X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Samotna - zapłodnienie
Odpowiedz

Samotna - zapłodnienie

Oceń ten wątek:
  • Paulina Amelia Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziękuję za info! Bardzo mnie nurtuje, na jakiej zasadzie poznaje się płeć? Czy prosiłyście o to czy z automatu po badaniu zarodków podają? Trzymam kciuki za Was i czekam na dobre wieści po transferze 💪🏻

• Triss Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Amelia wrote:
    Cześć, dziękuję za info! Bardzo mnie nurtuje, na jakiej zasadzie poznaje się płeć? Czy prosiłyście o to czy z automatu po badaniu zarodków podają? Trzymam kciuki za Was i czekam na dobre wieści po transferze 💪🏻

Z automatu po wynikach badania pgt-a. W sumie nie chciałam tak szybko się dowiedzieć ;)

Wysłany: 7 kwietnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss wrote:
    Z automatu po wynikach badania pgt-a. W sumie nie chciałam tak szybko się dowiedzieć ;)

Wysłany: 7 kwietnia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie chciała. Może da się to jakoś ukryć tzn. poprosić ich by nie ujawniali płci. Zastanawiam się co w sytuacji, gdy jest więcej niż jeden zarodek zdrowy? Znasz płeć, ale jak rozumiem transferują losowo….W przypadku tej samej płci zarodków to nie ma znaczenia, ale jak są różne płcie to już trochę dziwne dla mnie by było (tak mentalnie). To tylko takie moje dywagacje, nie wymagające odpowiedzi 😅 ale dziękuję, że się tym podzieliłaś, bo to zawsze człowiek bardziej przygotowany będzie!

• Blanka_C Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Amelia wrote:
    Ja też bym nie chciała. Może da się to jakoś ukryć tzn. poprosić ich by nie ujawniali płci. Zastanawiam się co w sytuacji, gdy jest więcej niż jeden zarodek zdrowy? Znasz płeć, ale jak rozumiem transferują losowo….W przypadku tej samej płci zarodków to nie ma znaczenia, ale jak są różne płcie to już trochę dziwne dla mnie by było (tak mentalnie). To tylko takie moje dywagacje, nie wymagające odpowiedzi 😅 ale dziękuję, że się tym podzieliłaś, bo to zawsze człowiek bardziej przygotowany będzie!
    Z tego co mi wiadomo, w pierwszej kolejności transferowany jest ten zarodek który jest najlepiej rokujący, najbardziej rozwinięty. Ten, dzięki któremu masz największą szansę na zdrową ciążę i dziecko.

Wysłany: 7 kwietnia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka_C wrote:
    Z tego co mi wiadomo, w pierwszej kolejności transferowany jest ten zarodek który jest najlepiej rokujący, najbardziej rozwinięty. Ten, dzięki któremu masz największą szansę na zdrową ciążę i dziecko.

Wysłany: 7 kwietnia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzięki! Nie miałam pojęcia, że one po ptg-a jeszcze czymś się różnią.

• Gienia40 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka_C wrote:
    Hej Gienia40, chciałabym Cię o coś zapytać na priv, wysłałam zaproszenie, znalazłabyś chwilę dla mnie?
    Hej. Tak, pewnie, ale zaproszenia nie dostalam:( prosze wyślij raz jeszcze, albo wyślę ja:)

• Blanka_C Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:
    Hej. Tak, pewnie, ale zaproszenia nie dostalam:( prosze wyślij raz jeszcze, albo wyślę ja:)
    Dzięki :)

• Biała_mewa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ilu dniach miałyście wyniki badań zakaźnych z Rygi?

• Nowinka Nowa

Wysłany: 12 kwietnia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Trafiłam tutaj,bo dowiedziałam się, że moje AMH wynosi 0.2 i IN VITRO to moja ostatnia opcja, pani doktor powiedziała,żeby "łapać co zostało". Mój partner przestraszył się tego,że musimy już się starać o dziecko (ja 33, on 35 lat) i mnie zostawił, zostałam z decyzja sama. Zastanawiam się czy zamrozić te moje biedne pozostałości z jajeczek czy decydować się na samotne rodzicielstwo. Rozważam Ryge,bo chyba najłatwiej tam podejść do in vitro. Poradźcie mi proszę czy uważacie, że zamrożenie, a później in vitro w rydze ma sens? Czy myślicie,że trzeba od razu decydować się na in vitro i nie zamrażać w Polsce jajeczek?

IssGreen lubi tę wiadomość

• Gienia40 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowinka wrote:
    Cześć dziewczyny. Trafiłam tutaj,bo dowiedziałam się, że moje AMH wynosi 0.2 i IN VITRO to moja ostatnia opcja, pani doktor powiedziała,żeby "łapać co zostało". Mój partner przestraszył się tego,że musimy już się starać o dziecko (ja 33, on 35 lat) i mnie zostawił, zostałam z decyzja sama. Zastanawiam się czy zamrozić te moje biedne pozostałości z jajeczek czy decydować się na samotne rodzicielstwo. Rozważam Ryge,bo chyba najłatwiej tam podejść do in vitro. Poradźcie mi proszę czy uważacie, że zamrożenie, a później in vitro w rydze ma sens? Czy myślicie,że trzeba od razu decydować się na in vitro i nie zamrażać w Polsce jajeczek?
    Hej, witamy:)

W Polsce zamrozić jajka to nie jest oczywiste. Muszą być wskazania. Niektórzy lekarze twierdzą że spadajace/niskie AMh to wskazanie. Ale social freezing jako takie w PL nie istnieje.

Skąd jesteś?

Sa tu dziewczyny, które robią/robiły w Rydze ivf, pewnie ci udziela więcej info:)

Co do tego , czy tylko mrozić, czy Iść w samotne macierzynstwo, to już sama musisz wiedzieć... przykro mi z tego powodu, że partner się zawinął:(

IssGreen lubi tę wiadomość

• Nowinka Nowa

Wysłany: 12 kwietnia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Warszawy. Moja ginekolog powiedziała,że możemy mrozić. Natomiast zastanawiam się czy jak zamrożę coś to czy później nie będzie tych zdechlaków za mało do IVF.
    Chciałabym zabezpieczyć się na wypadek jak znajdę kogos dojrzałego, kto będzie chciał założyć rodzinę tak jak ja.

• OLA Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3maj się, sama się musisz zastanowić. Ja też myślę żeby obok prób coś zamrozić, jeśli się cokolwiek uda uzyskać.

• OLA Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do dziewczyn, które były w Rydze i miały inseminacje.
    Czy można zrobić jednego dnia badania wiruslogiczne i inseminacje ?

• Virginia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, musisz sie zastanowic co jest priorytetem. Przy tak malym AMH to mozesz miec bardzo slabe wyniki stymulacji i moze nie byc co mrozic albo tylko pojedyncze komorki. Ogolnie mrozenie tez lepiej znosza juz cale zarodki, ale do tego musialabys pojsc w dawstwo.
    O tym tez juz musialabys pogadac z lekarzem, ale czasem robi sie kilka stymulacji jedna po drugiej, zeby zebrac jak najwiecej komorek i potem odmraza sie je w jednym czasie zeby zaplodnic wszystkie naraz. Moze to bylaby opcja, zeby zrobic kilka takich stymulacji i w zaleznosci od wynikow (ile bedziesz miec komorek), albo je zaplodnic, albo zostawic zamrozone.

Wejdz tez na watek kobiet z niskim AMH. Tam sa konkretne przyklady jak te stymulacje wychodza i potem jakie sa szanse na zarodki.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Nel_Krk Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja przychodzę tutaj z jeszcze jedną informacją. Jeśli nie jesteście zadowolone z Bociana lub nie macie ich odziału w swoim mieście, to możecie próbować u lekarzy z innych klinik. Ja jestem w takiej sytuacji, bo Bociana nie ma w Krakowie, a dojazdy do Katowic nie są dla mnie optymalne. Poszłam na konsultację do innej kliniki, skontaktowałam się ze wszystkimi klinikami w Rydze i nie widzą problemu, żeby współpracować z lekarzem z Polski (nawet My Clinic Riga). Zawsze to jest jakaś opcja :) Ja trafiłam na cudowną lekarkę, dostałam dużo wsparcia na wizycie i plan działania :)

Blanka_C, kruszynka, Virginia lubią tę wiadomość

• FiFi Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLA wrote:
    pytanie do dziewczyn, które były w Rydze i miały inseminacje.
    Czy można zrobić jednego dnia badania wiruslogiczne i inseminacje ?

Pytałam w Bocianie i można. Na chwilę obecną taki mam plan działania, że jadę na IUI i przy okazji badania zakaźne, ale niestety najwcześniej w lipcu

• Natha Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowinka wrote:
    Jestem z Warszawy. Moja ginekolog powiedziała,że możemy mrozić. Natomiast zastanawiam się czy jak zamrożę coś to czy później nie będzie tych zdechlaków za mało do IVF.
    Chciałabym zabezpieczyć się na wypadek jak znajdę kogos dojrzałego, kto będzie chciał założyć rodzinę tak jak ja.
    Hej Nowinka, przede wszystkim bardzo współczuję sytuacji z partnerem :(

Tak sobie myślę, czy w Twojej sytuacji, gdzie masz mało czasu, nie chciałabyś przegadać z lekarzem możliwości podejścia do IVF (moim zdaniem to jest priorytetem jeżeli jest tak niskie AMH, bo faktycznie te mrożone komórki jajowe mogą nie chcieć się odmrażać); zamrozić zarodki, sprawdzić jak organizm zareaguje na stymulację, i podejść drugi raz do stymulacji przed transferem, żeby pobrać komórki jajowe do mrożenia, jakbyś kiedyś miała możliwość posiadania potomstwa z potencjalnym, odpowiedzialnym partnerem. I jak już organizm dojdzie do siebie, to transferować zarodek/ki z pierwszej stymulacji.

Nie wiem czy takie rozwiązania są możliwe, ale brzmi to bardzo logicznie pod kątem zabezpieczenia przyszłości.

Buziaki i wspieram ❤️

Virginia lubi tę wiadomość

• Nel_Krk Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co nowego u Was, dziewczyny? Jakieś wizyty lub wyjazdy były? Ja robię badania przed majową wizytą, ale muszę też przed transferem zrobić histeroskopię i to większy problem ze względu na terminy :/

‹‹ 13 14 15 16 17
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ