prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Rafaello wrote:u mnie tsh 3,27 i podwyższona prolaktyna (nie pamiętam dokładnie ile) czy to może o czymś świadczyć?"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz"
2011 - początek starań
HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
-
Kochana, z wyników widać niedoczynność. Jak najszybciej idź do endokrynologa. Na niskie FT4 i za dużo przeciwciał. Zrób również usg tarczycy w kierunku Hashimoto.
"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz"
2011 - początek starań
-
Nie jestem specjalistą, ale trochę wiem, bo sama choruję. Jak masz facebooka to mogę polecić dwie super grupy o Hashimoto ale najpierw wizyta. W razie czego służę pomocą"Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz"
2011 - początek starań
-
nick nieaktualnyHej!
Też jestem tutaj nowa i tez mam problem z hormonami a najbardziej chyba z prolaktyną
W 23 dniu cyklu wyszła 56,33 (4,79-23,30 - normy).
Byłam u ginekologa - prywatnie i dostałam Bromergon - dzisiaj 1 dzień @ więc zaczynam zabawę OD POCZĄTKU (pisze że prywatnie bo jak byłam na nfz to nic mi nie dała tylko kazała przyjść na monitoring cyklu ...cool ale tak można sie bawić w nieskończoność )
Pozdrawiam Was -
JagodaP wrote:Z tego co widzęna Twoim wykresie, to owulki są. Nie mma więc powodu do leczenia prolaktyny, któa nie przeszkadza.
Przypadkowo znalazłam forum na temat prolaktyny i sama na ostatnim badaniu na początku tego cyklu miałam wynik 42, na normę 25. czy patrząc na mój wykres można stwierdzić, że owulacja na 100% miała miejsce? PozdrawiamKiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
AgaL - sama dopiero się dokształcam w tym zakresie, ale o ile wiem, ani wykres, ani wynik prolaktyny nie potwierdzi Ci owulacji. Jeśli nie robiłaś monitoringu cyklu (prawdopodobnie najpewniejszy sposób na sprawdzenie, czy ovu była), to idź w 7 dniu po ovu (domniemanej ofkors) na badanie progesteronu. Wysoki wynik może wskazać, że z dużym prawdopodobieństwem ovu była. Żadna z nas nie potwierdzi Ci, czy ovu była czy nie, bo byłoby to wróżenie z fusówstaramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Przez pierwsze kilka dni bardzo bolała mnie głowa. Biorę tabletkę na noc i nic mi się nie dzieje."Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz"
2011 - początek starań
-
nick nieaktualnynowatorka wrote:Shafull hej. Ile bromka bedziesz brala ? Masz owulacje ?
Owulację podobno miałam ale dopiero teraz bedę miała monitoring cyklu więc dowiem się na 100%. Skutków ubocznych po Bronku na razie nie mam ...tylko się uspokajam ...i lekkie zawroty głowy ( jak po piwku ).
Jadę włąśnie badać hormony ( 3 dzień cyklu) ale wątpię żeby Bromergon cokolwiek zdziała tak szybko i przy tak małej dawce -
Ech nikt nie bierze bromka na dzień, a mi kazał wg ulotki 2x po 0,5tabletki. Może jednak przerzucę się na 1 tabletkę na noc? Chyba mnie to nie zabije? A czy endokrynolog będzie coś na temat bromka wiedział, jak podawać itp.? Bo ma na dniach wizytę u endo i jego bym się zapytała co do dawkowania