prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
To może odżałuję te parę złotych i zrobię sobie dwa razy. Przynajmniej będę miała porównanie.Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Bromergon naprawdę działa
moj wynik prolaktyny w marcu to ponad 34 do zajscia w ciażę za dużo.
Po miesiącu przyjmowania bromergonu połowy tabletki na noc, prolaktyna spadła do ponad 7
obniżam rownież tsh miesiac temu ponad 4 teraz 2,63 wciąż za duzo, do zajścia w ciążę mój lekarz mowi że musi być 1,3po 5 latach- sukces!
oby się udało tym razem ....
-
u mnie też po 3 tygodniach spadła do 3,4 przy wyjściowej 24 póżniej 16 Bromka trzeba brać stopniowo wtedy nie ma skutków ubocznych i można przyjmując go się dobrze czuć
-
amygdala wrote:A mi ginka mowila, ze na poczatku, bo w II fazie cyklu naturalnie wzrasta. Ja zrobilam i na poczatku i razem z progesteronem 7 dni po owulacj. I rzeczywiscie w II fazie byla nieco wyzsza, ale nie tak bardzo.
-
Dokładnie trzeba brać stopniowo. Ja zaczęłam przez ok 4 dni od 1/4 tabletki potem od połowy jeszcze troszke odłamałam tak przez dwa dni i potem polowa tabletki. Na samym początku kilka dni lekki ból głowy i potem już zadnych skutków ubocznych ważne jest aby brać codziennie regularnie, kiedyś brałam jak mi się przypomniało i prolaktyna była wyższa niż przed braniempo 5 latach- sukces!
oby się udało tym razem ....
-
Witam, Dziewczyny pisałam już przy okazji innego wątku jaki jest mój problem... podczas laparoskopii stwierdzono u mnie niedrożne oba jajowody. Przeszłam potem dwie hydrotubacje oraz badanie sonohisterosalpingografii podczas którego potwierdzono drożność lewego jajowodu. Na własną rękę zbadałam prolaktynę... a tu szok!808,65 mIU/l przy normie 108,78-557,13. Dodam, że miesiączki występują jak w zegarku,żadnych bóli głowy, bóli piersi itd., żadnych niepokojących objawów. Owulacja potwierdzona na usg. Inne wyniki rownież w normie. Więc o co chodzi?. Czy któraś z was borykała się z podobnym problemem?[*] 20.11.2015
-
A czy masz potwierdzone owulacje? Regularne cykle niekoniecznie oznaczają regularne owulacje. Jeśli tak, to ta prolaktyna nie a znaczenia. "Na wszelki wypadek" można ją zbić lekami, ale jak nie zaburza owulacji to luz.
-
anusiakt każdy organizm jest inny - ja miałam górną granicę normy a czasami środek i owulacji nie miałam. Jagoda ma rację - regularne cykle nie koniecznie oznaczają owulację, ba! nawet skok temperatury jej nie gwarantuje - jedynie monitoring. Wybierz się do dobrego endokrynologa - on napewno coś zaradzi na tą prolaktynę- może to ona jest przeszkodą? Trzymam kciuki
-
Dziekuję dziewczyny. Owulacje miałam potwierdzoną przez wielokrotne badanie usg, wyniki poziomu progesteronu, lh itp tez podobno o niej świadczą. Dodam, że nasienie męża ma zanizone parametry ale zdaniem lekarzy: z gorszymi sie udaje. pozdrawiam i życzę wzystkiego dobrego;-)[*] 20.11.2015
-
ode mnie jeszcze negatywne wieści
02.03 - prolaktyna 29
1,5 miesiące Bromek 1x1
25.04.- prolaktyna 49 (!)
teraz wizyta i od nowa wszystkie cudowne dolegliwości01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Martoszka wrote:Może musisz przejść na norprolac lub dostinex?
Ja też miałam po bromku wyższą jeszcze PRL, a teraz od grudnia biorę 1/4 dostinexu tygodniowo i mam prolaktynę 13 (norma do 25).
jak się nie uda to poproszę o zmianę.
jutro mam wizytę, zobaczymy co gin powie01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Ja przez pół roku męczyłam bromergon i gdyby nie to, że tu na forum kupiłam dostinex to bym nie dostała recepty na niego od gina. A teraz idę normalnie i proszę go o receptę na dostinex, ale sama musiałam zadecydować, że przechodzę na mocniejszy lek, bo lekarz nie widział potrzeby mimo, że przy normie 496 moja prl wynosiła 730, 5 i miałam mlekotok.
Czarodziejka87 lubi tę wiadomość
M&M -
Dostinex nie jest mocniejszy od Bromergonu. To tak jakby powiedziećże Apap jest mocniejszy od Ibupromu czy odwrotnie. Ma po prostu inną substancję czynną.
-
Hej Dziewczyny
Niecałe dwa miesiące temu zbadałam na wlasną ręke prolaktyne wyniosła wtedy 764,40 mlU/l przy normie 83-622 załamana poszłam z wynikiem do gin która stwierdziła że podwyższona prl może blokować owulke ale wiąże się to z rzadkimi miesiączkami a ja mam regularne choć nie była przekonana przepisała mi bromocorn bralam przez miesiąc po 2x0,5 tabletki dziennie.Wczoraj byłam sprawdzić poziom prl i niestety 31,5 przy normie do 25 mam doła ,przeszło mi nawet przez myśl że może zostawie to na pare miesięcy może to nie ma wpływu w moim przypadku na zajście ale z drugiej strony nie daje mi to spokoju właśnie trwa 6 cykl starań..proszę Was o radę co robić?Filip 28.03.2016
-
jeśli Bromergon nie dziala na Ciebie pomimo że brałaś go regularnie, poproś lekarza o zmianę leku np. nonprolac lub dostinex. P.S. dobrze się czułaś biorąc w dzień tą 1/2 tabletki? Lekarze zazwyczaj zalecają brać na noc, żeby przespać skutki uboczne, mdłości czy zawroty głowy.