prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywerni wrote:Hejka niestety mi bromek nie pomogl na zbicie prl zrobilam ostatnio badania i jak zobaczylam wyniki to sie zalamalam. Jakbym stala w miejscu. Kolo 800 mam. w czwartek pojde do ginki to moze mi zmieni lek. Kupilam tez castngusa bo podobno ladnie zbija prl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 10:07
-
Ten cykl jest bez staran i jestesm sama w pl a moj zostal w de. A jednostki inne, 769ųLU/ml 102-496 normy chyba za malo bralam bromka, tylko pol tabletki i czasami zdarzalo mi sie ze zapomnialam tabletki.
-
W kwietniu jak robilam przed owulacja mialam 465 a po owulacji 795.
Teraz tak mysle czy nie powiekszyly mi tabletki anty ja bralam trzy miesiace. Musze poczytac. -
nick nieaktualny
-
Ta prolaktyna, to ma wadliwe działanie anty jednak. Jedna koleżanka zaliczyła wpadkę przy wysokiej prolaktynie, a druga przy pierwszej ciąży musiała zbijać, żeby zajść, a w drugą ciążę zaszła bez leczenia i to jeszcze podczas karmienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:48
-
nick nieaktualnynowatorka wrote:Ja tez bromka pilnuje i nigdy jeszcze nie zapomnialam wziac. A co do antykow to tyle lat braniai po co to ? Hihi
-
Ja tez 8 lat bralam ale ja uwazam ze to nie ma wplywu na plodnosc bo znam mnostwo ddziewczyn ktore braly nawet kilkanascie lat i zaszly w ciaze bez problemu.ja juz cykle nieregularne mialam przed braniem wiec jak byly nieregularne tak i wrocily
-
Witam, piszę pierwszy raz.
Staram się o dzidzie już prawie rok.. bezskutecznie. Słyszałam "jest Pani młoda, wszystko przyjdzie w swoim czasie" dziś zmieniłam lekarza i wróciła wiara ,że się uda. Od razu skierowanie badanie na prolaktyne.. i mój wynik to:
433,8mlU ,a po godzinie (tzn po obciążeniu) 6599mlU.. czy wszystko jest ok?walka z hormonami - prolaktyna po mtc 13xwieksza, tarczyca w okolicach 5.. brak OWULACJI..
kuracja dostinexem i eutyroxem od kwietnia 17r.
-
Dzis po wizycie u ginki i po usg wyszlo ze mialam wczoraj owu. To jednak mozna miec przy wysokiej prl owu.
Shafuli lubi tę wiadomość
-
katastrofa wrote:Ale ponoć odchodzi się już do badania po obciążeniu...
-
werni wrote:Dzis po wizycie u ginki i po usg wyszlo ze mialam wczoraj owu. To jednak mozna miec przy wysokiej prl owu.