X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PCOS

Oceń ten wątek:
  • darijka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki. muszę się z wami podzielić moimi newsami, jeszcze do teraz nie mogę w to uwierzyć. a więc zacznę od poczatku:
    15 luty monitoring jeden pęcherzyk owulacyjny 21 mm
    4 marzec test ciążowy dodatni
    5 marzec ciąza potwierdzona usg jeden pęcherzyk ciążowy 4,5 mm
    26 marzec zarodek 16 mm
    i dzisiejsza wizyta 15 kwiecień ku zdziwieniu gina nie jeden zarodek tylko dwie małe kruszynki jedna 43 mm, druga 38 mm :)
    szok i płacz podczas usg i myśli w głowie - jak to na usg jeden pęcherzyk a tu nagle dwa dzidziusie i to dwujajowe skąd te dwa jajeczka :)
    teraz wielkie szczęście i nadal niedowierzanie noszę w sobie dwa życia :) jestem szczęśliwa i pełna obaw.

Kami, kasjja, Monika 30, madzia0206 lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to faktycznie niespodzianka kochanie;-) Wszystko będzie dobrze;-) Teraz jesteś w szoku pewnie ale jak minie oszołomienie wiadomością, to pewnie będzie podwójna radość...nie wiem co jest grane ale coraz to więcej bliźniąt tutaj ;-)
    Byłaś stymulowana clo w cyklu w którym się udało darijka?
    Gratuluję Wam serdecznie...w sumie jak to któraś staraczka pisała, jedna ciąża , jeden czas pieluchowy i jeden czas na diecie, by dojść do formy... :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Darijka ! Podwójna ilość szczęścia ! Dbajcie o siebie !!

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) cudnie

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• sebza Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka, to możecie z Ulala przybić sobie piąteczki :) Niesamowite :D Gratuluję raz jeszcze!

atdci09k89ytpjkc.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka normalnie wzruszyłam się Twoją historią....cudowna nowina :-)tyle szczęścia naraz, ale pewnie i lekkich obaw? Trzymam kciuki, żeby maluszki ładnie rosły i były zdrowe!!

A ja dziś odebrałam wyniki bety z wczoraj i ładnie urosła ze 130 na 411 :-) w czwartek wizyta u gina, nie ma co zwlekać z wizytą, nie wiem które leki mam brać dalej, a które odstawić, no i zobaczę czy widać już tam małą kropeczkę :-)

kasjja lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Monika 30 Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka gratulacje kochana:) spokojnej ciąży życzę:)

Kubuś 25.12.2008 (*)(*)(*) 40 tc
    f405fb7f177f951a452db3f6b0fc77b0.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Darijka normalnie wzruszyłam się Twoją historią....cudowna nowina :-)tyle szczęścia naraz, ale pewnie i lekkich obaw? Trzymam kciuki, żeby maluszki ładnie rosły i były zdrowe!!

A ja dziś odebrałam wyniki bety z wczoraj i ładnie urosła ze 130 na 411 :-) w czwartek wizyta u gina, nie ma co zwlekać z wizytą, nie wiem które leki mam brać dalej, a które odstawić, no i zobaczę czy widać już tam małą kropeczkę :-)

nina ja dzisiaj co chwilę sobie popłakuje ze szczęścia i z obaw nie ukrywam, że strasznie się boję. jutro muszę się umówić na badania genetyczne, które spędzają mi sen z powiek. boję sie tego czy donoszę ta ciąże. cieszę się, że są dwujajowe i dwukosmówkowe jak na ciąże mnogą jest ona zaliczana do najsilniejszych. póki co serduszka ślicznie biją jeden według usg jest 10 tydzień i 5 dzień (wizyte właśnie miałam tego dnia) a drugi 11 tydzień i 1 dzień o dwa dni starszy :)
    nina to beta pięknie Ci rośnie tylko się cieszyć - może też będą bliźniaki :)
    dziękuje wam dziewczyny za miłe słowa :)
    mazurcia żadnych leków w szczęśliwym cyklu nie brałam tylko piłam zioła ojca sroki na owulację :)

Nina, Kami lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach chyba sobie zamówię te zioła ;-)

darijka lubi tę wiadomość

• kasjja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka uściski! trzymamy kciuki by wszystko było dobrze :)

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • Monika 30 Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zobaczyłam dziś II kreski na pierwszym cyklu z clo... czyli jednak to pcos nie jest takie straszne:)
    Pozdrawiam

Kami, ann2224, kasjja, madzia0206, Nailew lubią tę wiadomość

Kubuś 25.12.2008 (*)(*)(*) 40 tc
    f405fb7f177f951a452db3f6b0fc77b0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 30 wrote:
    Dziewczynki zobaczyłam dziś II kreski na pierwszym cyklu z clo... czyli jednak to pcos nie jest takie straszne:)
    Pozdrawiam

Rewelacja, gratulajce ! Szczesliwe grono clonowiczek sie powieksza! Aby tak dalej !

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 30 wrote:
    Pozdrawiam

witam w gronie 1 miesiaca z clo:)

Monika 30 lubi tę wiadomość

event.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika bardzo się cieszę i życzę Ci dużo zdrówka i wszystkiego dobrego! Jak widać pcos da się pokonać, dzięki dobrej diagnozie i leczeniu!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 30 wrote:
    Pozdrawiam

monika gratulacje, spokojnej ciąży :)

• sebza Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ogromne gratulacje :) Kolejna ciąża z pcos - doskonale :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Króliczynka Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mam pytanie dotyczące PCOS. Ze względu na nieregularne cykle rok temu miałam badane jajniki i macicę i wszystko było wg lekarza w porządku. Miesiąc temu kolejny raz przeszłam badania.Od dwóch lekarzy usłyszałam, że nie ma żadnych zmian. Ponieważ staramy się z mężem o dziecko postanowiłam mierzyć temperaturę i zaniepokoił mnie fakt, że nie ma wyższych temperatur. Ok 16 dnia cyklu udałam się kolejny raz na usg i wtedy usłyszałam, że mam pewne symptomy PCOS, tzn nie ma pęcherzyka dominującego i pozostałe są w charakterystyczny sposób ułożone i do owulacji nie dojdzie. Poszłam do innego lekarza by potwierdzić diagnozę było to w 19 dniu cyklu i usłyszałam, że faktycznie nie ma dominującego pęcherzyka ale te które są w sumie wyglądają w miarę prawidłowo jak na ten dzień cyklu. Sama nie wiem co o tym myśleć. Zrobiłam badanie prolaktyny i wyszła: 29,13ng/ml więc jest zawyżona. Natomiast nie mam zadnych innych objawów PCOS typu: otyłość, nadmierne owłosienie,trądzik.
    Czy jest możliwe, że wyższa prolaktyna zafałszowała obraz usg i doprowadziła, że nie mam owulacji? A kolejne pytanie: Czy jest możliwe, że charakterystyczny obraz dla PCOS moich pęcherzyków jest tylko w połowie cyklu a w kolejnych dniach na moich jajnikach nie ma już żadnych zmian? Dlaczego lekarz widział to tylko w 16 dniu cyklu a wcześniej kilku nie widziało nic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka Kochana dziś dopiero weszłam na wątek i co widzę? cudowną nowinę!!! strasznie się cieszę, dwa dzieciątka, to cudowna wiadomość! też na pewno bym się bała, ale to cud, którego dostąpiłaś. Trzymam kciuki za Waszą 3, trzymaj się zdrowo, dbaj o maleństwa i o siebie! :) ostatnio nie wchodzę na wątek, bo i tak się nie możemy starać i muszę dbać o swoją psychikę, która płata figle, ale takie wiadomości dodają mi wiary, że nam również się uda :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    darijka Kochana dziś dopiero weszłam na wątek i co widzę? cudowną nowinę!!! strasznie się cieszę, dwa dzieciątka, to cudowna wiadomość! też na pewno bym się bała, ale to cud, którego dostąpiłaś. Trzymam kciuki za Waszą 3, trzymaj się zdrowo, dbaj o maleństwa i o siebie! :) ostatnio nie wchodzę na wątek, bo i tak się nie możemy starać i muszę dbać o swoją psychikę, która płata figle, ale takie wiadomości dodają mi wiary, że nam również się uda :)

cześć liloe, dziekuje bardzo za gratulaje.boje się ale wiem, ze musi być dobrze. myslałam , ze moje ziółka ci pomoga :( dbaj o siebie i na pewno niedługo przyjdzie na ciebie czas i może tez się zdarzy taki cud jak u mnie :) musisz mocno w to wierzyć i być dobrej myśli. będę cały czas trzymała za ciebie kciuki i oczywiście zaglądała na wątek i czekała na radosną nowinę od ciebie :) powodzenie, pozdrawiam

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny mam pytanie :)od 2 m-cy moje jajniki są leniwe, pęcherzyki mam po 4-5 w jajniku, są maleńkie, bez dominujących, a usg mam tak ok końca cyklu robione kiedy ich juz nie powinno być po normalnej owulacji, jednak jak patrzę po usg starych (tzn. sprzed 2 lat) to zawsze wielki jeden dojrzewał, miesiączki byly normalnie, ale wtedy to się nie starałam az tak teraz tylko te 2 m-ce jajkniki cienko przędą, miesiąc temu @ byla troszke później, czy pcos jest od zawsze czy może sie zrobić nagle? od tak... gin narazie dał mi cyclo-progynovę jako dopalacza owulacji

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ