PCOS
-
WIADOMOŚĆ
-
hej kobietki. muszę się z wami podzielić moimi newsami, jeszcze do teraz nie mogę w to uwierzyć. a więc zacznę od poczatku:
15 luty monitoring jeden pęcherzyk owulacyjny 21 mm
4 marzec test ciążowy dodatni
5 marzec ciąza potwierdzona usg jeden pęcherzyk ciążowy 4,5 mm
26 marzec zarodek 16 mm
i dzisiejsza wizyta 15 kwiecień ku zdziwieniu gina nie jeden zarodek tylko dwie małe kruszynki jedna 43 mm, druga 38 mm
szok i płacz podczas usg i myśli w głowie - jak to na usg jeden pęcherzyk a tu nagle dwa dzidziusie i to dwujajowe skąd te dwa jajeczka
teraz wielkie szczęście i nadal niedowierzanie noszę w sobie dwa życia jestem szczęśliwa i pełna obaw.Kami, kasjja, Monika 30, madzia0206 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOjej to faktycznie niespodzianka kochanie;-) Wszystko będzie dobrze;-) Teraz jesteś w szoku pewnie ale jak minie oszołomienie wiadomością, to pewnie będzie podwójna radość...nie wiem co jest grane ale coraz to więcej bliźniąt tutaj
Byłaś stymulowana clo w cyklu w którym się udało darijka?
Gratuluję Wam serdecznie...w sumie jak to któraś staraczka pisała, jedna ciąża , jeden czas pieluchowy i jeden czas na diecie, by dojść do formy... -
nick nieaktualny
-
Darijka normalnie wzruszyłam się Twoją historią....cudowna nowina :-)tyle szczęścia naraz, ale pewnie i lekkich obaw? Trzymam kciuki, żeby maluszki ładnie rosły i były zdrowe!!
A ja dziś odebrałam wyniki bety z wczoraj i ładnie urosła ze 130 na 411 w czwartek wizyta u gina, nie ma co zwlekać z wizytą, nie wiem które leki mam brać dalej, a które odstawić, no i zobaczę czy widać już tam małą kropeczkękasjja lubi tę wiadomość
-
Nina wrote:Darijka normalnie wzruszyłam się Twoją historią....cudowna nowina :-)tyle szczęścia naraz, ale pewnie i lekkich obaw? Trzymam kciuki, żeby maluszki ładnie rosły i były zdrowe!!
A ja dziś odebrałam wyniki bety z wczoraj i ładnie urosła ze 130 na 411 w czwartek wizyta u gina, nie ma co zwlekać z wizytą, nie wiem które leki mam brać dalej, a które odstawić, no i zobaczę czy widać już tam małą kropeczkę
nina ja dzisiaj co chwilę sobie popłakuje ze szczęścia i z obaw nie ukrywam, że strasznie się boję. jutro muszę się umówić na badania genetyczne, które spędzają mi sen z powiek. boję sie tego czy donoszę ta ciąże. cieszę się, że są dwujajowe i dwukosmówkowe jak na ciąże mnogą jest ona zaliczana do najsilniejszych. póki co serduszka ślicznie biją jeden według usg jest 10 tydzień i 5 dzień (wizyte właśnie miałam tego dnia) a drugi 11 tydzień i 1 dzień o dwa dni starszy
nina to beta pięknie Ci rośnie tylko się cieszyć - może też będą bliźniaki
dziękuje wam dziewczyny za miłe słowa
mazurcia żadnych leków w szczęśliwym cyklu nie brałam tylko piłam zioła ojca sroki na owulacjęNina, Kami lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam
Mam pytanie dotyczące PCOS. Ze względu na nieregularne cykle rok temu miałam badane jajniki i macicę i wszystko było wg lekarza w porządku. Miesiąc temu kolejny raz przeszłam badania.Od dwóch lekarzy usłyszałam, że nie ma żadnych zmian. Ponieważ staramy się z mężem o dziecko postanowiłam mierzyć temperaturę i zaniepokoił mnie fakt, że nie ma wyższych temperatur. Ok 16 dnia cyklu udałam się kolejny raz na usg i wtedy usłyszałam, że mam pewne symptomy PCOS, tzn nie ma pęcherzyka dominującego i pozostałe są w charakterystyczny sposób ułożone i do owulacji nie dojdzie. Poszłam do innego lekarza by potwierdzić diagnozę było to w 19 dniu cyklu i usłyszałam, że faktycznie nie ma dominującego pęcherzyka ale te które są w sumie wyglądają w miarę prawidłowo jak na ten dzień cyklu. Sama nie wiem co o tym myśleć. Zrobiłam badanie prolaktyny i wyszła: 29,13ng/ml więc jest zawyżona. Natomiast nie mam zadnych innych objawów PCOS typu: otyłość, nadmierne owłosienie,trądzik.
Czy jest możliwe, że wyższa prolaktyna zafałszowała obraz usg i doprowadziła, że nie mam owulacji? A kolejne pytanie: Czy jest możliwe, że charakterystyczny obraz dla PCOS moich pęcherzyków jest tylko w połowie cyklu a w kolejnych dniach na moich jajnikach nie ma już żadnych zmian? Dlaczego lekarz widział to tylko w 16 dniu cyklu a wcześniej kilku nie widziało nic? -
nick nieaktualnydarijka Kochana dziś dopiero weszłam na wątek i co widzę? cudowną nowinę!!! strasznie się cieszę, dwa dzieciątka, to cudowna wiadomość! też na pewno bym się bała, ale to cud, którego dostąpiłaś. Trzymam kciuki za Waszą 3, trzymaj się zdrowo, dbaj o maleństwa i o siebie! ostatnio nie wchodzę na wątek, bo i tak się nie możemy starać i muszę dbać o swoją psychikę, która płata figle, ale takie wiadomości dodają mi wiary, że nam również się uda
darijka lubi tę wiadomość
-
liloe wrote:darijka Kochana dziś dopiero weszłam na wątek i co widzę? cudowną nowinę!!! strasznie się cieszę, dwa dzieciątka, to cudowna wiadomość! też na pewno bym się bała, ale to cud, którego dostąpiłaś. Trzymam kciuki za Waszą 3, trzymaj się zdrowo, dbaj o maleństwa i o siebie! ostatnio nie wchodzę na wątek, bo i tak się nie możemy starać i muszę dbać o swoją psychikę, która płata figle, ale takie wiadomości dodają mi wiary, że nam również się uda
cześć liloe, dziekuje bardzo za gratulaje.boje się ale wiem, ze musi być dobrze. myslałam , ze moje ziółka ci pomoga dbaj o siebie i na pewno niedługo przyjdzie na ciebie czas i może tez się zdarzy taki cud jak u mnie musisz mocno w to wierzyć i być dobrej myśli. będę cały czas trzymała za ciebie kciuki i oczywiście zaglądała na wątek i czekała na radosną nowinę od ciebie powodzenie, pozdrawiam -
Witam dziewczyny mam pytanie :)od 2 m-cy moje jajniki są leniwe, pęcherzyki mam po 4-5 w jajniku, są maleńkie, bez dominujących, a usg mam tak ok końca cyklu robione kiedy ich juz nie powinno być po normalnej owulacji, jednak jak patrzę po usg starych (tzn. sprzed 2 lat) to zawsze wielki jeden dojrzewał, miesiączki byly normalnie, ale wtedy to się nie starałam az tak teraz tylko te 2 m-ce jajkniki cienko przędą, miesiąc temu @ byla troszke później, czy pcos jest od zawsze czy może sie zrobić nagle? od tak... gin narazie dał mi cyclo-progynovę jako dopalacza owulacjiZawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!