Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Przykro mi Mala,ale zerkałam na Twój wykres i chyba nie jest jeszcze wszystko stracone.Szanse nadal są dopóki @ nie ma. Bo tempka dzis odbiła, więc może to implantacyjny spadek to i beta dzisiejsza jeszcze mogła być ujemna. Znajoma tak miała, poszła na betę była ujemna więc zdecydowali sie na wyjazd do Egiptu na wakacje ( gdyby wyszła na plusie to bała sie lecieć). No i dopadły ją te wszystkie ciążowe przyjemności w Egipcie. Wróciła, zrobiła betę ponownie i wyszła bardzo dodatnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:19
Nikita2, Asiulek lubią tę wiadomość
-
Hej, mam jakiegoś nerwa/doła. Z tą moją owu cisza, nic nie boli, nie ma śluzu,opcja jedyna że ją przespałam....Dziś ok 6 minęło 48 godzin od pregnylu. Zastanawia mnie jedna rzecz, na monitoringu byłam 01.09 ok. 9 rano, 2 pęcherzyki miały 16 mm i tego samego dnia ok 15/16 poczułam ostry ból typowo owulacyjny, wzięłam apap i przeszło. Nie brałam tego jako owu, bo na usg było tylko 16 mm, ale teraz czekając na ten typowy ból i oznaki owulki, coraz intensywniej myślę czy to nie była owu, tylko te 16 mmm???? Zadzwonię do tego mojego gina w poniedziałek
-
Pszczelko nie stresuj sie przecież nie masz teraz na to wpływu. Bedzie dobrze na pewno są już duże i dorodne
Edka ja jeszcze nigdy nie słyszałam o owulacji jak pecherzyk ma 16mm wiec duże prawdopodobieństwo jest takie że owu przespałaś
Najlepiej idz do gina niech on potwierdziEdka lubi tę wiadomość
-
Pszczelka, prg na razie się nie przejmuj. Ja miałam raz tak, że był na jednym badaniu 0,5 a na następnym UWAGA spadł do 0,02! dobrze widzisz, nie napisałam zera za dużo. Jeśli będzie wysoki prg to lepiej dla Ciebie, że transfer przelozą, bo to grozi hiperka... Leżałam z nią prawie dwa tyg w szpitalu, ból przeokrutny, a wywołało ja hcg z Ovitrelle. Nie wyobrażam sobie co by było gdyby rosło hcg po zagniezdzeniu zarodka... Byłam w sumie miesiąc na L4 a jajniki wróciły do normalnosci (miały 11cm w szpitalu a normalnie mają 3-4) po ponad 2 miesiącach. Masz rozsądna lekarkę skoro Cie uprzedziła, nie chce Ci zrobić krzywdy.
-
Pszczelka wrote:Anatolko ja mialam porgesteron 6,5
To na 100% zrobienie transferu byłoby błędem (o ile nie jest to błąd laboratorium, że jest taki wynik, bo jest dziwny jak na taki etap stymulacji). Czemu błędem? Bo endometrium pod wpływem prg się "starzeje" a musi być synchronizacja pomiędzy stanem endometrium, jego "wiekiem" a "wiekiem" zarodka. Endo już się starzeje a zarodków jeszcze nie ma. Nie zgadzaj się na transfer, bo będzie z góry spisany na straty.Pszczelka lubi tę wiadomość
-
Zobaczę co mi powiedzą jutro.wczoraj nie było mojej lekarki.babka mówiła ze to nie do końca zbadane ze robiła transfer na 5.7 i się udaló. Czytałam odp dr.Domitrza i pisał ze nie ma takich badań . Że zmniejsza to szansę ale tak samo szanse spadają przy mrożenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 09:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyyesenia powodzenia
pszczelka nie znam się na tych procedurach pęcherzykowych, ale życzę powodzenia
Edka- ja miałam pregnyl 4 razy i chyba tylko raz czułam lekkie kłucia jajników. Kompletnie nie czułam owulacji a ona była potwierdzona usg. Także nie zawsze po pregnylu trzeba czuć owulkę. Jak jeszcze nie miałam problemów z LUFem, dawno dawno temu, to owulację czułam bardzo dokładnie, jajnik bolał ewidentnie.
Teraz nic spektakularnego się nie dzieję, a owulki występują dzięki pregnylowi. Także się nie zamartwiaj, jak masz mozliwość to idź na usg i zobaczysz czy pękło.
A ja jutro zaczynam pracę, stresuje się, nie wiem w co się ubrać, to do biura więc chyba półelegancko.
Do tego córka po tygodniu w przedszkolu ma katar ;/
Muszę niani poszukać na czas chorób. Do tego cóka wyje rano, że nie chce iść i że mam ją odebrać wcześnie, od razu po obiedzie. No ale niestety praca jest do godz 16 więc odbiór 16:30, nie ma zmiłuj, szkoda mi jej, ale wiem, ze krzywda się jej nie dzieje, taka kolej rzeczy
Wczoraj zrobiłam test, bo znalazłam ostatni badziewny allegrowy.
Mam jeszcze 3 takie lepsze, zostawię na za jakiś czasEdka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny