prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
saga wrote:Pytałam gina to mi powiedział, że albo jedno albo drugie.
A ty masz dużo przekroczoną prolaktynę?
ja mam teraz na poziomie 44 przy normie do 23,3
Mi lekarz pozwolił brać oba leki i niezależnie od dnia cyklu mogłam rozpocząć leczenie. Jest to profesor ginekolog-endokrynolog.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:04
Asana lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
saga wrote:Pytałam gina to mi powiedział, że albo jedno albo drugie.
A ty masz dużo przekroczoną prolaktynę?
ja mam teraz na poziomie 44 przy normie do 23,3pigułka lubi tę wiadomość
-
Ja też drugi miesiąc i niestety jedna krecha jak malowana
GratkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:42
nowatorka lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Ja startowałam z wynikiem 1699 norma do 496. Na początku października miałam już 541.
Mi lekarz pozwolił brać oba leki i niezależnie od dnia cyklu mogłam rozpocząć leczenie. Jest to profesor ginekolog-endokrynolog.
To ładnie ci spadła. A w ciągu jakiego czasu udało ci się ją zbić do takiego poziomu? -
nowatorka wrote:Moze boi sie ze za duzo obnizysz tymi dwoma lekami. Bierz bromka. Ja biore 2 miesiac i dzisiaj chyba zobaczylam cien cienia na tescie
Nowatorka cudowne wieści.
Idź w poniedziałek na badanie krwi, o ile już tego nie zrobiłaś.
nowatorka lubi tę wiadomość
-
saga wrote:Moja też ginekolog-endokrynolog.
To ładnie ci spadła. A w ciągu jakiego czasu udało ci się ją zbić do takiego poziomu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:39
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
saga wrote:Możliwe, że o to chodzi.
Nowatorka cudowne wieści.
Idź w poniedziałek na badanie krwi, o ile już tego nie zrobiłaś. -
Można brać bez względu na dzień cyklu. Castagnus bym odstawiła. Szkoda czasu czekać na nowy cykl. Mi dziś mija miesiąc od brania bromka i niestety też jedna krecha ,za ponad tydzień robię wyniki żeby zobaczyć czy i ile spadło:)
Nowatorka serdeczne gratulacje. Co do bety wydaje mi się że zapanował jakiś głupi przymus jej robienia,bez tego wyniku nie będziesz mniej w ciąży,a i po co się stresować doszukiwać.nowatorka lubi tę wiadomość
-
JagodaP wrote:Nie robi się prolaktyny po obciążeniu, przestańcie gadać głupoty. To jest nieistotne.
A ja jestem szczesciara ze trafilam do lekarza ktory mi to badanie zlecil. Po 2 miesiacach leczenia prolaktyny po obciazeniu doczekalam sie 2 kresek. Wczesniej brak owulki i cykle 40,50 dni.
-
nick nieaktualnynowatorka wrote:A ja jestem szczesciara ze trafilam do lekarza ktory mi to badanie zlecil. Po 2 miesiacach leczenia prolaktyny po obciazeniu doczekalam sie 2 kresek. Wczesniej brak owulki i cykle 40,50 dni.
No to pięknie Ja takich spektakularnych rzeczy u siebie nie zauważyłam ;P
Mi jeszcze pęcherzyk nie pękł ale już widzę po wykresie, że temperatura sie unormowała - tez biorę drugi cykl. Może niektóre potrzebują więcej czasu a może coś jeszcze blokuje moją owulację -
Kurczę,a ja powinnam dziś dostać @. Od wczoraj chodzę z podpaską bo od 3 dni plamię,a @ ani widu,ani słychu:/ Nigdy nie miałam plamień przed @,brzuch nie boli jak zwykle,temperatura co prawda dziś spadła,ale zaczynam się martwić że bromek coś rozregulował,a przecież powinno być odwrotnie...A no i test w 13 dpo negatywny...Czy bromek,którejś z Was powodował podobne rzeczy?
Może jak się Wam pożalę to @ zaraz przyjdzie:) -
nick nieaktualnykatastrofa wrote:Kurczę,a ja powinnam dziś dostać @. Od wczoraj chodzę z podpaską bo od 3 dni plamię,a @ ani widu,ani słychu:/ Nigdy nie miałam plamień przed @,brzuch nie boli jak zwykle,temperatura co prawda dziś spadła,ale zaczynam się martwić że bromek coś rozregulował,a przecież powinno być odwrotnie...A no i test w 13 dpo negatywny...Czy bromek,którejś z Was powodował podobne rzeczy?
Może jak się Wam pożalę to @ zaraz przyjdzie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 12:29
-
nick nieaktualnyNajświeższe wieści o Bromergonie
1. Jeśli planujesz pić alko - nie łykaj w tym dniu tabletki a następnego dnia połowę dawki , kolejnego już całość ( żeby organizm nie dostał szoku)
2. Jeśli zaszłaś w ciążę to nie odstawiaj od razu Bromka - powoli zmniejszaj jego dawkę.
Tyle po dzisiejszej wizycie u End. No i okazało się że za małą dawkę mi gin przepisał . Mam wrócić do 1 na noc. Podobno prolaktyna moim wrogiem i przez to nie było pęknięcia pęcherzyka w tym cyklu. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Ja też wcinam bromka 1 tabletkę na noc mam 6cio krotnie powiększoną prolaktyne od normy- bez obciążenia. Tzn miałam dziś byłam na poborze krwii. W pt do endo Zobaczymy ile tej cholery spadło Mam nadzieję że dużo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:02
Shafuli, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Shafuli wrote:Najświeższe wieści o Bromergonie
1. Jeśli planujesz pić alko - nie łykaj w tym dniu tabletki a następnego dnia połowę dawki , kolejnego już całość ( żeby organizm nie dostał szoku)
2. Jeśli zaszłaś w ciążę to nie odstawiaj od razu Bromka - powoli zmniejszaj jego dawkę.
Tyle po dzisiejszej wizycie u End. No i okazało się że za małą dawkę mi gin przepisał . Mam wrócić do 1 na noc. Podobno prolaktyna moim wrogiem i przez to nie było pęknięcia pęcherzyka w tym cyklu.
Z tym odstawieniem to sa wlasnie 2 szkoly. Jedni mowia zeby odstawiac drudzy zeby jeszcze troche brac. Moj mi kazal odstawic i odstawilam od razu. Mozliwe ze to tez zalezy od dawki, ja bralam tylko polowke. Powiem wamze odstawilam juz kilka dni temu a dalej mi sie czasem nos zatyka a przeziebiona nie jestem.
Co do alko to ja tam pilam wino jak go bralam. Zdarzalo sie nawet pol butelki i nic mi nie bylo, no moze bylam bardziej senna na 2 dzien. Potem bralam bromka poznym wieczorem zeby po winie minelo kilka godzin.
Shafuli powodzenia w nastepnym cyklu. Na pewno po zwiekszeniu dawki prolka sie ladnie obnizyShafuli lubi tę wiadomość