X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

prolaktyna

Oceń ten wątek:
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie tak zrobię to jedyna metoda aby się dowiedzieć

Anna255 lubi tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizycie, pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    A lekarz Ci kazał brać metforminę, czy na jakiej podstawie ją bierzesz?

sama zaczelam ja brac... na wlasna reke... nieraz lekarze tez przepisuja ja na rozruszanie jajnikow dla dziewczyn z PCO - mimo, ze nie robilam badan jeszcze na IO - zauwazylam pozytywne dzialanie leku... <3

• juju27 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny moja prolaktyna nieszczęsna też jest podwyższona. Ponad mieisac temu poroniłam i nie dostałam okresu no i okazało sie ze prolaktyna jest podwyższona. Jakiś czas temu tez brałam bromka ale dziś mam jakaś dziwną sytuacje. Kiedys po 3 tabletce dostałam okres a teraz mój śluz był taki jak by płodny. Czy to jest możliwe? wydawało mi sie ze najpierw powinnam dostac okres.

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bromergon nie wpływa na to kiedy dostaniesz krwawienie. Tak działa luteina.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • juju27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie nie wpływa na krwawienie, obniża prolaktyne i wtedy jest okres. Ostatnim razem zadziałał juz po 3 tabletce. Bardziej zastanawia mnie czy możliwe aby wywołał owulacje.

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie prolaktyna w 4tym dniu cyklu wyniosła 34,80 (norma 4,79 - 23,30). Czy to dużo ponad normy? Leczy sie?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Dziewczyny u mnie prolaktyna w 4tym dniu cyklu wyniosła 34,80 (norma 4,79 - 23,30). Czy to dużo ponad normy? Leczy sie?

przy staraniach czytalam powinna byc ok 10 - a wg twoich norm masz troszke podwyzszona... ja jak mialam 24 - dali mi 1 tabl/dzien - jak tak patrze na twoj wynik, nie wiem czy czasem lekarz nie zaleci ci wiekszej dawki np 1,5 tabl/dzien... wynik powyzej 20 swiadczy juz o lekkiej hipoprolaktynemi - wiec moze to juz wplywac na wystapienie owulki... skonsultuj sie z lekarzem, ale wg powinnas ja zbic, by spadlo nizej...

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    przy staraniach czytalam powinna byc ok 10 - a wg twoich norm masz troszke podwyzszona... ja jak mialam 24 - dali mi 1 tabl/dzien - jak tak patrze na twoj wynik, nie wiem czy czasem lekarz nie zaleci ci wiekszej dawki np 1,5 tabl/dzien... wynik powyzej 20 swiadczy juz o lekkiej hipoprolaktynemi - wiec moze to juz wplywac na wystapienie owulki... skonsultuj sie z lekarzem, ale wg powinnas ja zbic, by spadlo nizej...

Dzięki tak sie zastanawiam czy to jest problem czy jeszcze coś innego, rok temu miałam prolaktyne w normie...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prolaktyna to niestety hormon stresu - a jak wiadomo, ciezko jest sie "nie stresowac" w tych czasach, zycze powodzenia :)

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ze teraz to ja nie mam stresu ( w porównaniu do zeszłego roku...)

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie wiem :) moze podswiadomie sie czyms stresujesz? badz co badz, skonsultuj sie z lekarzem <3

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    no to nie wiem :) moze podswiadomie sie czyms stresujesz? badz co badz, skonsultuj sie z lekarzem <3
    Czekam jeszcze na resztę wynikow i idę na konsultacje! Tak bym chciała zeby to był ten powód niepowodzeń....

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby kochana... ja na poczatku tez tylko robilam prolaktyne... a potem zrobilam na wlasna reke testosteron i wyszedl tez lekko podwyzszony - nigdy nie wiesz jakie anomalie zajda w organizmie... ale badzmy dobrej mysli, kciukam za wizyte! :D

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! dziewczyny mam przed sobą swoje wyniki robione w 3 dc. Prolaktyna= 19,85 ng/ml
    z tego, co wyczytałam, to dwa razy za dużo jak na kobietę starającą się o dziecko, jak myślicie?
    Wyniki robiłam na własną rękę, do swojego lekarza idę dopiero 30.04 i teraz zastanawiam się czy nie szukać rady/pomocy u jakiegoś innego doktorka...

f2w3j6yxdenijlur.png
  • juju27 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perła ja osobiście nie wiem, moja prolaktyna wynosi 43,5 a norma w moim lab. jest do 25 więc wiem że jest znacznie podwyższona. Jaką masz normę podaną na wyniku ?

Ja od tygodnia biorę bromka na obniżenie, kiedyś jak brałam to po po 3 tabletkach dostałam okres a teraz cisza. Bore teraz duphaston dodatkowo na wywołanie i oby to pomogło. ehh mam już dość tej prolaktyny

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie widełki są takie: 4,79-23,3, więc teoretycznie dramatu nie ma, a jednak przeczytałam, że dla starających się poziom prolaktyny powinien wynosić ok 10.

muszę chyba poszukać dobrego lekarza, który porządnie się mną zajmie, bo takie działanie na własną rękę i to późniejsze interpretowanie tych wyników już mnie wkurza. przed sobą mam też wynik lh i fsh, a za kilka dni zaplanowałam sobie progesteron, bo od 2 cykli zauważyłam plamienia przed @. oszaleć można! :)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • juju27 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perła ja bym nie panikował skoro wynik jest w normie. Ja w pierwszą ciąże w którą zaszłam miałam i tak prolaktyne podwyższoną. Fakt że i tak poroniłam ale to już inna sprawa. Ja mam w dodatku mikrgruczola więc wiem skąd ten jej poziom.

Anna255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    Cześć! dziewczyny mam przed sobą swoje wyniki robione w 3 dc. Prolaktyna= 19,85 ng/ml
    z tego, co wyczytałam, to dwa razy za dużo jak na kobietę starającą się o dziecko, jak myślicie?
    Wyniki robiłam na własną rękę, do swojego lekarza idę dopiero 30.04 i teraz zastanawiam się czy nie szukać rady/pomocy u jakiegoś innego doktorka...

ja tez czytalam, ze dla starajacych sie powinna byc prl ok 10 - jednak nawet i przy 19 jak ty masz, a masz owulke, to mozna zajsc... glownie problem w tym czy dochodzi w ogole do owulacji, bo potem w ciazy, to jak wiadomo prl i tak wzrosnie <3 takze w twoim przypadku zalezy od lekarza - jeden ci powie, ze nie ma co sie przejmowac, a drugi przepisze mniejsza dawke bromka na obnizenie...

dziewczyny, dlatego lepiej mysle udac sie od razu do endokrynologa, bo zwykly gin moze nas potraktowac "powierzchownie" - jesli wiecie co mam na mysli :) a endo - zajmuje sie juz glownie zaburzeniami hormonalnymi... no ale wiadomo, trzeba po prostu trafic na dobrego lekarza lub takiego z powolaniem, a jak wiadomo ciezko o to teraz... sama wciaz szukam dobrych specjalistow... powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juju27 wrote:
    Perła ja bym nie panikował skoro wynik jest w normie. Ja w pierwszą ciąże w którą zaszłam miałam i tak prolaktyne podwyższoną. Fakt że i tak poroniłam ale to już inna sprawa. Ja mam w dodatku mikrgruczola więc wiem skąd ten jej poziom.

kochana, a co w zwiazku z tym mikrogruczolakiem - jakie dzialania lekarz podjal w celu wyleczenia cie? <3

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ