progesteron
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny! dziś się zalogowałam po 10 miesiącach starań o dzidziusia postanowiłam poszukać porady na takim forum jak to! Zrobiłam 7 dni po owulacji progesteron wyszedl 29.40ng/mL gdzie norma w fazie lutealnej wynosi 1,2-15,9.
Dodam, że miałam dokładnie wyznaczony dzień owulacji przez gina i chciał tym badaniem sprawdzić też niedrożność jajowodów. Mam też stwierdzoną endometriozę. Co myślicie o tym wyniku? Martwić się,że jest taki wysoki?
Pozdrawiam!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witajcie:) mój progesteron w fazie lutealnej jest dramatycznie niski odkąd pamiętam... wynosi ok 1,75 to mało nawet na fazę folikularną. biorę Duphaston ale on nie podnosi naturalnego progesteronu a jednynie dostarc za organizmowi zastępczy, sztuczny progesteron. Jednakze zaraz po odstawieniu go w 26dc poziom tego syntetyczngo hormonu spada i wraca do stanu sprzed brania leku. czy w takim razie mam jakiekolwiek szanse na owulacje skoro progesteron naturalny mam taki niski? To przeciez on wpływa na późniejsze skoki estrogenów i dojrzewanie pęcherzyka... nie wiem juz co robić
-
Dziewczyny, a czy progesteron mozna zbadac 9 dpdo? czy musi to byc 8? jutro ide do pracy na 7 wiec nie zdarze, chyba ze mozna po poludniu?, a w tym cyklu musze go juz zbadac bo od poczatku II fazy plamie non stop czyli juz 7 dzien... raz mam czerwone plamienia, a raz brazowe... a wczesniej od 19 dc plamilam po kazdym stosunku ale tylko chwile, to byl raczej wyplyw sluzu z krwia... 19 dnia tylko rano, samo, a pozniej juz tylko po przytulanku a takto bylo ok, zaczelo sie dopiero po skoku... tylko że temperatura mi rosnie.... tutaj macie moj wykres www.enpr.pl/9160 . I tylko 26 dc po stosunku nie bylo nawet grama krwi... przeszlo mi przez mysl że to moze przez to iż w poprzednim cyklu bralam duphaston na wywolanie, ale tak mogloby byc tylko przed skokie a nie dopiero po wiec juz sama nie wiem o co moze chodzic... nigdy tak nie mialam... nawet jak w jednym cyklu bralam duphaston a w nastepnym juz nie... jedynie ze w poprzednim cyklu duphaston bralam tylko przez 7 dni...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hmm, wygląda na to że masz albo podwyższony progesteron w fazie lutealnej albo jesteś na początku ciąży ale tak wynika z tych wartości, 20dc to trochę wczesnie na test ciążowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:56
Maandragora lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAleksia85 wrote:hmm, wygląda na to że masz albo podwyższony progesteron w fazie lutealnej albo jesteś na początku ciąży ale tak wynika z tych wartości, 20dc to trochę wczesnie na test ciążowy
-
nick nieaktualny
-
Girl25 wrote:Czyli raz nie wystarczy? To nie zrobie bo kasy nie mam... Musze poczekac. Moze te plamienia przejda...
żeby ocenić w 100% trzeba by ze dwa razy w ciągu dnia bo wytwarzany jest pulsacyjnie i moze się zdarzyc że akurat przed skoskiem progesteronu będziesz miała badanie i wykaże Ci niski poziom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:55
tola2014 lubi tę wiadomość