X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję dobrze. Moim zdaniem okres po punkcji bardziej bolesny nie jest, ale chyba trochę bardziej obfity. Trzymam za nas kciuki, wierzę że nam się uda :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może wiecie - zwłaszcza Annna83 jak na obecny moment wygląda sytuacja z dofinansowaniem in vitro z UMŁ. Czy są miejsca? I w jakim czasie od otrzymania wiadomości o dostaniu się do programu trzeba go rozpocząć? Pytam bo moja koleżanka która ma podobne problemy do nas coraz bardziej o tym myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 11:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa odnośnie miejsc to chyba najlepiej zadzwonić do Salve i rozmawiać z koordynayorem. A jesli chodzi o start procedury to najlepiej ruszać od razu. Po złożeniu wniosku byliśmy na spotakniu z p. Małgosią, która powiedziała, że mamy 3 miesiące na ZAKOŃCZENIE procedury. W zwiazku z tym, że organizm kibiety płata różne figle (spozniajaca się @ czy słaba reakcja na stymulację) zalecają nie odwlekac startu

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Olciaaa odnośnie miejsc to chyba najlepiej zadzwonić do Salve i rozmawiać z koordynayorem. A jesli chodzi o start procedury to najlepiej ruszać od razu. Po złożeniu wniosku byliśmy na spotakniu z p. Małgosią, która powiedziała, że mamy 3 miesiące na ZAKOŃCZENIE procedury. W zwiazku z tym, że organizm kibiety płata różne figle (spozniajaca się @ czy słaba reakcja na stymulację) zalecają nie odwlekac startu
    Też jej powiedziałam, żeby zadzwoniła i wszystkiego się dowiedziała.
    Ja nawet nie dopytywałam o to ile mamy czasu na rozpoczęcie procedury, zgłosiłam się do kliniki tak szybko jak mogłam. Ale wiem, ze nie wszyscy są tak jak ja w gorącej wodzie kąpani :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Ostatecznie mamy 5 blastek <3 <3 <3 p. Małgosia powiedziała, że wszystkie bardzo dobrej klasy <3 mówiła te dokładne oznaczenia, ale z tego wssystkiego zapamiętałam tylko 3AA i AB :-)

Bella93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Dziewczyny! Ostatecznie mamy 5 blastek <3 <3 <3 p. Małgosia powiedziała, że wszystkie bardzo dobrej klasy <3 mówiła te dokładne oznaczenia, ale z tego wssystkiego zapamiętałam tylko 3AA i AB :-)
    Kochana gratuluję <3 Bardzo się cieszę, super, że są dobrej klasy :-) Ja jak na razie też nie ogarniam tych oznaczeń :P Najważniejsze, że wszytko się układa i będzie tylko lepiej :-)

olcia.de, annna83 lubią tę wiadomość

• annna83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dziewczyny, może wiecie - zwłaszcza Annna83 jak na obecny moment wygląda sytuacja z dofinansowaniem in vitro z UMŁ. Czy są miejsca? I w jakim czasie od otrzymania wiadomości o dostaniu się do programu trzeba go rozpocząć? Pytam bo moja koleżanka która ma podobne problemy do nas coraz bardziej o tym myśli.

Tak, trzeba pogadac z p. Gosia. To jest tak ze Salve zbiera po kilka-kilkanascie wnioskow, nie jezdza z kazdym jednym do urzedu. Niesteyu podobnie jest z odpowiedziami. Ja skladalam 5 kwietnia w klinice, zlozony zostal nieco pozniej. Pytalam wtedy p. Gosie o ilosc miesc i powiedziala ze na te chwile sa. Mysle ze jesli Salve dostaloby od UM sygnal ze juz finito to na pewno p. koordynator recepcji tez bedzie o tym wiedziala.
    Rozmawialam z nia dzis, mowila ze nadal brak info na temat wnioskow z mojej "partii" ale ze oczekuja dzis lub jutro jakichs wiesci z UM.

zaczelam dzis plamic, czekam czy dzis sie @ rozkreci. Jesli tak to jutro jade na badania rano ;)

Olciaaa lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2015
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    04/2017 --> HSG
    02/2018 --> IUI :(
    05/2018 --> IVF start:
    12.05 punkcja --> 4 blasty

16ud90bvukqyezkg.png
  • annna83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de - gratuluje :) :)

olcia.de lubi tę wiadomość

04/2017 --> HSG
    05/2018 --> IVF start:

16ud90bvukqyezkg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, najważniejsze, że macie dwie śnieżynki <3 a co do reszty - jak widać na moim przykładzie wszystko jest możliwe :-) trzymam kciuki, żeby maluchy ruszyły :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma być to będzie! Z naturą nikt nie wygra! Bądź dobrej myśli, ale nie zamartwiaj się. Macie dwie blastki, które dobrze rokują, i trzymam kciuki, żeby ta pierwsza była tą SZCZĘŚLIWĄ <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Co ma być to będzie! Z naturą nikt nie wygra! Bądź dobrej myśli, ale nie zamartwiaj się. Macie dwie blastki, które dobrze rokują, i trzymam kciuki, żeby ta pierwsza była tą SZCZĘŚLIWĄ <3
    Tak wiem, cieszę się z tego co jest :-) Staram się mieć do tego wszystkiego jak najbardziej pozytywne nastawienie. Cały czas powtarzam sobie, że wszytko będzie dobrze i się uda :-)

• annna83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff jest odpowiedz z UM- pozytywna :D
    Ciesze sie bo od wczoraj biore juz acard i encorton, dzis wieczorem zaczynamy z zastrzykami.

Bella93, Olciaaa, olcia.de lubią tę wiadomość

04/2017 --> HSG
    05/2018 --> IVF start:

16ud90bvukqyezkg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annna83 wrote:
    ufff jest odpowiedz z UM- pozytywna :D
    Ciesze sie bo od wczoraj biore juz acard i encorton, dzis wieczorem zaczynamy z zastrzykami.
    Powodzenia &&

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

annna83, olcia.de lubią tę wiadomość

• annna83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest w Salve, oni dopuszczaja transfer wiecej niz jednego? Pytaja o to jakos?

04/2017 --> HSG
    05/2018 --> IVF start:

16ud90bvukqyezkg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:38

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ