prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyI jestem mile zaskoczona wynikami bo już prolaktyna zawyżona ale w normie - z 56 spadła do 23 Jakoś mi lżej na sercu. TSH trochę za wysokie (2,69 w normie 0,27 -4,20) idealne byłoby 1 ...chyba
Dzisiaj pół Bromka ....a jutro relaks w Bieszczadach -
Dziewczyny, mam takie pytanie może lekko z czapy. Zrobiłam ostatnio badanie prl bez obciążenia jest OK, ale z obciążeniem 13-krotnie wyższa, czyli hiperprolaktynemia czynnościowa. Tylko czy to może być przyczyną niepowodzeń skoro wykresy zawsze mam dwufazowe, progesteron też w porządku, monitoring też wskazuje na owulację? Jak rozumiem podwyższona prolaktyna wpływa na płodność w ten sposób, że owulki brak. Macie może jakieś doświadczenia, opinie lekarskie na ten temat? Wiem że to pytanie do lekarza, ale do wizyty daleeeeko a ja jestem niecierpliwym człowiekiem.Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
-
No właśnie cykle regularne niemal jak w zegarku, miesiączki prawidłowe (chociaż odkąd się staramy mam wrażenie że są bardziej skąpe). Prawdę mówiąc wolałabym żeby to było to bo dwa lata i brak jakiejkolwiek diagnozy mnie dobijaInsanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
-
nick nieaktualny
-
saga wrote:Znalazłam ciekawy artykuł o prolaktynie, jeśli ma ktoś ochotę zapoznać się to wklejam link:
http://www.aptekamodrzewiowa.pl/artykul_zdrowie_61.htmlJusteck lubi tę wiadomość
-
Rafaello wrote:No właśnie: czy bromergon może przepisać endokrynolog?
Myślę, że może.
Przy okazji mam pytanko.
Czy zauważyłyście może po stosowaniu leków lub ziół na zbijanie prolaktyny skrócenie i zmniejszenie krwawienia w czasie okresu?
Ja tak mam odkąd biorę niepokalanka i próbuję dojść do tego, czy to on jest "winny", czy jakaś inna przyczyna.Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Nie mam pojęcia.
Ogólnie na mnie bromergon nie działał na spadek prolaktyny, tylko objawy po nim ustąpiły. Dlatego teraz biorę dostinex i wydaje mi się, że wreszcie coś ruszyły i myślę, że za jakieś 2-3 miesiące mój okres będzie trwał 2-3 dni.M&M