Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • magdab Przyjaciółka
    Postów: 134 44

    Wysłany: 29 grudnia 2014, 01:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez krzywej cukrowej. Biorę dawkę 3x 500.
    Clo zaczęłam już dziś 2-6dc. Jutro idę na DHEAS FH LHS i testosteron.

    Agi83 lubi tę wiadomość

    Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • magdab Przyjaciółka
    Postów: 134 44

    Wysłany: 29 grudnia 2014, 01:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    *LH i FSH

    Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • Agi83 Autorytet
    Postów: 1246 1052

    Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdab a jaka masz wagę/wzrost?

    W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3663 495

    Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj mialam dziwne plamienie... to moj 20 dc wiec to za wczesnie nawet na te plamienia ktore mialam zazwyczaj 13 przed @, chyba ze jakims cudem okres dostane ok. 11 stycznia ew. do 15 czyli po 33 dc albo 37, ale zdarzaly mi sie cykle gdzie mialam miesieczne cykle ale to bylo zaraz po odstawieniu tabletek

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • magdab Przyjaciółka
    Postów: 134 44

    Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, jestem raczej chuda, ale umięśniona. Mam 175cm i ważę 62kg

    Agi83 lubi tę wiadomość

    Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • Agi83 Autorytet
    Postów: 1246 1052

    Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab wrote:
    Agi, jestem raczej chuda, ale umięśniona. Mam 175cm i ważę 62kg
    Moim zdaniem idealnie.... ;)

    W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png
  • magdab Przyjaciółka
    Postów: 134 44

    Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki
    Testosteron 0, 18ng/ml (norma 0, 09-0, 89)
    LH 10, 9 IU/l (norma 0, 8-18, 0)
    FSH 6, 87 IU/l (norma 2, 2-15, 0)

    Wychodzi stosunek 1, 59....
    Ktoś pomoże zinterpretować? :(

    Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdab co do stosunku nie pomogę, ale zainteresowala mnie norma testosteronu bo ja mialam normy 0,03-0,43 wiec zglupialam... oczywiscie mialam za wysoki... zobacze jaki bedzie teraz bo w klinice pobrali 5 fiolek na serie nowych badan...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 16:41

  • magdab Przyjaciółka
    Postów: 134 44

    Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, spójrz czy zgadzają się jednostki. Wszydtw zależy od laboratorium, w którym wykonuje się badania.

    Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab tak wszystko się zgadza... hmmmm... może znaczenie ma też to, że mieszkam za granicą...

  • magdab Przyjaciółka
    Postów: 134 44

    Wysłany: 31 grudnia 2014, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie ;)

    Asiak lubi tę wiadomość

    Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • rebe Autorytet
    Postów: 1971 965

    Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 21:25

    Asiak lubi tę wiadomość

    mhsvl6d8myv1scse.png
    starania od 2014, PGD NGS: ❄️❄️❄️ Crio 02.19 i 04.19 nieudane, crio 06.19: 14 dpt beta 1613, 16 dpt beta 3391, 19 dpt 7172, 7t4d mamy ❤️
  • magdab Przyjaciółka
    Postów: 134 44

    Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebe, super! :)
    Ja nawet nie chcę wiedzieć ile by trwały moje cykle gdyby nigdy duphaston. Wolę krótsze, ale za to większa możliwość na owulke :)
    Ja przyznam szczerze, że pofolgowalam sobie w ten świąteczno-noworoczny czas a teraz mam wyrzuty że może mi przepaść cykl owulacyjny :( w środę mam monitoring, ale nic nie czuję jajnikow po Clo :(

    rebe, Asiak lubią tę wiadomość

    Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • Asiak Autorytet
    Postów: 377 217

    Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Rebe!
    Dieta + leki + mąż + wiara to przepis na sukces, a i jeszcze niestety cierpliwość trzeba dołożyć :-(
    Magdab chyba nie tylko Ty pofolgowałaś z dietą w świeta, ja też, ale nie dajmy sie zwariować, nie codzień mamy świeta, teraz tylko trzeba na nowo zabrać sie za siebie :-).
    U mnie mija pierwszy cykl z medforminą, nie miałam monitoringu, ale miałam wyjątkowo uporczywe bole owulacje, trwały prawie cały czas plodny, juz kilka miesiecy nie miałam takich bóli, dlatego zakładam że owulacja sie odbyła, zobaczymy czy przyniesie to jakiś efekt :-) do okresu jeszcze 2 tyg i 16 stycznia wizyta u lekarza, jeśli nie będzie ciąży to zaczynamy stymulacje chyba CLO...

  • magdab Przyjaciółka
    Postów: 134 44

    Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 tyg. biorę metforminę i pierwszy raz mi się zdarzyło, że w trakcie brania duphastonu dostałam @ a nie jak zwykle 3-4 dni po odstawieniu.
    W ogóle jakiś dziwny ten cykl. Przez te wszystkie objawy wzięliśmy się z M. Do pracy <3 już od 6dc bo nie ma co zwlekać. Obijaliśmy się od września więc pora nadrobić ;)

    Jajniki nadal baaardzo spokojne. Nie wiem czy coś z tego będzie :/

    Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • Asiak Autorytet
    Postów: 377 217

    Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w tych naszych staraniach pamiętajmy ze najważniejsi są mężowie, bez nich sie nie uda, nie ma co sie "starać" tylko trzeba DZIAŁAĆ :-)

    HANA lubi tę wiadomość

  • magdab Przyjaciółka
    Postów: 134 44

    Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak wrote:
    Dziewczyny w tych naszych staraniach pamiętajmy ze najważniejsi są mężowie, bez nich sie nie uda, nie ma co sie "starać" tylko trzeba DZIAŁAĆ :-)


    Dobrze mówisz! Bez nich i ich wsparcia nie miałoby to sensu. Dlatego kochajmy ich i mówmy im miłe słowa! :)

    Odnośnie mężczyzn i starań o dziecko: jak usłyszę od kogokolwiek, że starają się o dziecko i decydują się na leczenie od razu na tapetę idzie ona i ON! Niejednokrotnie leczenie u mężczyzn jest dłuższe niż kobiet. Niech nikt nam nie wmawia, że to po stronie nas-kobiet leżą problemy.

    Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63935

    Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma prośbe czy możecie podlajkowac moj post do eksperta bo kompetencje mojego ówczesnego gina pozostawiają wiele do życzenia..
    Z góry dziekuje

    https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/interpretacja-badania-usg,5802.html

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:) nie wiem za bardzo od czego zacząć pisać... Poczytuję już od jakiegoś czasu wpisy Was wszystkich i może pora zapytać o poradę:) 10 lat temu przez rok brałam tabletki, po czym przestałam miałam problemy cyklem brałam luteinę i po czasie okazało się, że mam nadżerkę i przy okazji USG lekarka wychaczyła prawdopodobieństwo policentrycznych jajników jednak po zabiegu zamrażania cykl wrócił do normy a że nie planowałam potomstwa to sprawa z jajnikami ucichła. Resztę lat w użyciu były tylko gumki:P, co jakiś czas kontrolne badania i dopytywanie lekarza czy brązowe plamienie które miałam przed okresem nie są jakimś problemem zdrowotnym, ale zapewniano mnie że nie. W lipcu z mężem postanowiliśmy że w końcu pora na potomka i zaczęliśmy starania nad nowym życiem, myślałam że pójdzie szybko ale się pomyliłam... we wrześniu byłam u gina i powiedział ze jak do wiosny się nic nie pojawi to żebym przyszła na obserwację cyklu a że należę (niestety) do osób niecierpliwych poszłam w poniedziałek prywatnie do poleconego lekarza i po zrobionym USG powiedział o PCO ale najpierw zalecił mi inne badania (posiew z wydzieliny pochwy, mykoplazmę, ureaplasmę i chlamedię -podobno wszystkie są płatne ) bo w sierpniu miałam przebytą infekcję a nie robiłam badania tylko wzięłam doustnie lekarstwo przepisane przez internistę bo do mojego się nie dopchałam i mam przyjść z wynikami. I teraz powiedzcie co mam zrobić robić zlecone bania czy poczekać do wiosny i pójść do swojego a przyznam się że od października jestem niemalże cały czas chora od 23.12 biorę antybiotyk jeszcze przez 10 dni :(
    Jeśli któraś z Was jest mi wstanie coś podpowiedzieć to proszę i dziękuję :)

  • Agi83 Autorytet
    Postów: 1246 1052

    Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apsik rób badania bo tak czy siak przy pco musisz ich wiele zrobic... Przynajmniej będziesz wiedzieć czy innego dziadostwa nie ma....

    magdab lubi tę wiadomość

    W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego