prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Shafuli wrote:No i 0,5 na noc po dzisiejszej wizycie. Jednak brak owulacji ...ehhh.... W ogóle ręce mi opadają Dostałam też skierowanie na drożność ale nie wiadomo czy w tym roku się jeszcze uda do szpitala czy dopiero w styczniu. A i wspomaganie owulacji cos mówiła...eee... płakać mi się chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 12:24
Shafuli lubi tę wiadomość
-
Bromek działa szybko, ale zależy od dawki jaką masz. Mi pierwsze badanie wykazało trzykrotnie podwyższoną prolaktynę i przy dawce 2 tabletki na dobę po półtora miesiąca spadła poniżej normy trzykrotnie. W tym cyklu zaszłam też w ciążę. Niestety okazała się to ciąża biochemiczna.
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Cześć ! Mam pytanie : Od 19 dc przyjmuje Parlodel w dawce 1 tabletka na noc dziennie, dzis mam 32 dc , wczoraj powinam dostac @ ( objawy wszystkie miałam ) a tu dalej nic , ewentualnie jest jeszcze jedna opcja poniewaz OWF wyznaczyl mi termin @ na 35 dc czyli na czwartek . Nie wiem czy ten lek mogl mi rozlegulowac cykl ? ;|
-
Ev wrote:Cześć ! Mam pytanie : Od 19 dc przyjmuje Parlodel w dawce 1 tabletka na noc dziennie, dzis mam 32 dc , wczoraj powinam dostac @ ( objawy wszystkie miałam ) a tu dalej nic , ewentualnie jest jeszcze jedna opcja poniewaz OWF wyznaczyl mi termin @ na 35 dc czyli na czwartek . Nie wiem czy ten lek mogl mi rozlegulowac cykl ? ;|
-
nick nieaktualny
-
alinka wrote:Cześć. Miałam robione w sobotę badanie prolaktyny 3stopniowe. Pierwszy wynik 10,2 następnie po godzinie 170,2 A po dwóch 106,3.
Wiem że po godzinie wzrosło za dużo, ale czy dobrze ze potem spadlo? -
nick nieaktualnyNo i jeden gin twierdzi że nie było a drugi że było owu własnie 12 ehhh....tylko te negatywne testy... Zobaczymy co będzie w następnym cyklu. No i tez jak Bromek wpłynie na moją miesiączkę. Dziwne bo mnie zaczęły boleć dzisiaj piersi po zmniejszeniu dawki do pół...
-
nowatorka wrote:Mogl troche rozregulowac chociaz nie powinien ale wiem ze dziewczyny pisza ze tak sie zdarza.robilas test ?
-
Dziewczyny odebrałam wczoraj wyniki prolaktyny 57, norma 25. Dziś mam wizytę, zacznę pewnie brać bromka....
mam pytanie czy w takim razie obecny cykl jest stracony? nie ma sensu się starać, bo pewnie ok 2 miesięcy będę zbijać prolaktynę.Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
AgaL, zawsze warto się starać. Moja koleżanka zaszła w ciążę mimo wysokiej prolaktyny. Mi endo kazał zrobić badania po miesiącu brania leku. Ja akurat biorę Dostinex. A gin mówił, żeby nie patrzeć na te wszystkie wykresy, dni płodne itp, tylko kochać się regularnie (jeśli jest tylko taka możliwość). Ja zaczęłam brać Dostinex w połowie cyklu i teraz w tym nowym wydaje mi się, że była owulacja iw końcu te jajniki ruszył. Dzisiaj byłam na badaniach PRL, zobaczymy czy spadła
-
nick nieaktualny
-
Ev z tego co mi mówił lekarz to bierze się go cały czas. A nie mówił Ci do kiedy to masz brać? Bo ja (choć akurat biorę Dostinex) mam brac do zajścia w ciążę, a potem dopiero stopniowo odstawiać. I mówił tak o każdym leku na prolaktyne, bo mogłam sobie wybrać co chce zarzywać.
-
nick nieaktualnyEv wrote:HEJ ) Mam do was pytanko ( może wiecie ) : W trakcie @ powinnam brac ten Parlodel na zbicie prolaktyny ??
-
Cześć ! Dopadła i mnie wysoka prolaktyna 54 przy normie do 23, owulacje jakby mam,miesiączki też w miarę regularnie tylko cycki mnie mega bolały dlatego zrobiłam wyniki. Dziś na noc biorę pierwsze pół tabletki bromka mam nadzieję ,że objawy mnie łaskawie ominą. Na ten cykl nie liczę bo raczej w 14 dni nie zbiję prolaktyny tak żeby zajść w ciążę,ale dobrze że coś się w końcu wyjaśniło.