Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunray wrote:Możesz powtarzać scratching co miesiąc nawet
No właśnie lekarz mówi, że robimy ale dlaczego ma taką teorie że ma być i zwiększy szanse to nie wiem.
Jeszcze raz muszę się upewnić jak miałam 1 procedurę ivf to zniżki na te zastrzyki (gonal, mensinorm, cetrotide, fostimon) jeszcze 2 razy mogę mieć??
Kupywalyscie może ostatnio jakoś je?? Bo tu też może ceny dużo w górę poszły 😕
Próbuję orientacyjnie choć oszacować kwotę do wydania w razie czego.
Zobaczymy co mi lekarz powie na mój pomysł z procedurą od początku.
Pani emb. stwierdziła, że jeśli komórka się już rozmrozi to jakościowo jest taka sama jak świeża. Tylko czasem różnie z tym rozmrażaniem jest jeśli zostałyby 3 z 4 do zapłodnienia to ok, jak mniej to trochę szkoda bo kwota za zapłodnienie taka sama nawet przy większej ilości. -
Tez slyszalam ze komórka jak się rozmrozi poprawnie to juz ok. Scratching podobno jest "wazny" 2 czy nawet 3 miesiace. Ja robilam we wtorek. W razie czego nie chce juz powtarzac go tylko podejde do kolejnych transferów. Wizyta ze scratchingiem teraz to 400 zl cos mi sie wydaje ze jak ma sie udac to sie uda ze scratchingiem czy bez
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
Pewnie tak jak i Wy, marzyłam żeby jak najszybciej spróbować kolejny raz i to wyczekiwanie mnie dobija, no ale jeśli mam już wydać kwotę powyżej 6 tys to wolę chyba dołożyć i pociągnąć to wszystko z większą szansą, bo to ostatnie podejście które mogę sobie opłacić namawiając też męża.
Byłam załamana jak mąż już nie chciał, a ja czułam że to była ostatnia szansa czy próba. Myśl o posiadaniu dziecka mnie uskrzydla i nadaje większy sens życiu, to jak powietrze które pozwala mi funkcjonować. Jestem mega zadowolona gdy czuję że jest jeszcze nadzieja, choć też się mega boję co dalej będzie.
Dziękuję, że po prostu jesteście bo mi to pisanie z Wami bardzo pomogło i pomaga ❤️Śnieżka, jaina_proudmoore, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
-
believer wrote:Tez slyszalam ze komórka jak się rozmrozi poprawnie to juz ok. Scratching podobno jest "wazny" 2 czy nawet 3 miesiace. Ja robilam we wtorek. W razie czego nie chce juz powtarzac go tylko podejde do kolejnych transferów. Wizyta ze scratchingiem teraz to 400 zl cos mi sie wydaje ze jak ma sie udac to sie uda ze scratchingiem czy bez
Wzrost ceny za wizytę u lekarza wzrost ceny za sam zabieg i mamy 100zl drożej, różnica jest a nie wiem na ile to mi może faktycznie pomoc skoro lekarz tego ani razu nie wytłumaczył. Też chyba wolę jakby co podejść raz bez tego. Okaże się co na to lekarz.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Tosiek wrote:No właśnie lekarz mówi, że robimy ale dlaczego ma taką teorie że ma być i zwiększy szanse to nie wiem.
Tutaj masz linka. Możesz sobie poczytać jak to ma działać:
https://plodnosc.pl/scratching-endometrium-wieksze-szanse-na-ciaze/jaina_proudmoore, I am waiting for a miracle, Tosiek lubią tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
I am waiting for a miracle wrote:Co tam u Ciebie?
jaina_proudmoore, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
-
believer wrote:Tez slyszalam ze komórka jak się rozmrozi poprawnie to juz ok. Scratching podobno jest "wazny" 2 czy nawet 3 miesiace. Ja robilam we wtorek. W razie czego nie chce juz powtarzac go tylko podejde do kolejnych transferów. Wizyta ze scratchingiem teraz to 400 zl cos mi sie wydaje ze jak ma sie udac to sie uda ze scratchingiem czy bez
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Marta93 wrote:A jestem na l4 do połowy marca, nie spieszy mi się do pracy dr paśnik oddzwonił do mnie po kilku meilach😂 powiedział że jeszcze mogę zrobić badanie kir i tak w poniedziałek jedziemy zrobić
KIR prawdę powie, u mnie przykładowo brakuje 2 ważniejszych, reszta ok.
I kwestia czy wyjdzie BX czy AA.
W temacie scratchingu czytałam sprzeczne opinie, zarówno takie, że pomaga, bo endometrium musi się odbudować i zarodek łatwiej się zagnieździ, ale też takie, że to bez sensu.
Niestety, kolejna 100 więcej za wizytę ze scratchingiem.
W temacie leków - najlepiej jest zaopatrzona apteka Salve. Mają wszystko do IVF- leki, strzykawki itp.
Ceny można sprawdzić na stronie ktomalek.pl bodajże
@Tosiek - i właśnie po to mamy forum.I am waiting for a miracle, Tosiek, Śnieżka lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:A jestem na l4 do połowy marca, nie spieszy mi się do pracy dr paśnik oddzwonił do mnie po kilku meilach😂 powiedział że jeszcze mogę zrobić badanie kir i tak w poniedziałek jedziemy zrobić„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
( tym razem walczę sama )
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
I am waiting for a miracle wrote:Czyli omijasz 1 cykl? Podejdziesz w marcu?
jaina_proudmoore, Tosiek lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:KIR prawdę powie, u mnie przykładowo brakuje 2 ważniejszych, reszta ok.
I kwestia czy wyjdzie BX czy AA.
W temacie scratchingu czytałam sprzeczne opinie, zarówno takie, że pomaga, bo endometrium musi się odbudować i zarodek łatwiej się zagnieździ, ale też takie, że to bez sensu.
Niestety, kolejna 100 więcej za wizytę ze scratchingiem.
W temacie leków - najlepiej jest zaopatrzona apteka Salve. Mają wszystko do IVF- leki, strzykawki itp.
Ceny można sprawdzić na stronie ktomalek.pl bodajże
@Tosiek - i właśnie po to mamy forum. -
Cześć dziewczyny, któraś z Was interesowała się cenami aktualnymi na leki, dzisiaj kupowałam zestaw do stymulacji ( mensinorm, enkorton i cetrotide) wyniosło mnie 456,29 zł to jest moja ostatnia refundacja, bez niej koszt leków będzie 2 559,53 zł. Stres jeszcze bardziej mnie zjada jak zobaczyłam cenę 😫
Koszt na test kasetkowy się nie zmienił 80 złjaina_proudmoore, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
-
Marta93 wrote:I co dostałaś na te kiry których nie masz?
to tak nie działa. każda pacjentka oceniana jest indywidualnie zależnie od pozostałych badań.
Mi wyszły wysokie komórki NK- 25.
Dostałam tylko Intralipid.
A inne dziewczyny, zależnie od oceny doktora, dostają też czasem encorton plus Intralipid, albo inne kombinacje. to naprawdę sprawa indywidualnaŚnieżka lubi tę wiadomość
-
Ale mi chodzi o kir co na to paśnik? Ja mam np intralipid i 5mg encortonu nie więcej bo mam stosunek CD 4 do CD 8 mam dobry i jak widać coś intralipid pomógł bo beta ruszyła a od 2016 raz dobiła do 2.75 i dostałam krwawienie i w 2016 miałam ciążę ale zarodek pokazał się bez akcji serca i dwa tygodnie później jak byłam na wizycie już nie było zarodka.. czary Mary... ale wtedy nie wiedziałam że mam te NK i że mam niedoczynność tak naprawdę wtedy zaczęła się przygoda z niepłodnością.. ale mam wrażenie że jestem już coraz bliżej rozwikłania czemu się nie udaję ✊
-
Marta93 wrote:Ale mi chodzi o kir co na to paśnik? Ja mam np intralipid i 5mg encortonu nie więcej bo mam stosunek CD 4 do CD 8 mam dobry i jak widać coś intralipid pomógł bo beta ruszyła a od 2016 raz dobiła do 2.75 i dostałam krwawienie i w 2016 miałam ciążę ale zarodek pokazał się bez akcji serca i dwa tygodnie później jak byłam na wizycie już nie było zarodka.. czary Mary... ale wtedy nie wiedziałam że mam te NK i że mam niedoczynność tak naprawdę wtedy zaczęła się przygoda z niepłodnością.. ale mam wrażenie że jestem już coraz bliżej rozwikłania czemu się nie udaję ✊
Trzymam mocno kciuki, żeby Ci się udało...
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
IV IVF:
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
( tym razem walczę sama )
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
Marta93 wrote:A co u Ciebie? Jak sytuacja
Następny tydzień będzie decydujący...„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
IV IVF:
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt