Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Kochane, zarodek jest (9mm!) i bijace serduszko
Sa tez miesniaki (), min ze cztery a wiedzialam do tej pory o jednym malutkim.
Ale na razie sie tym wcale nie martwie tylko po raz pierwszy tak naprawde ciesze z bycia podwojna
Nastepna wizyta w lipcu.olcia.de, Bella93, Olciaaa, zuzelka, calineczka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannna83 wrote:Hej Kochane, zarodek jest (9mm!) i bijace serduszko
Ale na razie sie tym wcale nie martwie tylko po raz pierwszy tak naprawde ciesze z bycia podwojna
Nastepna wizyta w lipcu.annna83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannna83 wrote:Hej Kochane, zarodek jest (9mm!) i bijace serduszko
Nastepna wizyta w lipcu. -
annna83 wrote:Hej Kochane, zarodek jest (9mm!) i bijace serduszko
Nastepna wizyta w lipcu.
Mowilam, ze głupoty gada?
Ania, czy te miesniaki sa tak umiejscowione, ze moga przeszkadzac maluchowi?
No to teraz suwak! ♡annna83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No dopytywal czy po nich bylo jakies plamienie czy cos ale sie jakos nie odniosl szczegolnie (dostalam strasznie dluga liste badan, w tym mocz, wiec pewnie jesli cos jest niehalo z nerkami to wyjdzie.)
Ale moze dlatego tak dokladnie wszytsko objerzal (jajniki i macice z kazdej str)., oczywiscie mam tez popunkcyjne torbiele ale sie wchlona chyba).
Co do samych miesniakow, moga niestety urosnac w 1 trymestrze ale na te chwile nie powinny zagrazac ciazy. Bedziemy monitorowac.
Olciaaa co do wieku ciazy, wg belly BF, to jest 6+5. Wg pomiaru na USG - 7+0.
Czyli taki mniej wiecej 7 tydz. -
nick nieaktualny
-
Czuje sie cudownie bo spelnia sie moje marzenie. I zadne mdlosci czy bole brzucha ktore towarzysza mi na co dzien tego nie zmienia Ty tez juz odetchnelas? Rodzinka wie?
Czasem na swoj cud musimy poczekac dluzej, czasem nawet niesprawiedliwie dlugo. Ale najwazniejsze, nie poddawac sie. Obysmy wszystkie juz niedlugo mialy suwaczki!olcia.de, calineczka88, martuska09 lubią tę wiadomość
-
annna83 wrote:Czuje sie cudownie bo spelnia sie moje marzenie. I zadne mdlosci czy bole brzucha ktore towarzysza mi na co dzien tego nie zmienia Ty tez juz odetchnelas? Rodzinka wie?
Czasem na swoj cud musimy poczekac dluzej, czasem nawet niesprawiedliwie dlugo. Ale najwazniejsze, nie poddawac sie. Obysmy wszystkie juz niedlugo mialy suwaczki! -
nick nieaktualnyannna83 wrote:Czuje sie cudownie bo spelnia sie moje marzenie. I zadne mdlosci czy bole brzucha ktore towarzysza mi na co dzien tego nie zmienia Ty tez juz odetchnelas? Rodzinka wie?
Czasem na swoj cud musimy poczekac dluzej, czasem nawet niesprawiedliwie dlugo. Ale najwazniejsze, nie poddawac sie. Obysmy wszystkie juz niedlugo mialy suwaczki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 08:55
Bella93 lubi tę wiadomość
-
tak, wzielam zwolnienie ale nie mam zludzen ze przynajamniej na poczatku bede troche zdalnie pracowac, nie moge tak zniknac z dnia na dzien. Musze poprzekazywac swoje rzeczy, zamknac co sie da.
Oczywiscie nie mowilam tego Klosiowi
Dla mnie to gwarancja mniejszego stresu i pracy na wlasnych warunkach, bez siedzenia w biurze kiedy mysle tylko o tym zeby nie puscic pawia..
Dzis wlasnie ide zawiezc zwolnienie i osobiscie pogadac z kierownikiem. U mnie w dziale ciaze chodza trojkami. 2 lata temu mniej wiecej w tym samym czasie spadly na zespol 3 ciaze. Teraz sytuacja podobna, sa juz dwie, czekam na trzecia -
Bella93 wrote:Ania u mnie powiększona nerka wychodzi tylko w usg, badani krwi i moczu sa ok.
Leczy sie to jakos? -
nick nieaktualnyannna83 wrote:tak, wzielam zwolnienie ale nie mam zludzen ze przynajamniej na poczatku bede troche zdalnie pracowac, nie moge tak zniknac z dnia na dzien. Musze poprzekazywac swoje rzeczy, zamknac co sie da.
Oczywiscie nie mowilam tego Klosiowi
Dla mnie to gwarancja mniejszego stresu i pracy na wlasnych warunkach, bez siedzenia w biurze kiedy mysle tylko o tym zeby nie puscic pawia..
Dzis wlasnie ide zawiezc zwolnienie i osobiscie pogadac z kierownikiem. U mnie w dziale ciaze chodza trojkami. 2 lata temu mniej wiecej w tym samym czasie spadly na zespol 3 ciaze. Teraz sytuacja podobna, sa juz dwie, czekam na trzecia
Dziewczyny, a co tam u Was? Jak się czujecie?
annna83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć. Jestem po scratchingu. Nie było przyjemnie... więcej się na to nie zdecyduję...
Dziewczyny powiedzcie proszę, czy każda z Was stosowała się do zalecenia płukania pochwy Tantum Rosa + metronidazol?
Ps. Pytałam koordynatorki o dyżury transferowe - powiedziała, że to się zmienia i nie ma pewności, że dany lekarz akurat w tym konkretnym dniu będzie wykonywał transfery -
annna83 wrote:Moze uda mi sie ogarnac jakies usg ze skiero od internisty. Do czegos ten medicover moglby sie w koncu przydac...
Leczy sie to jakos? -
nick nieaktualnyto mój drugi scratching, ale pierwszy to był pikuś w porównaniu z dzisiejszym...
Martuśka, wczesniejsze transfery kto ci robił?
Ps. Mnie tak wkurza to Tantum Rosa... na maxa mi się nie chce tego robic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 14:30
-
nick nieaktualnyolcia.de wrote:to mój drugi scratching, ale pierwszy to był pikuś w porównaniu z dzisiejszym...
Martuśka, wczesniejsze transfery kto ci robił?
Ps. Mnie tak wkurza to Tantum Rosa... na maxa mi się nie chce tego robic... -
A ja nie miałam zleconego tantum rosa po schratcingu. Miałam zalecony po punkcji ale nie robiłam bo robiłam przed laparoskopia i mi nic to nie dało tylko strasznie wysuszylo mnie w środku.anulka
34 lata
2017 AMH 3.5
Słabe nasienie
09.2017 Start ICSI w Salve
03.2018 usunięcie torbieli
05.2018 ICSI
06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
11.2018 II Transfer 3AB
04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(
2019 AMH 2.42
Sierpień 2019 drugie ICSI
18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(
Halotyp BX
Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
NK 12% -
nick nieaktualnyanulka-b5 wrote:A ja nie miałam zleconego tantum rosa po schratcingu. Miałam zalecony po punkcji ale nie robiłam bo robiłam przed laparoskopia i mi nic to nie dało tylko strasznie wysuszylo mnie w środku.
Ale moze tak jak Olciaaa bede robic raz dziennie