X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PCOS

Oceń ten wątek:
  • sebza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, NIESAMOWITE :D Gratuluję :D Jak fajnie :D

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Dziewczyny może wrzucimy do stopek wykresy...łatwiej by było podejrzeć ;-) Prowadzicie wykresy i pomiary tempki?
    Mogę Wam wrzucić mój pierwszy cykl na ovu ale uprzedzam jest baaardzo ciekawy;-)
    Kami jaką masz dawkę teraz tej metforminy?

Biore Glucophage 850 mg, jedna tabletke dziennie, ale niestety, zadnych efektow nie widac ; (

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm w jednej dawce raz 850 ...lepiej w dwóch dawkach chyba, bo glukoza pod kontrolą całą dobę...właśnie tak jest, że niekiedy nie działa...ja bym podzieliła to na dwie dawki albo trzy...ja sobie sama zwiększę dawkę do 3 razy 500...słyszałam ,że glucophage jest lepsze niż metformax, bo nie daje efektów ubocznych tak często...nie będę pytać lekarza jakby co...muszę zrobić krzywą cukrową, bo mam predyspozycje do cukrzycy choinka;-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry pomysl, moze podziele ta dawke, a jak pojde do gine to sie spytam o zwiększenie. Rzeczywiście żadnych skutków nie ubocznych po glucophage nie zauważyłam ale tych pozytywnych tez nie, tez mam predyspozycje do cukrzycy :((

• Nina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę glucophage xr 750 dwie tabletki wieczorem, ale one same nie wyregulowały mi cykli i owu...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tabl. anty, to jeśli nie planuje się ciąży, to tak jak pisze muzarcia, wyciszają nadmiar pęcherzyków i uspokajają jajniki no i mają działanie antyandrogenne.

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ja biorę glucophage xr 750 dwie tabletki wieczorem, ale one same nie wyregulowały mi cykli i owu...

A widzisz 2 x 750, a ja tylko 850 raz dziennie, zdecydowanie musze sie zapytac gine czy ta dawka nie jest za mala cos! A ciekawe ze wieczorem, ja mam jesc w porze obiadowej, ach te liczne opcje i warianty leczenia ;)

• Nina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam jeść do kolacji, żeby ranny cukier był mniejszy...bo mi za wysoki wychodził...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 1 tabletkę (500) do śniadania i 2 do kolacji.

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem już nie zajrzałam a szkoda, nocne marki ;-D
    To ja już zgłupiałam;-)
    Ponieważ mam brać dwie tabletki bromergonu, to już sama nie wiem jak to połączyć wieczorem.
    Wczoraj zasnęłam ok.19-tej i do teraz spałam, zdenerwowałam się, bo temperatura podskoczyła a mierzona była wcześniej niż zwykle o pół godziny...
    Już myślałam, że się oczyściłam z Diane, bo ona mi temperaturę wysoko trzymała a tu klops... no nic, już się chrzani na wykresie...ale nie takie widziałam i później pokręcone a ciążowe;-)
    Dziewczyny miłej soboty...i chyba zwiększę sobie dawkę 3*500, bo zaczynam mieć rzuty na słodkie;-)
    Waga spadła i oscyluje w granicach "xxx" dlatego czekałam tylko aż zejdzie troszkę śniegu, reggae, słuchawki i na spacer z rana;-)

Pozdrawiam i zaraz wrzucam wykres do stopki, muszę mieć podgląd na bieżąco ;-)

• darijka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia równiez wam życzę. ja niestety w większości nie w temacie ale was kobitki podczytuje :)
    mazurcia ja wykresów niestety nie prowadziłam z powodu różnych godzin pracy :) pozdrawiam wszystkie

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja się już gubię, bo są chyba dwa wątki o PCOS - na ogół=lnym i na pomocy medycznej.

Muzarcia, ja mam wykres w stopce. Mój też jest chyba dość charakterystyczny dla PCOS.

Zawieszam starania. Byłam wczoraj u gin-endo. Otrzymałam Climen na wywołanie @, w 1 dniu krwawienia zaczynam brać Cilest (dwa opakowania pod rząd bez żadnej przerwy). Jak dostanę @ po Cilest szybko zgłaszam się do niej i robi mi porządną stymulację. Kazała mi zrobić w miedzy czasie test na przeciwciała cytomegalii, a mężowi badanie nasienia. Pani doktor powiedziała abym nie szalała z ciuchowymi zakupami na lato, bo mogą mi się nie przydać ;) od maja mam brać już Femibion Natal 1.

Powiedziała, że wyniki całkiem ok. Nie jest źle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście może tu czy tam na wątku, bo nie wiem gdzie szukać i gdzie jesteście bardziej aktywne ;-)

Zaraz wrzucę wykres w stopkę, bo zapomniałam przed spacerem...ale wróciłam, teraz już biorę się za domek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę liloe, widzę...wrzucam Wam mój pierwszy i powiem, że miewałam dłuższe, po 150-180 dni...

8ce9fe0b850b8575435b3e109946e68a.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2013, 07:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Wieczorem już nie zajrzałam a szkoda, nocne marki ;-D
    To ja już zgłupiałam;-)
    Ponieważ mam brać dwie tabletki bromergonu, to już sama nie wiem jak to połączyć wieczorem.
    Wczoraj zasnęłam ok.19-tej i do teraz spałam, zdenerwowałam się, bo temperatura podskoczyła a mierzona była wcześniej niż zwykle o pół godziny...
    Już myślałam, że się oczyściłam z Diane, bo ona mi temperaturę wysoko trzymała a tu klops... no nic, już się chrzani na wykresie...ale nie takie widziałam i później pokręcone a ciążowe;-)
    Dziewczyny miłej soboty...i chyba zwiększę sobie dawkę 3*500, bo zaczynam mieć rzuty na słodkie;-)
    Waga spadła i oscyluje w granicach "xxx" dlatego czekałam tylko aż zejdzie troszkę śniegu, reggae, słuchawki i na spacer z rana;-)

Pozdrawiam i zaraz wrzucam wykres do stopki, muszę mieć podgląd na bieżąco ;-)

Hej dziewczyny, dzieki za Wasze info o dawkowaniu metforminiy, teraz mam pewnosc ze dawka jest za mala bo nikt na tak niskiej nie jest ! Muzarcia - reggae ! jak fajnie, zuch z Ciebie dziewczyna :)
    Nie wrzucam wykresu bo w tym miesiącu nie jestem na stymulacji clo wiec jest bezowulacyjnie i nawet mi sie nie chce na te nieskonczone niże patrzeć ;(

• Nina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mój wykres jest w stopce, ja jestem aktywna tu i tu, bo oba wątki mnie najbardziej dotyczą:-)miłego dnia, u mnie dziś łądna temp 37,04! oby tak dalej szło

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe ważne teraz na czym stoisz i głowa do góry, czas szybko zleci i zaczniesz owocne staranka!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na dwóch wątkach :)
    Nina - tempka książkowa :) Czekam na dobre wieści.

Nina lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach liloe ja miałam być do 16 lipca na Diane a później dalej to nie wiem ale zrezygnowałam, bo raz jestem grubas potworny, dwa, tato cukrzyca a ja znamiona nietolerancji glukozy mam, ojciec zawały, udar, zakrzepy, chorobą niedokrwienną serca, wieńcówka itd. wolałam zrezygnować a nie codziennie łykać lek z zawartością składnika" cyproteronu" , który zbliżał mnie nieuchronnie do utraty zdrowia...zdrowa w ciąży chcę być a nie z pikawką na wykończeniu, cukrem mega wypas itd.
    Może źle zrobiłam ale jak tu słyszę, że po dwa miesiące zalecają i stymulacja, to dlaczego ja po dwóch miesiącach nie miałabym sobie odpuścić...
    Jeśli chodzi o te sinusoidy na wykresach, to powiem Wam ale pewnie to wiecie, że my jako posiadaczki PCOS mamy więcej pulsów hormonu lh i robienie testów owulacyjnych nie ma raczej sensu...
    PRZEPRASZAM ZA TAKIE DRASTYCZNE KONKRETY Z GÓRY ALE JAK TU INACZEJ?
    Odstawiłam diane skończeniu drugiego listka i krwawienie z odstawienia dostałam 30 marca...pierwsze dwa dni to krew na szyjce, później aż do teraz plamienia i słabe krwawienie ale najpierw jasna krew a teraz ciemniejsza...dziś było brązowe plamienie i dalej leci ciemna krew...kurcze dobrze, że odstawiłam to cholerstwo...

Jak u Was wyglądały te krwawienia po Diane itd? O ile któraś brała...

Liloe fajnie, że wiesz już co i jak i tak ładnie Ci dodała nadziei;-)

Dobrze, to będę zaglądać tu i tu;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2013, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że opinie na temat tego typu leczenia są mieszane. Ja przez 5 lat (od 17 do 22 roku życia) brałam non stop pigułki. Zakończyłam tą przygodę przez migreny i zerowe libido. Od ponad 3 lat jestem czysta. Pigułek nie brałam ze względów anty - brałam właśnie przez pęcherzyki i torbiele, nie chciałam zajść jeszcze w ciążę w tak młodym wieku, dlatego kazali mi brać aby nie tworzyły się zrosty po licznych pęcherzykach. Miałam 3 miesięczną przygodę z preparatem Cyprest. Nie czułam żadnych skutków ubocznych innych niż przy Yasminelle czy Harmonet.
    Lekarz, do którego chodzę, to osoba specjalizująca się w PCOS, jest zarówno ginekologiem, jak i endokrynologiem. Przed wypisaniem recepty otrzymała cały komplet badań ze szpitala (wysłała mnie na 3 dni na oddział, gdzie zrobili mi masę badań).

Wierzę, że nie chce mi zaszkodzić. Wierzę, że wie co robi. Muszę jej zaufać i wierzyć, że się uda. Przeszłam już przez ok. 10 lekarzy, ona jedyna chce się zająć i nie każe mi czekać rok i często się kochać. Nie każe mi przyjść, kiedy nie będę już miała siły na starania, kiedy nie będę już miała nadziei, kiedy nie będę już mogła nawet myśleć o staraniach z przygnębienia i frustracji. Wiem, że zajmie się mną i chcę jej ufać.

Wezmę grzecznie ten Cilest - nic innego mi nie pozostało. Nie mam siły szukać kogoś innego i błagać, aby się mną zainteresował, a nie wziął kasę i wysłał na drzewo...

Musiałam się wygadać....chyba mi ulżyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2013, 11:07

muzarcia lubi tę wiadomość

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ