Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • zuve Znajoma
    Postów: 22 3

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieso chude indyk piersi kurczaka ryby . Czytam etykiety na produktach niestety we wszystkim jest cukier :(((

    PCO + insulinooporność
    glucophage XR 1x1500
    suplementacja: inofem, sioła ojca sroki nr 3, L-Arginina, NAC, Fertilcare
    DIETA /IG poniżej 55/
  • zuve Znajoma
    Postów: 22 3

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam też i radziły mi dziewczyny żeby pić miętę i jeść cynamon jako przyprawę.nie wiem jak jest u ciebie z poziomem testosteronu ale mięta podobno to obniża. Pije 2x dziennie

    PCO + insulinooporność
    glucophage XR 1x1500
    suplementacja: inofem, sioła ojca sroki nr 3, L-Arginina, NAC, Fertilcare
    DIETA /IG poniżej 55/
  • Niunka87 Przyjaciółka
    Postów: 99 77

    Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :)
    wyniki nowe bede miala dopiero za tydzien to sie wiecej dowiem.

    Szczesliwa mama 2015 :)
    staramy sie o drugie
  • Myszaka76 Ekspertka
    Postów: 412 63

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! Dziewczyny ja leczę się w Invimedzie i tam przyjmuje dietetyk, mam duży problem z utrzymaniem wagi i się zastanawiam czy warto udać się do takiego dietetyka z kliniki? W sumie myślę, że to dobry pomysł, bo ona zawsze może zerknąć na moje wyniki badań itd. Co wy uważacie? Któraś z Was korzystała z takiej opieki?

    2x1nxuun6jmzurfc.png

    Hashi i PCO - Grudzień 2016
    Invimed pierwsza wizyta - Marzec 2017
    Insulinooporność i słabe wyniki nasienia - Kwiecień 2017


    Łykam euthyrox i metforminę!
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moze rozkrecimy ten watek bardziej bo nic tu sie w nim nie dzieje. Oczywiscie mam ten sam problem co wy PCO stwierdzone w sumie nie dawno bo w listopadzie 2017. Jednak chorowalam na to juz od dawna. Miałam dość wysoki testosteron ale wczoraj robiłam badania i obniżył sie i jest w normie chyba przez glucophage xr zazywam 3mies

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuve wrote:
    Czytałam też i radziły mi dziewczyny żeby pić miętę i jeść cynamon jako przyprawę.nie wiem jak jest u ciebie z poziomem testosteronu ale mięta podobno to obniża. Pije 2x dziennie

    Tez pilam miete 2x dziennie na obniżenie testo ale wymieklam ale ponoć dobrze działa

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • dalinka Koleżanka
    Postów: 85 7

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również mam Pcos od 19 roku życia nie jest łatwo niestety ale nie poddaje się

    c55f3e3kgczaomnj.png
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalinka wrote:
    Również mam Pcos od 19 roku życia nie jest łatwo niestety ale nie poddaje się

    A konkretnie to z jakimi hormonami masz problem i ile w sumie masz juz cykli stymulowanych bo widze wnie opisie clo+lamette bierzesz je jednoczesnie w jakich dawkach

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • dalinka Koleżanka
    Postów: 85 7

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isulinoopornosci nie mam, tarczyca tez ok.
    Stosunek lh:fsh 1:3. Od zawsze okres bardzo nieregularny lub czasami wcale wiec na to bralam 5lat diane 35. Potem przyszla decyzja ze trzeba sie zacząć starac o dziecko. I tak pierwsza stymulacja clo 3x1 nic, potem clo 2x2+co drugi dzien merional nic, nastepny sam merional codziennie dalej nic, menopur 1 pęcherzyk i Luf, gonal 3 pęcherzyki hiperstumulacja ciaza i poronienie 6tc, teraz również gonal i cb.
    Tylko po gonadotropinach wystepuje owulka ale to niestety nie tani temat...

    A u Ciebie jak to wyglada?

    A teraz clo2x2 lametta2x2 nic nie ruszylo i dr dopisal zastrzyki menopur 75 ok 7szt i sa dwa cialka zolte za tydz testuje

    9 cykl staran teraz

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 20:13

    c55f3e3kgczaomnj.png
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tak ze jako nastolatka mialam nieregularne cykle nawet powyżej 60 dni ale wtedy nikt mnie nienie diagnozowal. Zaszlam w ciaze jak mialam 21l potem prze 7 lat bralam tabletki anty wiec pco ucichlo byl spokój. W grudniu 2016 przestalam brac tabletki @ wróciła od razu . Co miesiac mialam @ tez roznie ale byla i postanowilam zajsc w ciaze w lipcu ai tu sie okazalo ze nie mam @ i tak przez 2 mies wiec udalam sie do gin ciaze wykluczl. Trzeba bylo szukac przyczyny robilam wszystkie hormony testosteron wtedy wyszedl duzo ponad norme i prolaktyna. Wyladawalam nawet u endo zaleci dalsze badania dheas 17oh prog, anty tpo i inne hormony. Na nastepnej wizycie po tych wynikach stwierdzil pco. Moja gin stwierdzila zesprinter nie ma co czekac przepisala clo 1x1 to bylo w grudniu 2017 i nic nie uroslo. Teraz wma styczniu mialam juz lamette pecherzyk juz byl i mialam zastrzyk z ovitrelle. No ito nic nienie wyszlo dzis moj 4dc i 2dc znow z lametta

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj robilam jeszcze badania testosteronu i prolaktyny. Ten jest wkoncu w normie ale prlolaktyna za duza

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Hej dziewczyny, pomożecie mi w interpretacji? :)
    4dc

    ASPAT - 15 (do31)
    ALAT - 13 (do31)
    Kreatynina - 0.71 (0.5-1.0)
    Glukoza na czczo - 87.80 (74-106)
    po 1 godzinie: 75.01 (brak podanych norm)
    po 2 godzinach: 93.48 (brak podanych norm)

    DHEA-S - 147.59 ug/dl (normy dla DHEA-S: 25.90- 460.20)

    Prolaktyna: 10.70 ng/ml

    17-OH-Progesteron - 0.19 ng/ml (0.15-1.65 dla fazy foll., czyli mojej)

    Androstendion - 0.80 ng/ml (0.60-2.86)

    Testosteron - 0.11 ng/ml (0.06-0.82)

    SHBG - 7.6 nmol/L (19.8 - 155.2)

    Insulina na czczo: 4.86 (2.6-24.9)
    Po 1h: 21.71
    Po 2h: 25.94

    Dzięki wielkie za pomoc!


    Jak dla mnie to wiekszosc ok jedynie to shbg ponozej normy

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to moze byc przez pco.

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Niunka87 Przyjaciółka
    Postów: 99 77

    Wysłany: 1 lutego 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. watek sie rozkreca :)
    ja nadal czekam na wyniki krwi wiec nawet niewiem co i jak konkretnie.
    Wiem tylko ze mam Pcos
    Po krwi bede miala skierowanie do kliniki tam mam nadzieje, ze dostane Metformine ktora mi pomogla trzy lata temu.
    Pozdrawiam :)

    Szczesliwa mama 2015 :)
    staramy sie o drugie
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 1 lutego 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka87 wrote:
    Hej. watek sie rozkreca :)
    ja nadal czekam na wyniki krwi wiec nawet niewiem co i jak konkretnie.
    Wiem tylko ze mam Pcos
    Po krwi bede miala skierowanie do kliniki tam mam nadzieje, ze dostane Metformine ktora mi pomogla trzy lata temu.
    Pozdrawiam :)


    A powiedz mi w czym tak dokładnie ona pomaga bo ja ją jem juz 3 mies. Endo powiedział mi zeże to na zbicie testosteronu czy na cos by to jeszcze bylo. Testo spadl mi juz do normy

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Niunka87 Przyjaciółka
    Postów: 99 77

    Wysłany: 1 lutego 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja z desperacji poszlan ponad trzy lata temu do lekarza bo juz nic nie pomagalo.
    Trafilam na fajna doktor ktora powiedziala mi tylko tyle ze metrofmina
    jest antycukrzycowa i zeby zobaczyc czy pomoze. Nie robila mi badan od kiedy stwierdzili PCOS
    (mieszkam w UK) wiec niestety niewiem konkretniej ale teraz majac wieksza swiadomosc robie wiecej badan.
    Niewiem co mi te leki daly konkretnie ale po 3 miesiacach zobaczylam pozytywny test :)

    Szczesliwa mama 2015 :)
    staramy sie o drugie
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 1 lutego 2018, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na jakies podstawie stwierdzili u ciebie pcos tylko usg?

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • dalinka Koleżanka
    Postów: 85 7

    Wysłany: 1 lutego 2018, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam naszieje ze bierzesz cos na ta prolaktyne?

    c55f3e3kgczaomnj.png
  • Niunka87 Przyjaciółka
    Postów: 99 77

    Wysłany: 1 lutego 2018, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak najpierw samo usg
    ale potem mialam i krew i laparoskopie ale to wszystko bylo 7 lat temu.
    Teraz staramy sie od drugie mialam kiedys usg i powiedzieli ze mam pcos i wlasnie zrobilam krew aby miec konkretniejsze wyniki.

    Szczesliwa mama 2015 :)
    staramy sie o drugie
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 1 lutego 2018, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalinka wrote:
    Mam naszieje ze bierzesz cos na ta prolaktyne?

    Wlasnie jeszcze nic nie biore dotej pory byla w normie musze isc do lekarza dopiero chyba za tydz

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego