X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś badane mutacje? Bo heparynę zaleca się chyba przy tych mutacjach np. PAI czy VR2... ja mam zalecenie od hematologa na te zastrzyki ale po transferze, ewentualnie po potwierdzonej ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Sobkiewicz kazał brać Acard, ale to nic nowego bo biorę juz od dłuższego czasu. Poza tym od 2 dc mam brać encorton i Progynova... ciekawe, skąd te różnice w zaleceniach..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska09 wrote:
    Fraxiparine chyba dają wszystkim nie ważne że nie miało się badań, dziwne u nich są zwyczaje że przepisuja coś bez wcześniejszej diagnostyki
    Ja nie dostałam... aż chyba z ciekawości zapytam dr Kokoszko na najbliższej wizycie o co chodzi z tymi lekami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 22:24

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa, dostalas fraxi ze wzgledu na ryzyko hiperstymulacji, a co za tym idzie zwiekszone ryzyko zakrzepicy.
    Kup w aptece insulinowki (strzykawki z igla), przestrzyknij Fraxi do tej nowej i rob zastrzyk. Igly w insulinowkach sa ostre i nie bedziesz miala takie problemu

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska09 wrote:
    Fraxiparine chyba dają wszystkim nie ważne że nie miało się badań, dziwne u nich są zwyczaje że przepisuja coś bez wcześniejszej diagnostyki
    W wielu klinikach tak jest.
    W Gamecie w standardzie daja Clexane i Encorton.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Olciaa, dostalas fraxi ze wzgledu na ryzyko hiperstymulacji, a co za tym idzie zwiekszone ryzyko zakrzepicy.
    Kup w aptece insulinowki (strzykawki z igla), przestrzyknij Fraxi do tej nowej i rob zastrzyk. Igly w insulinowkach sa ostre i nie bedziesz miala takie problemu
    Dzięki Bella za pomysł,tak właśnie zrobię.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanka, juz po prenatalnych?
    Wiadomo kto siedzi w brzuszku?

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już po badaniach, jutro mam spotkanie z genetykiem. Na usg wszystko wyszło dobrze i prawdopodobnie chłopak, no zobaczymy czy na kolejnym usg się to potwierdzi. Od ponad tygodnia jestem już bez leków i bardzo się cieszę bo już nie miałam gdzie wbijać fraxiparyny bo prolutex to już z miesiąc nie biorę teraz to już tylko witaminy i magnez.

Bella93, annna83 lubią tę wiadomość

Grzanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa, jak się dziś czujesz? Jakieś dolegliwości po punkcji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Olciaaa, jak się dziś czujesz? Jakieś dolegliwości po punkcji?
    Hej, jakoś żyję po punkcji chociaż trochę bolą mnie jajniki. Niedawno udało mi się porozmawiać z panią Małgosią i 5 komórek jest zapłodnionych. Jutro znowu mam zadzwonić, mam nadzieję, że przetrwają te moje maleństwa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Hej, jakoś żyję po punkcji chociaż trochę bolą mnie jajniki. Niedawno udało mi się porozmawiać z panią Małgosią i 5 komórek jest zapłodnionych. Jutro znowu mam zadzwonić, mam nadzieję, że przetrwają te moje maleństwa :-)
    Oby szybko minął ten ból jajników... trzymam kciuki za piękny rozwój komórek &&& ja dowiem się w czwartek ile mamy blastek... <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Oby szybko minął ten ból jajników... trzymam kciuki za piękny rozwój komórek &&& ja dowiem się w czwartek ile mamy blastek... <3
    Dziękuję! Ja też trzymam kciuki, żebyście mieli ich jak najwięcej. Ja jutro też powinnam dowiedzieć się więcej. Nasze mają mrozić w sobotę, więc do tego czasu stresik. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj jutro znać jak już będziesz po rozmowie z p. Małgosią &&& <3

Olciaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa, ja się czułam lepiej z dnia na dzień... nie chcę straszyc, ale moze lepiej skontaktuj się z kliniką bo jesli to hiperka to za chwilę może być gorzej... Twoje zdrowie najważniejsze <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Po powrocie z pracy zadzwonię do pani Małgosi i jeszcze ją zapytam. Martwi mnie tylko to, że wczoraj czułam się lepiej, a dziś jestem słabsza i bardziej obolała.
    Jak najbardziej moze tak byc, ze wczoraj bylo lepiej. Bol przy sikaniu to jeden z pierwszych objawow hiperki.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ