X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

prolaktyna

Oceń ten wątek:
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saga wrote:
    Pytałam gina to mi powiedział, że albo jedno albo drugie.
    A ty masz dużo przekroczoną prolaktynę?
    ja mam teraz na poziomie 44 przy normie do 23,3
    Ja startowałam z wynikiem 1699 norma do 496. Na początku października miałam już 541.
    Mi lekarz pozwolił brać oba leki i niezależnie od dnia cyklu mogłam rozpocząć leczenie. Jest to profesor ginekolog-endokrynolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:04

Asana lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saga wrote:
    Pytałam gina to mi powiedział, że albo jedno albo drugie.
    A ty masz dużo przekroczoną prolaktynę?
    ja mam teraz na poziomie 44 przy normie do 23,3
    Moze boi sie ze za duzo obnizysz tymi dwoma lekami. Bierz bromka. Ja biore 2 miesiac i dzisiaj chyba zobaczylam cien cienia na tescie ;)

pigułka lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też drugi miesiąc i niestety jedna krecha jak malowana :P
    Gratki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:42

nowatorka lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• saga Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ja startowałam z wynikiem 1699 norma do 496. Na początku października miałam już 541.
    Mi lekarz pozwolił brać oba leki i niezależnie od dnia cyklu mogłam rozpocząć leczenie. Jest to profesor ginekolog-endokrynolog.
    Moja też ginekolog-endokrynolog.
    To ładnie ci spadła. A w ciągu jakiego czasu udało ci się ją zbić do takiego poziomu?

• saga Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Moze boi sie ze za duzo obnizysz tymi dwoma lekami. Bierz bromka. Ja biore 2 miesiac i dzisiaj chyba zobaczylam cien cienia na tescie ;)
    Możliwe, że o to chodzi.
    Nowatorka cudowne wieści.
    Idź w poniedziałek na badanie krwi, o ile już tego nie zrobiłaś.

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saga wrote:
    Moja też ginekolog-endokrynolog.
    To ładnie ci spadła. A w ciągu jakiego czasu udało ci się ją zbić do takiego poziomu?
    W 7 tygodni. Brałam i bromka i castagnus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:39

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saga wrote:
    Możliwe, że o to chodzi.
    Nowatorka cudowne wieści.
    Idź w poniedziałek na badanie krwi, o ile już tego nie zrobiłaś.
    Ja mieszkam we wloszech i nie wiem czy tu tak mozna samemu isc na bad krwi, chyba trzeba isc do rodzinnego albo gina najpierw. Musze sie doinformowac

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • katastrofa Koleżanka

Wysłany: 31 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można brać bez względu na dzień cyklu. Castagnus bym odstawiła. Szkoda czasu czekać na nowy cykl. Mi dziś mija miesiąc od brania bromka i niestety też jedna krecha ,za ponad tydzień robię wyniki żeby zobaczyć czy i ile spadło:)
    Nowatorka serdeczne gratulacje. Co do bety wydaje mi się że zapanował jakiś głupi przymus jej robienia,bez tego wyniku nie będziesz mniej w ciąży,a i po co się stresować doszukiwać.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Nie robi się prolaktyny po obciążeniu, przestańcie gadać głupoty. To jest nieistotne.

A ja jestem szczesciara ze trafilam do lekarza ktory mi to badanie zlecil. Po 2 miesiacach leczenia prolaktyny po obciazeniu doczekalam sie 2 kresek. Wczesniej brak owulki i cykle 40,50 dni. :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    A ja jestem szczesciara ze trafilam do lekarza ktory mi to badanie zlecil. Po 2 miesiacach leczenia prolaktyny po obciazeniu doczekalam sie 2 kresek. Wczesniej brak owulki i cykle 40,50 dni. :)

No to pięknie :) Ja takich spektakularnych rzeczy u siebie nie zauważyłam ;P
    Mi jeszcze pęcherzyk nie pękł ale już widzę po wykresie, że temperatura sie unormowała - tez biorę drugi cykl. Może niektóre potrzebują więcej czasu a może coś jeszcze blokuje moją owulację :(

• katastrofa Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę,a ja powinnam dziś dostać @. Od wczoraj chodzę z podpaską bo od 3 dni plamię,a @ ani widu,ani słychu:/ Nigdy nie miałam plamień przed @,brzuch nie boli jak zwykle,temperatura co prawda dziś spadła,ale zaczynam się martwić że bromek coś rozregulował,a przecież powinno być odwrotnie...A no i test w 13 dpo negatywny...Czy bromek,którejś z Was powodował podobne rzeczy?
    Może jak się Wam pożalę to @ zaraz przyjdzie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katastrofa wrote:
    Kurczę,a ja powinnam dziś dostać @. Od wczoraj chodzę z podpaską bo od 3 dni plamię,a @ ani widu,ani słychu:/ Nigdy nie miałam plamień przed @,brzuch nie boli jak zwykle,temperatura co prawda dziś spadła,ale zaczynam się martwić że bromek coś rozregulował,a przecież powinno być odwrotnie...A no i test w 13 dpo negatywny...Czy bromek,którejś z Was powodował podobne rzeczy?
    Może jak się Wam pożalę to @ zaraz przyjdzie:)
    Tak - pierwszy @ po Bromku był dziwny i tez plamiłam trochę i był dłuuuugi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 12:29

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam tez duphaston razem z bromkiem

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • katastrofa Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dobrze,mam nadzieję że w ostateczności przyjdzie normalna @ .
    Od nowego cyklu też mam brać duphaston, ginekolog przepisał ostatnio dwie tabletki dziennie po owulce,także niech już przychodzi nowy cykl bo w następnym planuję być w ciąży :D

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katastrofa ja tez bralam i biore dalej 2 x dziennie dupka. Kaz jeszcze swojemu jesc wit c codziennie w duzych ilosciach, to pomaga ;) zycze owocnego nastepnego cyklu :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • saga Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatecznie zdecydowałam się odstawić castagnus, a zaczęłam brać bromergon. Za 2 miesiące sprawdzę jego poziom.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najświeższe wieści o Bromergonie :)

1. Jeśli planujesz pić alko - nie łykaj w tym dniu tabletki a następnego dnia połowę dawki , kolejnego już całość ( żeby organizm nie dostał szoku)

2. Jeśli zaszłaś w ciążę to nie odstawiaj od razu Bromka - powoli zmniejszaj jego dawkę.

Tyle po dzisiejszej wizycie u End. No i okazało się że za małą dawkę mi gin przepisał . Mam wrócić do 1 na noc. Podobno prolaktyna moim wrogiem i przez to nie było pęknięcia pęcherzyka w tym cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja też wcinam bromka 1 tabletkę na noc mam 6cio krotnie powiększoną prolaktyne od normy- bez obciążenia. Tzn miałam dziś byłam na poborze krwii. W pt do endo :) Zobaczymy ile tej cholery spadło :) Mam nadzieję że dużo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:02

Shafuli, nowatorka lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    Najświeższe wieści o Bromergonie :)

1. Jeśli planujesz pić alko - nie łykaj w tym dniu tabletki a następnego dnia połowę dawki , kolejnego już całość ( żeby organizm nie dostał szoku)

2. Jeśli zaszłaś w ciążę to nie odstawiaj od razu Bromka - powoli zmniejszaj jego dawkę.

Tyle po dzisiejszej wizycie u End. No i okazało się że za małą dawkę mi gin przepisał . Mam wrócić do 1 na noc. Podobno prolaktyna moim wrogiem i przez to nie było pęknięcia pęcherzyka w tym cyklu.

Z tym odstawieniem to sa wlasnie 2 szkoly. Jedni mowia zeby odstawiac drudzy zeby jeszcze troche brac. Moj mi kazal odstawic i odstawilam od razu. Mozliwe ze to tez zalezy od dawki, ja bralam tylko polowke. Powiem wamze odstawilam juz kilka dni temu a dalej mi sie czasem nos zatyka :\ a przeziebiona nie jestem.
    Co do alko to ja tam pilam wino jak go bralam. Zdarzalo sie nawet pol butelki i nic mi nie bylo, no moze bylam bardziej senna na 2 dzien. Potem bralam bromka poznym wieczorem zeby po winie minelo kilka godzin.

Shafuli powodzenia w nastepnym cyklu. Na pewno po zwiekszeniu dawki prolka sie ladnie obnizy :)

Shafuli lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, są dwie szkoły. Mój gin mówił, że można odstawić od razu, ale żeby nie było szoku dla organizmu i żeby wszystko się dobrze zagnieździło to poleca odstawiać stopniowo.

opóźniona lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ