progesteron
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAleksandrakili bo masz inne jednostki
zwykle jest w ng/ml
dziewczyny i ja po porade przychodze
jestem na CLO
brałam 2 tabletki 3-7 dc
usg w 11,14 i 19dc nie wykazało żadnego jaja
w 29 dc po USG dr dtiwerdził ze juz po owulce
w 30 dc progesteron 8 ng/ml
a w 32 progesteron 10ng/ml
co mam o tym myśleć??
dziwi mnei to bo w innym cyklu 7 dni po owulacji mialam wynik 17 ng/ml -
Dziewczyny, ja w 21 dc mam progesteron 58,06 ng/ml. Nie miałam monitoringu ale to ok 8 dpo . Skąd taki wynik ?
-
odebralam wyniki progesteronu. Tylko mam maly mentlik... wynik to 0,533 ng/ml norma dla fazy folikularnej 0,2-1,5 faza owu 0,8-3.0 faza lutealna 1,7-27. i jesli zalozmy bylam w 1 dniu po owulacji to czy to nie jest za malo? jesli gin widzial cialko zolte to oznacza ze moge miec faktycznie niski progest ale jesli nie widzzial tylko sugerowal sie dc to znowu zmarnowalam badanie... tylko sluz typu bialko jaja mialam wlasnie w dniu wizyty u gin a na natepny dzien tez sie ciagnal i tez byl bezbarwny tylko mniej sie juz rozciagal, a od niedzieli susza.. sorki, dzis zauwazylam bialy sluz[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
U mnie progesteron: 16,0 ng/ml
przy normach:
faza pęcherzykowa 0,2 - 1,5
faza owulacji 0,8 - 3,0
faza lutealna 1,7 - 27
po przekwitaniu 0,1 - 0,8
Normy progesteronu w ciąży to:
1-28 ng/ml tuż po owulacji,
9-47 ng/ml do 12. tygodnia ciąży,
17-146 ng/ml między 12. a 28. tygodniem ciąży
55-200 ng/ml od 28. tygodnia aż do rozwiązania
Pytanie za sto pkt:
Czy suplementować się na wszelki wypadek Dupkiem? Bo mam duże podejrzenie, że mogę być w ciąży. -
Byłam w ciąży 3 razy, więc symptomy znajome i ta intuicja ...
chociaż oczywiście mogę się pomylić - nikt nieomylny nie jest
Niestety 7dpo nie mogłam zrobić badania, bo to była niedziela Ale możliwe, że faktycznie na wczoraj przypadł szczyt DziękiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:47
tygrys73 lubi tę wiadomość
-
Wiem ale tak mi lekarz kazał... W dniu usg tak mówił żebym zbadala tego samego dnia albo dzień później... Tylko właśnie obawiam sie ze kierował się dniem cyklu a byłam wtedy w 25 mimo że mowilam.ze mam cykle co 36 dni ostatnio plus to ze nie mierzylam temperatury tak jak powinnam wiec nawet nie wiem kiedy mialam na pewno skok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:35
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dziewczyny, badałam wczoraj progesteron dokładnie w 7 dniu po owulacji ( zbadana monitoringiem), mój wynik to 45,70 (norma to 5.3-86,0), nie ukrywam, że mam cichą nadzieję na ciąże, choć moja temperatura od 3 dni spada więc tymbardziej się dziwię że progesteron taki wysoki;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:05