Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
olcia.de wrote:Bella, te komórki sa chyba jakoś badane... "byle czego" nie podadzą dalej... tak myślę i taką mam nadzieję...
Oceniaja tylko czy sa dojrzale i czy maja prawidlowa budowe, jakosci nie da sie tak ocenic.
Ale jesli Twoja procedura wyjdzie ok (za co nieustannie trzymam kciuki) to mozna oczekiwac ze pozostale komorko tez sa ok -
nick nieaktualnyWidzę dziewczyny, że poruszyłyście bardzo ciekawy temat. Też się zastanawiałam czy klinika bez żadnych wątpliwości proponuje biorczyniom komórkę jajową kobiety, która miała problemy z zajściem w ciążę. I czy ma to wpływ na cenę. Oczywiście co do "dawczyń z ulicy" też pewnie można by było się do wielu rzeczy przyczepić, ale jeżeli chodzi o nas to mają całą naszą historię choroby, wiedzą na czym mogły polegać problemy z zajściem w ciążę. Jeżeli proponują bezpłodnej kobiecie np komórkę kobiety z endometriozą (ja np mam endometriozę I/II stopnia) bez informowania jej o tym, to uważam, że jest to nieetyczne i nieuczciwe. No chyba że czekają jak sprawa rozwiąże się u nas, czy zajdziemy w ciążę i czy ją utrzymamy. Ale z tego co wiem to jest coraz więcej chętnych na komórki jajowe, wiec pewnie kliniki szybko się ich pozbywają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 13:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
olcia.de wrote:Dziękuję, zupełnie nic mi nie dolega delikatne uczucie "ciągnięcia" jajników to jedyny efekt wczorajszej punkcji mam nadzieję, że nic nowego się nie pojawi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tez kiedyś zmieniałam lekarzy w Salve i zaczęłam od dr Kłosińskiego, ale był dla mnie za szybki na początku, poszłam do Stefanowicz, Ona była za wolna, u Sobkiewicza nic nie rozumiałam....
wróciłam do Kłosia, nie miał żadnych żali, nawet się ucieszył i tak juz zostało. On trochę zwolnił , ja wiem więcej teraz już na pewno Go nie zmienię. A pacjentek ma tyle, że jest codziennie poza środami...i obiecał, że zawsze mnie przyjmię wiec..
olciaaa ile jajek Ci pobrali???MoniaS, annna83 lubią tę wiadomość
mona lisa -
nick nieaktualnyolcia.de wrote:Olciaaa super! Przejmujesz tytuł "Kury Nioski" hehe trzymam kciuki za seks na szkiełku skutkujący w piękne zarodki
Ps. Dawstwo komórek- najkepsza decyzja:-* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlcia, a co do dawstwa to jeszcze dopytywałam embriologa czy to, że mam endometriozę nie jest problemem. Powiedział, że jakby jajeczka były złej jakości to by tego nie zaproponowali. W każdym razie mam nadzieje, że moje komuś pomogą
olcia.de lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolcia.de wrote:Pisałam kilka postów wyżej: z szesciu komórek zaplodniły się 4 i dzielą się w najwyższej klasie kolejne wieści w czwartek, będzie wiadomo ile zarodków osiągnęło stadium blastocysty
olcia.de lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Olcia.de a dostałaś zastrzyki fraxiparine? Mi przepisał 30 i jestem załamana, bo robiłam właśnie pierwszy i ta igła jest jakaś taka tępa, ciężko się go robi