PCOS
-
WIADOMOŚĆ
-
jooo wrote:Witam Też mam podejrzenie PCOS. Ostatni obraz moich jajników w połowie cyklu to pełno pęcherzyków i 2krotnie powiekszony prawy. Miałam nadzieje, że obejdzie się bez Clo ale pewnie też się skusze bo latka lecą. Jeden cykl brałam i był stwierdzony pęcherzyk dominujący ale nie zaskoczyło.Szukam motywacji czy warto brać Clo bo to co znalazłam w necie nasuwa wątpliwości.
Z góry dziękuje za jakieś info:)
joo a co takiego znalazłaś w internecie??
ja bralam clo 2 razy i 2 razy zaszłam w ciąże od razu.
a oto efekty brania clo- bliźniaki
Paula90, Kami, Nina, Rucia lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Ulala! To jest dopiero motywacja do brania Clo a nawed dwie motywacje. Boje się powikłań zwiazanych z torbielami bo mam tendencje a najbardziej boje się poronienia.
Kami jak narazie obserwuje swoje cykle krótko i nie wiem czy jest owulacja czy nie a, że staramy się już 17 miesięcy to podejrzewam, że jest z nią coś nie tak. Mam 30 lat nie czuje się jakoś staro i że to ostatni dzwonek na dziecko tylko chce miec pewność że jestem wstanie zajść donosić i urodzić dziecko.Wolałabym żeby to było bez chemi ale jak sie nie da to trzeba sie wspomuc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 14:45
-
nick nieaktualnyCzytałam dużo o metforminie i przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczona, czyści jajniki z pęcherzyków, do tego doprowadza do spontanicznej owulacji i zmniejsza ilość androgenów, odchudza i reguluje poziom cukru we krwi ale jak napisano, nie każda chudnie i nie każda na tym idzie...ja próbuję
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymuzarcia wrote:Czytałam dużo o metforminie i przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczona, czyści jajniki z pęcherzyków, do tego doprowadza do spontanicznej owulacji i zmniejsza ilość androgenów, odchudza i reguluje poziom cukru we krwi ale jak napisano, nie każda chudnie i nie każda na tym idzie...ja próbuję
Muzarcia a u Ciebie sie poprawilo po metforminie ? jaka bierzesz dawke jesli wolno spytac ? ja juz jestem na tym leku 3 miesiace i niestety zadnych efektow wiec zastanawiam sie czy nie spytac gine o zwiekszenie dawki. -
nick nieaktualnyJa jestem w sumie teraz trzeci miesiąc ale brałam w kratkę, teraz dopiero regularnie biorę...waga spadła o 4 kg przez dwa miesiące łącznie brałam OC-35 , Bromergon 2tabletki i ten metformax ale niestety nieregularnie, przeważńie raz dziennie...ale nie wytrzymałam...teraz Diane tj.OC-35 odstawiłam i lepiej się czuję, jak nie będzie owulki to dołożę 3 dawkę w porze obiadu
-
nick nieaktualnyDziewczyny może wrzucimy do stopek wykresy...łatwiej by było podejrzeć Prowadzicie wykresy i pomiary tempki?
Mogę Wam wrzucić mój pierwszy cykl na ovu ale uprzedzam jest baaardzo ciekawy;-)
Kami jaką masz dawkę teraz tej metforminy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 15:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo nie tak...na pewno jest spokojniej i nie ma takiego natłoku informacji...fasolka, pzu, mąż, wąż, pies...rozumiesz co mam na myśli...wpadłam, bo m. śpi po pracy...fajnie, że Ciebie tu spotkałam...nie wylogowałam się jeszcze i chciałam pogadać z dziewczynami, które są w temacie PCOS itp. one wiedzą o czym ja piszę, albo i nie;-) ?!
-
muzarcia wrote:To nie tak...na pewno jest spokojniej i nie ma takiego natłoku informacji...fasolka, pzu, mąż, wąż, pies...rozumiesz co mam na myśli...wpadłam, bo m. śpi po pracy...fajnie, że Ciebie tu spotkałam...nie wylogowałam się jeszcze i chciałam pogadać z dziewczynami, które są w temacie PCOS itp. one wiedzą o czym ja piszę, albo i nie;-) ?!
ja Cię rozumiem ja również wchodzę do dziewczyn co poroniły pogadać bo wiem ,że one mnie rozumieją lepiej bo są/były w takiej samej sytuacji:) -
nick nieaktualny
-
Muzarciu gdzieś jeszcze widziałam wątek z PCOS poszukaj:)ja uciekam szukam Oluś 22 żeby jej pogratulować
Starając się z pomocą medyczną tam jest PCO tylko ja nie wiem czy to jest to samo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 15:33
-
hejka tak czytam sobie watek Pcos bo tez to mam i zaskakuje mnie to że lekarze przepisuja tabletki antykoncepcyjne na to ja własnie po odstawieniu tabletek dowiedziałam sie o tym Okres dostawałam co 50 60 dni masakra zrobiłam badania horm i było oki tylko jajniki powiekszone z dużą ilościa pęcherzyków mój ginekolog zalecał laparoskopie ale z powodu tego że mieszkam w Uk zaczelśmy najpierw od laków i jakby to nie pomogło to wtedy za 5 mies laparoskopia .I ciesze się bardzo ze zaczeliśmy od prostrzej metody bo od razu sie udało.Po pierwsze dostałam leki na urogulowanie cyklu ale nie anty po nich dostałam @ poten 2 dnia cyklu zaczełam brac clo 1 tabletka dziennie przez 5 dni i od 7 dnia zaczełam brac Cyclo-Progynova (w składzie estrogen na wzrost pecherzyków a potem progesteron żeby podtrzymac ewentualna ciąze a jesli jej nie ma to wywołac @)tak wiec mam pytanie czym tłumacza wam gin zapisywanie tabletek anty?
Paula90, Kitty.Noir lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuż Ci piszę, Diane ma działanie antyandrogenne i powodują zanik pęcherzyków zmniejszenie jajnika, do tego zmniejszają przerośnięte endometrium...wyciszają jajniki tj. ich pracę, w momencie gdy pęcherzyków jest dużo, to już ciężko o wzrost nowego, pęknięcie i prawidłową ciążę maciczną, częściej zdarzają się powikłania...gdy przepisują inne anty to dlatego, że niektóre powodują hiperowulację, może być tak jak po clo...najpierw jajniki odpoczywają a później pracują pełną parą
-
nick nieaktualny
-
a ja po dianie miałam też piękną cere i piękne lśniące mocniejsze włosy, a teraz w ciąży moje włosy wglądają jak po chemii, a syfków mam tyle co nigdy, nowość wysyp syfków na plecach i to jeszcze ile nigdy nie miałam takich anomalii na pleckach