Forum Starając się z pomocą medyczną Problemy z tarczycą / wysokie TSH
Odpowiedz

Problemy z tarczycą / wysokie TSH

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 24 września 2014, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, mysle, ze ewentualnie tez mozesz zrezygnowac z wieczornej dawki bromka, rano robic badanie i po badaniu wziac i na tarczyce i bromka porannego. Nie sadze, zeby to byly az tak wielkie zafalszowania w takim przypadku. A powiedziala Ci czy to ma byc falszywie obnizony czy zawyzony wynik?

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • KarolciaS Nowa
    Postów: 3 10

    Wysłany: 5 października 2014, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Wizytę u ginekologa mam dopiero za dwa tygodnie,a chciałbym dowiedzieć sie czegokolwiek na temat moich wyników.Tzn czy moje wyniki mimo wszystko pozwolą mi zajść w ciążę?Czy mam jakieś kłopoty z tarczycą?Moje pytania mogą wydawać sie dla Was banalne,ale jestem nowicjuszką na forum.Dziękuję za jakąkolwiek pomoc.Pozdrawiam.
    1)anty-TPO <28 U/ml wart.max 60
    2)TSH3 generacja - 4,650 uUl/ml wart.ref.0.27 -4.7 uUl/ml
    3)FT3. 4,01 pmol/L wart.ref. 4,0-8,3 pmol/l
    4)ft413,90 pmol/L wart.ref. 9,0-20,0 pmol/l
    5)estradiol 46,4 pg/ml
    6)FSH 4,6 mlU/ml
    7)LH 5,6 mlU/ml

  • ilonek Autorytet
    Postów: 671 373

    Wysłany: 30 października 2014, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje tsh wynosi 2,120 gdzie poł roku temu było 1,5 a prolaktyna z 32 spadła mi do 8 wydaje mi sie ze moje tsh jest za wysokie w pon.jade do mojej gin pokaze jej wyniki

    63b363a823.png
  • ilonek Autorytet
    Postów: 671 373

    Wysłany: 31 października 2014, 05:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt juz tu nie zagląda...?

    https://ovufriend.pl/graph/71b9d6fc4de40f9273afe455d86940db

    63b363a823.png
  • małaMyszka Autorytet
    Postów: 8937 17375

    Wysłany: 1 listopada 2014, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 września robiłam kontrolne badanie i miałam 0.885 w sierpniu wynik był na poziomie 1,114 nie wiem czy nie za mocno spadło... moja gin mówi, że nic się nie dzieje, to chyba jest ok

    Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • marcela29 Autorytet
    Postów: 1400 874

    Wysłany: 3 listopada 2014, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja endokrynolog uważa, że idealny wynik dla młodych kobiet, starających się o dziecko powinien oscylować w granicach 1, aczkolwiek, ja od momentu rozpoczęcia leczenia niedoczynności takiego wyniku nie osiagnełam, bardziej oscyluje w granicach 1,5-2, ale w ciąży niestety hormony szaleją i tym trudniej utrzymać dobry wyniki, tylko pozazdrościć wyniki 0,8;)

    małaMyszka lubi tę wiadomość

    "Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • małaMyszka Autorytet
    Postów: 8937 17375

    Wysłany: 4 listopada 2014, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 7 robię kontrolne badanie TSH :-) ciekawa jestem jaki będzie wynik po miesiącu :D już się nie mogę doczekać :D

    Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zania1313 Autorytet
    Postów: 1050 806

    Wysłany: 10 listopada 2014, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moje wyniki, jednozancznie oznaczają Hashimoto? Jak je interpretować?
    TSH 4,89
    FT3 4,66 (w normie)
    FT4 13,01 (w normie)

    aTG 7,99 (norma do 4,11)
    aTPO (norma do 5,61)

    Dziewczyny, wiem,że dobrze nie jest. Czy któraś z Was miała podobne wyniki?

    bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4725 3301

    Wysłany: 10 listopada 2014, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Czy moje wyniki, jednozancznie oznaczają Hashimoto? Jak je interpretować?
    TSH 4,89
    FT3 4,66 (w normie)
    FT4 13,01 (w normie)

    aTG 7,99 (norma do 4,11)
    aTPO (norma do 5,61)

    Dziewczyny, wiem,że dobrze nie jest. Czy któraś z Was miała podobne wyniki?

    nie podałaś wyniku dla Anty-TPO

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4725 3301

    Wysłany: 10 listopada 2014, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki wskazywać mogą na hashimoto. Dostaniesz tabletki, zapewne 25 albo 50 i już. Ja mam Anty-TPO 18 razy wyższy od normy. Więc się nie załamuj, bo masz tylko 4 razy większy.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4725 3301

    Wysłany: 10 listopada 2014, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobisz USG tarczycy,lekarz sprawdzi stan tarczycy i dobrze dawkę.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4725 3301

    Wysłany: 10 listopada 2014, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobić TSH, FT4, FT3, Anty-TPO, anty-TG, przeciwciiała przeciw receptorowi TSH, udać się do endokrynologa by ocenił wyniki i zrobił USG tarczycy.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4725 3301

    Wysłany: 10 listopada 2014, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz te wyniki badań?

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • Beata.D Autorytet
    Postów: 509 741

    Wysłany: 10 listopada 2014, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem jakas wielka znawczynia ale moge wam cos polecic(z wlasnego doswiadczenia :) )Moje TSH bylo ok 2.16-badane jakies 2miesiace temu.Teraz 1.97 i powoli spada a to za sprawa Weroniki86 i jej porady :). Kupilam plyn Lugola i co pare dni robie plamke na nadgarstku(teraz znika w szybkim tempie-tzn ze jest lepiej a wczesniej mialam pol dnia ;) ) Polecam jesli nie sa to jakies magiczne wartosci.Bo wiecie ze niby do 4,6 to norma a ginekolodzy polecaja blizej 1 a w moim przypadku nikt sobie mną nie zawraca głowy :( Wiec wzielam sie za "domowe sposoby" ;)

  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4725 3301

    Wysłany: 10 listopada 2014, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że jak masz zwykła niedoczynność to może i pomoże. Ale dla nas, dziewczyn z hashi to nie pomoże, bo to cały organizm nawala u nas, a nie jeden organ.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4725 3301

    Wysłany: 11 listopada 2014, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie musi byc hashimoto. Bo nie masz obecnych anty-tpo. A nie robilas tshr? Wydaje mi sie, ze to moga byc guzki po prostu z niedoczynnosci.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4725 3301

    Wysłany: 11 listopada 2014, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz je obserwowac i juz. A leki to i tak musisz dostac, bo tsh rosnie, a ft4 spada.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 11 listopada 2014, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mi dwoch lekarzy stawia odrebne i wykluczajace sie wzajemnie tezy to pytam 3 :) mam 2 ginow i endo :) nigdy 3 nie mowie co 2 powiedzialo i czekam jakie madrosci wypowie 3 - najczesciej potwierdze teze jednego z 2 poprzednich i wtedy juz sama decyduje kogo tu sobie posluchac :)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4725 3301

    Wysłany: 11 listopada 2014, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Ja jestem w czasie zmiany endo, bo jest beznadziejny.

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • MIKOLAY Autorytet
    Postów: 471 514

    Wysłany: 14 listopada 2014, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    odebrałam wynik tsh i mam 0,594 uIU/ml to nie za mało ?
    Dla kobiet starających się o dzidzi TSH powinno być w granicach 1-2,5. Twoje jest trochę za niskie. Jak TSH mi spadło w ciągu roku z 2,6 do 0,8 to gin przepisał mi jod i mam teraz 1,36

    b4ipuen.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego