Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku India to ta dzisiejsza wizyta ci niepotrzebnie namieszała w głowie... Przecież 22mm to duży pęcherzyk. Podejrzewam, że gin nie zauważył płynu w zatoce... Nie wiem ile dni się wchłania płyn, może już go po prostu tam nie ma i dlatego jest pusto...
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
India, no już nie dumaj tyle. Lekarz w szpitalu jakiś niedouczony się trafił i namotał. Przecież w specjalistycznej klinice mają odpowiedni sprzęt i odpowiednich lekarzy. Nie sądzę żeby strzelili taką gafę!Ja mocno trzymam kciuki za Twoje powodzenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nikita, doskonale Cię rozumiemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 22:54
Nikita2 lubi tę wiadomość
-
Asiulek, Książka jest na allegro w całkiem niskiej cenie:)
India nie słuchaj przypadkowych lekarzy, ja w ciągu roku już jestem u czwartego:)
Lekarze z kliniki znają się na swojej pracy, codziennie robią podglądanie. Ostatnio dziewczyna na wątku ivf pisała ze w szpitalu jej powiedzieli ze ma pusty pecherzyk ciążowy, pojechała do kliniki i usłyszała serduszko:). Klinika leczy niepłodność a szpitale patologie ciąży, wypadki i tak dalej. Nie daj się bo niepotrzebnie się stresujesz.india, Nikita2, Asiulek lubią tę wiadomość
-
Zrobiłam test - ewidentny, nie zostawiający nadziei negatyw
Nie ma wątpliwości, temp. nie pnie się w górę, we wtorek spadnie i przyjdzie @.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 07:03
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
Kotka, dziękuję. Nawet nie wpadłam żeby sprawdzić na allegro
Nikita, ja Ci dam w dupę normalnie. To dopiero 9 dni po owulacji a do wtorku jeszcze daleko! Zakazuje kupowania testu przynajmniej do piątku!
A tak swoją drogą czułam, że tak będzie. Niepotrzebne rozczarowanie po zrobieniu testu przedwcześnie. Sama mam tak co cykl. Nie smutaj Kochana, wszystko się może jeszcze zdarzyć
Mnie dzisiaj of zszokował, po wpisaniu dzisiejszej temperatury zmienił mi termin owulacji z 23dc na 18dc i dzisiaj wychodzi jakby 10dpo . Jakbym wiedziała kupiłabym test hihi .Nikita2 lubi tę wiadomość
-
Witajcie kochane moje
Ja już czuję sie dobrze w sobote idę na wesele w ten 35 stopniowy upał Mam tylko nadzieję że nie będzie od nikogo brzydko pachnieć
Mała mi jak zobaczyłam twoja bete to sie ucieszyłam. Bierz wiecej progesteronu on nie zaszkodzi i nie można go przedawkować a wtedy dzidzia będzie miała lepiej i od razu beta będzie duuuużo większa.
Anakonda wreście wróciłaś
India nie wiem czy ty coś nie pomyliłaś??? Napisałaś że wzięłaś dwie ampułki gonapeptulu????? Przecież on jest na wyciszenie i wstrzymuje wydzielanie Lh czyli blokuje owulację a ty napisałaś że wzięłaś go na pęknięcie pecherzyka. Ja zawsze czytam ulotki przed zastosowaniem nowego leku.
W takim przypadku wszystko jest możliwe że pęcherzyk mógł zacząć sie wchłaniać.
Nie chcę cie smucić ale gonapeptyl na pewno nie jest na pęknięcie pecherzyka.
tu masz link o tymhttp://www.swiat-zdrowia.pl/leki/gonapeptyl-daily-12853
Asiuklu testuj bo zwariuję ja to jestem też z tych niecierpliwych
Nikita ty tez nie przestawał testować @ nie ma więc jest nadzieja
Aaaa i zapomniałam Wam napisać że ja w tym cyklu próbuję naturalnie teraz po rozszerzeniu szyjki może mam większe szanse na powodzenie
Nikita2, Asiulek lubią tę wiadomość
-
monik no wlewasz nadzieję w moje serducho
Zwiększyłam sobie dupka do 3 x dziennie. Już wzięłam 2 i wieczorem trzecia.
Pojadę też za godzinę do Wejherowa na betę. Gin mowil o czwartku ale chyba nie załapał że wczorajszy wynik to tak naprawdę z poniedziałku więc wypada zrobić powtórkę w środę. .. A to dzisiaj
Koszt tutaj chyba to standard 40 zł ale wynik będę mieć on line po 19-tej... dzisiaj
Nam też nadzieję że india jednak zrobiła dobry zastrzyk i będzie wszystko ok
Asiulku. .. lecę na betę. .. ale wakacje. .. poznaję nadmorskie laboratoria dobrze że tutaj dzisiaj wietrznie i ucieklismy z plażyNikita2, kotkapc, Asiulek lubią tę wiadomość
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Hej Monik, fajnie ze jesteś i już w lepszym nastroju .
Trzymam kciuki za naturalny cykl .
A co do testowania to nie testuję, może po powrocie znad morza
Mała Mi, do Wejherowa masz aż 40 kilosów...faktycznie zwiedzisz wszelkie nadmorskie laboratoria czekam z niecierpliwością na betę i oczywiście trzymam kciuki
-
Mała Mi...dzisiaj musi beta przyrosnąć
Czekam na dobre wieści!!! -
Asiulek dzięki za skrót wydarzeń
Mała nosz na bank coś zaczęło się dziać u Ciebie obym doczytała dalej i gratulowała
Kotkapc a postanowiłam odpocząć zająć się sobą ale już bym chciała zacząć a tu czekać trzeba . A u ciebie też ivf ? dlaczego jaki problem ? czy już nie chcecie dłużej czekać ? Co do profertilu w 100% możemy polecić u nas była wielka różnica po 3 miesiacach A czyli problem męski zajarzyłam ehhh ten upał
Asiulek mój brał profertil + wit c w max dawkach .Ale też chyba zależy dlaczego ma niskie wyniki przez geny czy z braku witamin .
Małą z dietą ok zeszłam do 58 i teraz tylko ćwiczę wiec jest git choć myślałam o 2 kg żeby mieć zapas na stymulację ale darowałam .
India czary mary u ciebie
Nikita ja bym z testem poczekała edit o nie
Monik ależ pogoda na wesele masakra ! Monik czasami dają gonapeptyl na pęknięcieNikita2 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
nick nieaktualnyBardzo fajnie dziewczyny poczytać i poczuć się, że nie jest się jedyną, która nie może odpuścić wczesnego testowania;) chociaż fakt, że oglądać negatyw-kiepsko:( wiem, że gdzieś był wątek, ale do ilu dni po pregnylu może wyjść test ciążowy fałszywie dodatni? Dodam, że miałam pregnyl 5000. Zrobiłam w pon (4dni po zastrzyku-z czystej ciekawości czy faktycznie pregnyl tak wpływa-ja muszę wszystko namacalnie;) i faktycznie wyszedł pozytywny-druga krecha jaśniejsza, ale jednak. I zastanawiam się jak długo trzeba czekać. Nie pisałam wcześniej, że po drugim poronieniu lekarz zlecił szereg badań krwi (insulina, Vczynnik Leidena, krzepliwość krwi itd), ale wszystko wróciło wzorowo, tarczyca jest czysta, jedynie to pco na granicy... i prawdopodobnie progesteron niski i do tego mój organizm nie wchłania z przewodu pokarmowego zbyt dobrze, stąd od zdaje się jutra już mam brać duphaston 2 razy i luteinę też 2 tabletki dopochwowo-może MałaMi jak masz dojście do luteiny dopochwowej dołóż do tego duphastonu, tak jak ktoś napisał wcześniej progesteronu nigdy za wiele jak jest ciąża.
-
Monik Ty mnie nie stresuj!
Aż sprawdziła w necie tą receptę, jak nic gonapeptyl!!!
W aptece wydali mi po prostu takie 2 ampułko - strzykawki, bez pudełka i ulotki. Wytłumaczyła tylko jak zrobić. nI sobie taką podwójną dawkę wstrzyknęłam . Po 3h wróciłam na IUI i jeszcze lekarz pytał czy na pewno zrobiłam ten zastrzyk. I powiedział, że owu powinna być w ndz wieczorem ( a zastrzyk był w sobotę o 9 rano) -
anakonda wrote:Monik ależ pogoda na wesele masakra ! Monik czasami dają gonapeptyl na pęknięcie
tu jest ulotka gonapeptylu
http://www.ferring.pl/ulotki/gonapeptyl.pdf
i wytłumacz mi jak on miałby działać na pęknięcie???
Ja go brałam przy stymulacji aby nie pękały przed wcześnie pęcherzyki a przed punkcją dostałam standardowo Pregnyl 5000 właśnie na pęknięcie.
-
Monik nie wiem jakim cudem może tak działać, ale czytam na innych forach, że innym dziewczynom też się zdarzało to dostać na pęknięcie. Może właśnie tak działa, gdy pęcherzyk jest już wyhodowany, duży?
Ja już nie wiem co o tym myśleć no chyba w Invikcie by jakiś wałków nie kręcili?? -
Monik no moja kuzynka miała co przed iui i to szczęśliwym więc zależy od lekarza. Lametta też nie jest do stymulacji w ulotce brak na ten temat wzmianki a jednak działa tak. Nie potrafię logicznie wytłumaczyćStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url]