. progesteron - między 21-28 dc (7 dni przed spodziewaną miesiączką)
2. między 2 a 4 dniem cyklu:
- FSH
- LH
- DHEAS
- estradiol
3. dowolny dzień:
- TSH
- PRL
- AMH
- wolny testosteron4getting lubi tę wiadomość
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
Girl25 wrote:Znalazłam ginekologa który podejmie się mojej stymulacji . Powiedzial ze patrząc na moje wyniki nie można jej wykluczyć także pewnie na tym się skończy... Ale chociaz nie musze iść do endokrynologa i płacić 250 zł tylko 150 i przy częstym usg mniej weźmieStaraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
-
Hej;)
Dziś zaczęłam nowy cykl. Od 3dc 2x1 tabl. Clo, od 2 tyg biorę metformax 500 3x1.
Mam nadzieję, że pojawi się u mnie pęcherzyk chociaż jeden w tym miesiącu (
A jak u was idą starania?Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
magdab wrote:Hej;)
Dziś zaczęłam nowy cykl. Od 3dc 2x1 tabl. Clo, od 2 tyg biorę metformax 500 3x1.
A jak u was idą starania?
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualnyHej jestem nowa w tym temacie...
Staramy sie z mezem o malucha juz rok i 7 miesiecy... 2 tyg temu mieliśmy wizyte w klinice leczenia niepłodności i stwierdzono u mnie pcos... decyzja - stymulacja... dostalam tabsy na wywolanie i lekarz powiedział ze jak tylko dostane @ to telefon i przyjeżdżać... ale @ przyszla nastepnego dnia... szybko tel do lekarza ale obliczył ze monitoringi wypadna w czasie swiat... wiec decyzja 5 dni @ i od 5 dnia 20 tabsow na wywolanie zeby @ przyszla w miare szybko i wtedy do niego po zastrzyki i objasnienie co i jak... wtedy beda już moje świeże wyniki z krwi (pobrali mi 5 fiolek) i krwi meza... co do zastrzykow to jesli dobrze zrozumialam to bedzie to gonal f 900... czy ktoras z was miala te zastrzyki? -
magdab wrote:Agi, metforminę zapisał mi gin. Po usg dopochwowym-obraz typowy dla pco i po badaniu androstendionu w górnej normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:49
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
magdab wrote:Hej;)
A jak u was idą starania?
trzymam kciuki:) ja jestem w trakcie drugiego cyklu z clo, nie biore zadnych innych lekow! jestem w 26 dn cyklu, jeszcze ok tydzien i cykl od nowa ehhh, tylko ja biore clo 1x1 od 5 do 9 dn cyklu
w tym cyklu okolo kilka dni po owulacji zaczelam bardzo odczuwac jajniki oba, kłuje i boli mam nadzieje ze nic tak zlego sie nie dzieje ehhhAniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie...