PCOS
-
WIADOMOŚĆ
-
darijka wrote:na pcos składa się wiele czynników wcześniej były opisane miałaś robione badanie hormonów, bo sam monitoring to za mało.
hormony badalam w 2010 r i lh do fsh było 1,5 około, poza tym @ miałam zwykle normalnie, tak po 30 dniach, teraz jedynie jakoś się dłużą... Hmm jestem ciekawa własnie jak to jest czy pcos wychodzi tak nagle ( skoro wcześniej było w miare ok) czy juz wedy te hormony dawały znaki? Obecny lekarz ma mnie dopiero 2 cykl i ciężko mu coś powiedziećZawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
ja po odstawieniu tabletek anty cykle miałam regularnie ale postanowiłam odczekac przysłowiowe 3 4 miesiace i wtedy zaczeły sie problemy i cykle z 30 ,32 dniowych zrobiły sie 50 , 60 dniowe i wtedy rozpoznano u mnie pcos tak wiec nie od zawsze trzeba to miec
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy tak wyglądaja jajniki z PCOS?
http://imageshack.us/photo/my-images/191/sl386038.jpg/Zawsze będziemy Cię kochać !!!
nick nieaktualny
-
muzarcia wrote:tak...takie czarne koraliki
i te 4 u mnie to już znak? lekarz za dużo mi nie powiedział o tym, a to był 29 dcZawsze będziemy Cię kochać !!!
nick nieaktualny
-
Cześć,
Jestem nowa, też mam PCOS i staram się już jakiś czas. Mam nadzieję, że mogę się do Was dołączyćKami, kasjja lubią tę wiadomość
GYNCENTRUM
31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
- zamrożona wczesna blastocysta AB
10 dpt-0 -
nick nieaktualny
-
Madzia - witam Cię bardzo i podobnie jak Kami zapraszam na nasz drugi wątek
Jeju - No to bardzo dobry wynik Opis rzeczywiście minimalistyczny, ale właściwie żadnych innych informacji do szczęścia nie potrzeba. Przykro mi, że się nacierpiałaś, ale najważniejsze, że to już za Tobą -
Dzięki wielkie za informacje, zaraz zerknę co tam się dzieje
Kami lubi tę wiadomość
GYNCENTRUM
31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
- zamrożona wczesna blastocysta AB
10 dpt-0 -
Czesc Dziewczyny,
mam pytanie, moze bedziecie mogly podzielic sie swoimi doswiadczeniami . Mam PCO zdiagnozowane od kilku ladnych lat, w szpitalu diagnostycznym mialam robione cala mase dziwnych badan typu proba pionizacji, dobowa zbiorka moczu, testy synactenem itd. Wynikiem tego bylo zalecenie: tabletki antykoncepcyjne na lagodzenie 'objawow', mialam wtedy 17 lat. Bralam anty przez 9 lat, odstawilam w zeszlym roku w sierpniu, z zamiarem zajscia w ciaze . Starania na serio z mierzeniem temperatury itd zaczelismy w styczniu. Wyniki hormonow mam w miare w normie, poza stosunkiem LH do FSH oczywiscie, androstendionem podwyzszonym, ale tarczyca pieknie, prolaktyna ok. Dlugie cykle, ale raczej owulacyjne, chociaz kazdy z innymi objawami .
Podczas ostatniego cyklu bylam u lekarza, ktory powiedzial mi, przy innej okazji, wiec nie dopytalam i dotarlo do mnie dopiero, jak od niego wyszlam, ze ma nadzieje, ze jestem swiadoma, ze w drugiej fazie skoro mam PCO to musze brac duphaston/luteine. I tu moje pytanie - czy Wy tez spotkalyscie sie z takim zaleceniem? Mimo szczegolowych badan wtedy nikt nigdy nie zmierzyl mi poziomu progesteronu, skad wiec idea, ze 'trzeba', skoro PCO? Nurtuje mnie to wlasnie bo dzisiaj mam 3 dpo i mam dylematy, czy brac czy nie brac )