Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PCOS

Oceń ten wątek:
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jooo wrote:
    Witam Też mam podejrzenie PCOS. Ostatni obraz moich jajników w połowie cyklu to pełno pęcherzyków i 2krotnie powiekszony prawy. Miałam nadzieje, że obejdzie się bez Clo ale pewnie też się skusze bo latka lecą. Jeden cykl brałam i był stwierdzony pęcherzyk dominujący ale nie zaskoczyło.Szukam motywacji czy warto brać Clo bo to co znalazłam w necie nasuwa wątpliwości.
    Z góry dziękuje za jakieś info:)

joo a co takiego znalazłaś w internecie??
    ja bralam clo 2 razy i 2 razy zaszłam w ciąże od razu.

a oto efekty brania clo- bliźniaki :)
    c46c4dc4dce947f1a3e64ef.jpg

Paula90, Kami, Nina, Rucia lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Paula90 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulka :) Gratuluje blizniakow :):) :) :)

http://ovufriend.pl/graph/f218632fa0f752934241608f0b61e3f44b9a3ew1m5orzswd.png
  • jooo Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ulala! To jest dopiero motywacja do brania Clo a nawed dwie motywacje. Boje się powikłań zwiazanych z torbielami bo mam tendencje a najbardziej boje się poronienia.

Kami jak narazie obserwuje swoje cykle krótko i nie wiem czy jest owulacja czy nie a, że staramy się już 17 miesięcy to podejrzewam, że jest z nią coś nie tak. Mam 30 lat nie czuje się jakoś staro i że to ostatni dzwonek na dziecko tylko chce miec pewność że jestem wstanie zajść donosić i urodzić dziecko.Wolałabym żeby to było bez chemi ale jak sie nie da to trzeba sie wspomuc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 14:45

28whhqvk14uvxuty.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam dużo o metforminie i przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczona, czyści jajniki z pęcherzyków, do tego doprowadza do spontanicznej owulacji i zmniejsza ilość androgenów, odchudza i reguluje poziom cukru we krwi ale jak napisano, nie każda chudnie i nie każda na tym idzie...ja próbuję;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w osobnej wiadomości dla ulala:

g.gifr.gifa.gift.gifu.gifl.gifa.gifc.gifj.gife.gif

Słodziaki;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 15:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Czytałam dużo o metforminie i przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczona, czyści jajniki z pęcherzyków, do tego doprowadza do spontanicznej owulacji i zmniejsza ilość androgenów, odchudza i reguluje poziom cukru we krwi ale jak napisano, nie każda chudnie i nie każda na tym idzie...ja próbuję;-)

Muzarcia a u Ciebie sie poprawilo po metforminie ? jaka bierzesz dawke jesli wolno spytac ? ja juz jestem na tym leku 3 miesiace i niestety zadnych efektow wiec zastanawiam sie czy nie spytac gine o zwiekszenie dawki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w sumie teraz trzeci miesiąc ale brałam w kratkę, teraz dopiero regularnie biorę...waga spadła o 4 kg przez dwa miesiące łącznie brałam OC-35 , Bromergon 2tabletki i ten metformax ale niestety nieregularnie, przeważńie raz dziennie...ale nie wytrzymałam...teraz Diane tj.OC-35 odstawiłam i lepiej się czuję, jak nie będzie owulki to dołożę 3 dawkę w porze obiadu ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wrzucimy do stopek wykresy...łatwiej by było podejrzeć ;-) Prowadzicie wykresy i pomiary tempki?
    Mogę Wam wrzucić mój pierwszy cykl na ovu ale uprzedzam jest baaardzo ciekawy;-)
    Kami jaką masz dawkę teraz tej metforminy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 15:05

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję bliżniaków:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia ;-) Witaj;-) Jesteś ;-)?

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Muzarciu:)jestem :)widzę ,że i Ty zostałaś?
    może tutaj u dziewczyn będziesz się lepiej czuła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 15:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie tak...na pewno jest spokojniej i nie ma takiego natłoku informacji...fasolka, pzu, mąż, wąż, pies...rozumiesz co mam na myśli...wpadłam, bo m. śpi po pracy...fajnie, że Ciebie tu spotkałam...nie wylogowałam się jeszcze i chciałam pogadać z dziewczynami, które są w temacie PCOS itp. one wiedzą o czym ja piszę, albo i nie;-) ?!

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    To nie tak...na pewno jest spokojniej i nie ma takiego natłoku informacji...fasolka, pzu, mąż, wąż, pies...rozumiesz co mam na myśli...wpadłam, bo m. śpi po pracy...fajnie, że Ciebie tu spotkałam...nie wylogowałam się jeszcze i chciałam pogadać z dziewczynami, które są w temacie PCOS itp. one wiedzą o czym ja piszę, albo i nie;-) ?!

ja Cię rozumiem ja również wchodzę do dziewczyn co poroniły pogadać bo wiem ,że one mnie rozumieją lepiej bo są/były w takiej samej sytuacji:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że podejrzę wykresy, żeby mniej więcej mieć rozeznanie jak to może wyglądać z PCOS...

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarciu gdzieś jeszcze widziałam wątek z PCOS poszukaj:)ja uciekam szukam Oluś 22 żeby jej pogratulować
    Starając się z pomocą medyczną tam jest PCO tylko ja nie wiem czy to jest to samo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 15:33

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala GRATULACJE PODWÓJNE OCZYWIŚCIE :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka tak czytam sobie watek Pcos bo tez to mam i zaskakuje mnie to że lekarze przepisuja tabletki antykoncepcyjne na to ja własnie po odstawieniu tabletek dowiedziałam sie o tym Okres dostawałam co 50 60 dni masakra zrobiłam badania horm i było oki tylko jajniki powiekszone z dużą ilościa pęcherzyków mój ginekolog zalecał laparoskopie ale z powodu tego że mieszkam w Uk zaczelśmy najpierw od laków i jakby to nie pomogło to wtedy za 5 mies laparoskopia .I ciesze się bardzo ze zaczeliśmy od prostrzej metody bo od razu sie udało.Po pierwsze dostałam leki na urogulowanie cyklu ale nie anty po nich dostałam @ poten 2 dnia cyklu zaczełam brac clo 1 tabletka dziennie przez 5 dni i od 7 dnia zaczełam brac Cyclo-Progynova (w składzie estrogen na wzrost pecherzyków a potem progesteron żeby podtrzymac ewentualna ciąze a jesli jej nie ma to wywołac @)tak wiec mam pytanie czym tłumacza wam gin zapisywanie tabletek anty?

Paula90, Kitty.Noir lubią tę wiadomość

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już Ci piszę, Diane ma działanie antyandrogenne i powodują zanik pęcherzyków zmniejszenie jajnika, do tego zmniejszają przerośnięte endometrium...wyciszają jajniki tj. ich pracę, w momencie gdy pęcherzyków jest dużo, to już ciężko o wzrost nowego, pęknięcie i prawidłową ciążę maciczną, częściej zdarzają się powikłania...gdy przepisują inne anty to dlatego, że niektóre powodują hiperowulację, może być tak jak po clo...najpierw jajniki odpoczywają a później pracują pełną parą;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrezygnowałam z anty po dwóch miesiącach...miałam dość skutków po diane do tego za duże ryzyko, cera piękna, owszem ale już wolę mieć wypryski i żyć bez powikłań...

• darijka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po dianie miałam też piękną cere i piękne lśniące mocniejsze włosy, a teraz w ciąży moje włosy wglądają jak po chemii, a syfków mam tyle co nigdy, nowość wysyp syfków na plecach i to jeszcze ile nigdy nie miałam takich anomalii na pleckach :(

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ