X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, nic nie piszę, nic nie mówię, tylko....nic nie powiem...

Kotka, witaminki może zamienić na Profertil (drogi) lub androwit (ok 40zł) lub cokolwiek innego.

ganns65gxgno0ohk.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, profertil u mnie w mieście póki co niedostępny, czekam. Androlog nam ostatnio powiedział że jeszcze nie widział przypadku żeby androwit pomógł, bo taka moja sugestia była. Choć i tak nie chce mi się w to wierzyć. Dziewczyny na wątku meskie sprawy pisały że pomaga.

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. brał Profertil (też od ręki niedostępny w żadnej aptece, ale w niektórych na zamówienie tak), wyniki wcale się aż tak nie poprawiły jak na taki drogi suplement. Więc po kilku opakowaniach Profertilu przeskoczyliśmy na androwit + kwas foliowy + witaminę c+ cynk. Jest znaczna poprawa. Nie wiem, może na każdego działa co innego :).

ganns65gxgno0ohk.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie moje maniery :(
    wybaczcie kochane ale pisze z tel i nie widzę wszystkiego :(
    Witam się serdecznie z rudą :) Jak Asiulek pisze u nas najlepiej więc witaj w klubie :)
    Anakonda nosz tysiąc lat :) Jak Twoja dieta? Mam nadzieję że już jesteś fit i teraz będzie już tylko git ;)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, pewnie urlopują razem z właścicielką ;P
    Zapytam raz jeszcze bo pewnie akurat mojego pytanka nie zauważyłaś w swoim telefonie :)
    Może rzuciły Ci się jakieś wolne pokoje w Jastrzębiej Górze Kochana?

ganns65gxgno0ohk.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku no oglądałam w drodze na plażę i jak jechaliśmy do Władysławowa ale tutaj w okolicy pisze "brak wolnych miejsc" :(
    My jesteśmy w hotelu Astor a ofertę znalazłam przez travelist.
    Niestety sama nic tutaj nie mogę sprawdzonego polecić :(
    W zeszłym roku byliśmy w Sarbinowie (Róża morza czy jakoś tak). To mogę polecić. pobyt mieliśmy ze śniadaniami ale bardzo blisko do morza i super okolica. Mogę też polecić, bo byłam w Grzybowie "u Róży" ale tam dosyć kawałek do morza jest - jakoś 700-800m.

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Mała Mi. Już nie zaśmiecam wątku :)

ganns65gxgno0ohk.png
  • india Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi co ja tu czytam. Mam nadzieję, ze Twoje modlitwy pomogly <3

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wieciw ci mi wczoraj gin powiedzial? Poszlam na usg do szpitala bo moj na urlopie, a chciakam potwierszic owu. Wwiec pytam czy juz byla. A lekarz nnie wysmial i mowi: w 10dc??? Tu ani owu nie bylo ani sie nie zapowiada. Endo 6mm brak pecherzyka dominującego. No i zglupialam

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india.... no to niby na czym Tobie to IUI zrobili ? Przecież nie na ślepej kiszce?

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • india Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi ale moja temperaura tez nie powala. Wiec moze iui bylo na pecherzyku widmo. Tak sie zniechecilam, ze juz nie ide na zadne usg

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, a jak Ci robili usg przed IUI to widziałaś obraz? A teraz widziałaś obraz? No to niemożliwe przecież jest/

ganns65gxgno0ohk.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india ale przecież Twój pęcherzyk miał 22 mm to nie mógł być widmo! A przyznałaś się, że był pęcherzyk i,że IUI miałaś?
    Może wtedy facet by się bardziej postarał poszukać np. płynu albo ciałka żółtego?

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje...

Mała Mi - nie znam się, ale te dziewczyny którym nie wyszło miały betę gdzieś między 0 a 2, więc 8 to już daje ogromną nadzieję... :) Ach mocno zaciskam kciuki!

Witam nową koleżankę - czuj się jak u siebie ;)

Korci mnie żeby zatestować jutro :) Jest sens w 24dc (owu 15dc)...?

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, jak dasz radę wstrzymaj się jeszcze ze 2 dni. Pisze to ta, która nigdy rady nie daje hehe

Nikita2 lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India - bardzo dziwna ta rozbieżność lekarzy... A wcześniej też miewałaś owu w 10dc? Bo najczęściej spotyka się chyba 14-15dc. Może ten dzisiejszy gin miał słabszy wzrok i nie dostrzegł płynu w zatoce... Dziwne... W każdym razie nie martw się na zapas, odliczamy dni do testowania ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku - może zrobię i jutro i w piątek? :)

3jgx43r822pbo9ro.png

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, wg moich wyliczeń jutro 9dpo , ciut za wcześnie. Choć niektórym dziewczynom testy już pokazują blade kreski....No jak tak bardzo chcesz, to masz moje przyzwolenie :) ale jutro tylko pod warunkiem że w piątek powtórzysz i nie zapomnisz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 22:25

ganns65gxgno0ohk.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pozwolenie ;) zobacze w jakim humorze wstanę :)

3jgx43r822pbo9ro.png

• india Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice jakiś pęcherzyk był, jakoś uważnie mu się nie przyglądałam. Lekarz powiedział, ze ma 22mm i dlatego IUI została przesunięta z pon na sobotę. Zdjęcia z USG nie dostałam.

Ja naturalnie potrafiłam mieć owu w 10/11 dc. A teraz byłam stymulowana Lamettą, no i w sob zrobiłam sobie 2 zastrzyki z gonapeptylu na pęknięcie. Lekarz z kliniki owu przepowiadał ją na niedzielny wieczór.

Tamtemu lekarzowi nic nie mówiłam o zabiegu, tylko, przyszłam na monitoring. Zasugerowałam, ze ja mam zawsze szybko owu i że u mnie to możliwe, ze jestem już po. Ale jego reakcję i odpowiedź już znacie :/

Mała Mi ja dziś chyba nie zasnę...

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ