Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może odważnie a co jak nam się zaplodnia 4 z 4 a oddać nie chcemy. Po prostu ryzykujemy a jak coś to będziemy wykorzystywać zamrożone komórki i już.

Grzanka
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanka u mnie w pierwszej procedurze na zapłodnionych 6 komórek dało mi 3 blastki. ciąży brak. Druga procedura ponownie 6 zapłodnionych komorek i tylko jedna sztuka została i ma się obecnie dobrze. Choć w dniu transferu dostałam informację, że 2 jeszcze się dzielą i mam dzwonić na następny dzień czy doszło do zamrożenia. jak zadzwoniłam i dowiedziałam się, że nie przetrwały strasznie się załamałam .
    Obecnie mam Ysia, jest moim całym światem ale ryczę za tymi 2 co nie przetrwały mrożenia i nie mogą dać nam kolejnego szczęścia.

Podziwiam Cię i Twoją wiarę, ja żałowałam że zapłodnili tylko 6 szt. statystyki są jakie są i o każdą komórkę bym walczyła

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to trochę głupota z naszej strony, Ale tak ustaliliśmy bo u mnie problem jest tzw mechaniczny ja mam niedrozne jajowody z powodu cięcia cesarskiego i komplikacjami jakie były podczas operacji, wiem że różnie może być ale mam sporo komórek które chcemy zamrozić i mieć jakieś wyjście jak pójdzie coś nie tak. Moje parametry i to że wcześniejsza ciąża naturalna była bez problemu daje bardzo duże szanse że się wszystko dobrze potoczy , wiadomo w życiu różnie bywa ale wierzę że będzie dobrże a jeżeli nic z tego nie wyjdzie to widocznie tak miało być, mam 5 letniego syna więc i tak jestem mega szczesciara:)
    Punkcja jutro rano a jajniki bolą jak cholera, każdy ruch to duzy wysiłek:( trzymajcie kciuki zeby wszystko poszlo dobrze. Moze macie jakies dobre rady co do jutrzejszego zabiegu a moze ktoraz z was chce sie podzielic doswiadczeniem jak to u Was wyglądało.

Grzanka
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podchodzilam do IVF glownie z powodu jajowodow (wodniaki), 2procedury, 18zaplodnionych komorek, 5zarodkow, 4transfery, 3ciaze i 0dzieci.
    Trzymam kciuki za punkcje i maluchy.
    Ja nie pomoge, bo jestem z Gamety.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • józefka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W salve, najpierw idziesz do zabiegowego. Kroplóweczka sprawdzanie badań i podpisów. przechodzisz za czerwone drzwi i szybko się przebieracie. zazwyczaj punkcje są przed transferami. w zabiegowym dostałam tlen do nosa i dostałam jakiegoś głupiego jasia po którym zupełnie odleciałam nawet nie wiem kiedy. za każdym razem budziłam się na "po operacyjnej" - za parawanami. przykryta kocykiem. Mąż siedział przy mnie. raz przegapiłam (przespałam) jak został poproszony o oddanie żołnierzyków :) ja po punkcji byłam troszkę skołowana ale nic mnie nie bolało. Pytaj jak cos :) mialam 2 punkcje w salve

• Grzanka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki czy coś jeszcze oprócz koszuli, kapci i szlafroku mam że sobą mieć no oczywiście wszystkie dokumenty i badania. A ile czasu spedzilyscie w klinice tak +/- bo wiadomo że każda z nas inaczej reaguje.

Grzanka
  • józefka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szlafrok niepotrzebny :) po przebudzeniu leżysz jeszcze z 30 minut. po wyjściu dostajesz recepty na kolejne leki.

• Grzanka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jeszcze raz :) Mam nadzieję że wszystko pójdzie zgodnie z planem:)

Grzanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxuewczyny mam pytanie techniczne o cennik. Na stronie icsi jest cena 5400. Co do tego muszę doliczyć bo wydaje mi się to dosyć mało w stosunku do innych klinik. Koszty wizyt podczas stymulacji ? Że leki to wiadomo z góry dziękuję za odpowiedź

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Dxuewczyny mam pytanie techniczne o cennik. Na stronie icsi jest cena 5400. Co do tego muszę doliczyć bo wydaje mi się to dosyć mało w stosunku do innych klinik. Koszty wizyt podczas stymulacji ? Że leki to wiadomo z góry dziękuję za odpowiedź
    Wizyty, badania e2 i prg o ile w salve robia podczas stymulacji, ewentualne mrozenie zarodkow.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po punkcji nie było tak źle:) właściwie od podania leków po których nakręcili mi się w głowie to nic nie pamiętam:) dopiero obudziłam się jak mąż do mnie przyszedł:) pobrali 10 komórek 4 zapladniamy a 6 mrozimy. Trochę jestem ulokowana jeszcze po znieczuleniu ale jest ok. Zobaczymy jak będzie dalej :) teraz czekamy na wiadomości od Pani Gosi :)

Bella93, martuska09 lubią tę wiadomość

Grzanka
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie do tych które miały punkcja a transfer w następnym cyklu, czy bralyscie jakieś leki mi powiedział lekarz żeby brać tylko Encorton i witaminy i żeby zgłosić się do lekarza prowadzącego w sobotę czyli tydzień po punkcji. Trochę bolą mnie jajniki i brzuch tak dziwnie jak by jelita sama nie wiem.

Grzanka
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A punkcje robił dr Koloszko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 17:21

Grzanka
  • józefka Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanka pij wodę albo izotoniki (napoje dla sportowców) to może być hiperka. jak będzie Cię dalej boleć jedź na IP

• józefka Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz jak byłam na KTG to Kokoszk robiła transfer :)

• Grzanka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też doczytałam żeby pić dużo wody, staram się jak najwięcej chociaż sikanie nie należy do łatwych z powodu bólu brzucha.

Grzanka
  • józefka Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam lekką hiperkę i pamiętam że nic fajnego. u mnie rozwineła się po transferze.po 7 dniach wyglądałam jak w ciąży, siadanie, chodzenie wszystko bolało

• Grzanka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam że dzisiaj już znacznie lepiej, trochę jeszcze boli ale dużo mniej niż wczoraj. Dzisiaj mam zadzwonić do Pani Małgosi ale się trochę boję:/

Grzanka
  • józefka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten telefon i telefon przed planowanym transferem jest straszny. Grzanka zaciskam kciuki &&&

• Grzanka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o której mam do niej zadzwonić bo rano to ona jest przy punkcjach i transferach chyba

Grzanka
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ