prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Wygląda na to, że u mnie pomimo tak wysokiej prl się udało, bo dziś zrobiłam 2 testy i na 2 dwie kreski, robiłam bete i mam 59,04 w 25 dc przy 26 dniowych więc chyba ok? W poniedziałek zamierzam powtórzyć betę, nie chce sie nakrecać ale chyba się udało?
cookiemonster, nowatorka, AgaL lubią tę wiadomość
-
Skali89 wrote:Wygląda na to, że u mnie pomimo tak wysokiej prl się udało, bo dziś zrobiłam 2 testy i na 2 dwie kreski, robiłam bete i mam 59,04 w 25 dc przy 26 dniowych więc chyba ok? W poniedziałek zamierzam powtórzyć betę, nie chce sie nakrecać ale chyba się udało?
-
Miałam prl ok 70, w tym cyklu badałam i miałam 75 w 20 dc, 2 poprzednie cykle brałam bromergon, w sumie 1,5 cyklu. W tym cyklu nie brałam bo miałam ciężkie przejścia z nim, prl spadała ale bardzo źle się czułam. W tym cyklu tylko eytyrox na tsh. to mój 11 cs chyba, bo już straciłam rachubę, a w tym cyklu nawet temp nie mierzyłam, zrobiłam tylko test ovu 2 razy. Jeszcze do mnie nie dociera, a ta druga kreska na teście to mnie tak zaskoczyła, tylw razy już testowałam i chyba to już rutyna dla mnie więc sądziałam, że i tym razem a tu prawie zaraz od razu wyszła, tym bardziej, że termin @ mam na poniedziałek. Jedynie co myślę, to może dupek pomógł? Brałam go w poprzednim cyklu, w tym nie, w tym cyklu miałam progesteron 17 w 20 dc...no ale czekam do poniedziałku, ale jedno wiem, że może się udac:)
-
no jest jest, ale kurcz boje się, że za wysoka ta prl, a jak dopiero za 1,5 mam isc do lekarza sama nie wiem czy szukać gdzies innego w tym tygodniu i tak nie dam rady pójsc a jak juz wytrzymam do przyszłego to juz chyba zaczekam na swoją co ma być to będzie
nowatorka jeżeli bromergon działa przez miesiac od przestania go zażywania to działały
-
Witam dziewczyny,
może Wy mi coś poradzicie, bo do lekarza muszę jeszcze poczekać. Odebrałam moje wyniki badań i jestem nieco zdziwiona. Od około 4 miesięcy biorę bromergon na obniżenie prolaktyny. Poprzedni wynik miałam lekko podwyższony. Ten natomiast 21,11 gdzie norma to 4,79-23,30. Z tego by wynikało, że tylko trochę mi obniżył tą prolaktynę. Czy przy takim wyniku dalej będę mieć problem z zajściem w ciąże? Niby w normie ale dużo tej prolaktyny. -
A jaką dawkę bromergonu bierzesz??
Ja biorę dostinex 1/4 tabl co 5 dni i w ciągu niecałych dwóch miesięcy spadła mi z 54 do 13 , przy normie do 26. Sprawdzałam, bo lekarz mówił, ze jakby na mnie ta dawka nie działała to mam zwiększyć do 1/2 tabl. Ale działa, więc dalej biorę 1/4.
Może u Ciebie też dawka za mała? najlepiej skonsultować wyniki z lekarzem.Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Kiedyś brałam bromergon, też ładnie działał, z tego co pamiętam to 1/2 rano i jedną na noc.
Ale najważniejsze, że masz już w normie. Pewnie zwiększy Ci dawkę i szybciej spadnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:29
EwkaM lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
EwkaM wrote:U mnie dawka to jedna tabletka dziennie na noc. Myślałam że bardziej mi to zbije. Z lekarzem skonsultuje dopiero za dwa tygodnie. Fajnie że tak dużo Ci spadła. Widać że lek działa:)
AgaL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny